Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Mūze: "Iedomājos, ka nobraukšu ar bobu un būs super, taču bija drausmīgi"

Mūze: "Iedomājos, ka nobraukšu ar bobu un būs super, taču bija drausmīgi"
Līna Mūze, Katrīna Sirmā, Aiga Grabuste, Daumants Dreiškens. Foto: instagram.com/lina.muze

Latvijas šķēpmetēja un monobobslejiste Līna Mūze, viesojoties sporta LTV1 "Sporta Studijā", atklāja, ka bobslejs izrādījās krietni grūtāks sporta veids, salīdzinot ar sākotnējo priekšstatu, kad vēl pati nebija pamēģinājusi.

Monobobslejā braukšana ir "tas skaistais", taču vēl ir "boba cilāšana, inventāra sagatavošana" un daudzas lietas, ar kurām pagaidām nav nācies saskarties. "Bobslejs ir tik grūts, cik es nekad mūžā nebiju iedomājusies. Lai to visu emocionāli un fiziski izturētu, ir jāpiespiežas," atklāj Līna Mūze, kura neuzskata, ka sportā ir vajadzīga sieviešu un vīriešu vienlīdzība.

"Pirmais brauciens bija biedējošākais. Biju iedomājusies pavisam kaut ko citu - es tā iekāpšu, mazliet pagrozīšu stūri, nobraukšu lejā un būs tāds "ooo, super". Bet bija drausmīgi, teikšu atklāti - mani mētāja no vienas puses uz otru, mana ķivere sitās pret boba malu," atceras sportiste.

Brauciena laikā ļoti jākoncentrējas, jo viena nepareiza kustība var dārgi maksāt. Vācijas treniņnometnē gadījās arī nokrist, bet nebija nekas traks, Katrīna Sirmā un Aiga Grabuste piedzīvoja vēl smagāku kritienu. Viena otru atbalsta, bet ir arī iekšējā konkurence. Katrīna un Aiga labāk iestumj, savukārt Līnai izdodas mazliet labāka braukšana.

Savainojumu dēļ pēdējie gadi šķēpmetējai nav bijuši veiksmīgi, piezagās doma pamest sportu, taču 2018. gadā izdevās sasniegt personīgo rekordu, kas deva jaunu impulsu, lai paliktu šajā sporta veidā.

Līna Mūze atzīst, ka Tokijas vasaras izlases olimpiskās spēles joprojām ir galvenais mērķis.

.

Izmantotie resursi:
LTV1 "Sporta Studija"


Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.