Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bērziņam un Spriņģim piektā vieta pasaules U23 čempionātā

Bērziņam un Spriņģim piektā vieta pasaules U23 čempionātā
Ralfs Bērziņš
Foto: Viesturs Lācis, bobslejs.lv

Latvijas bobsleja ekipāžai ar pilotu Ralfu Bērziņu un stūmēju Dāvi Spriņģi izdevies iegūt piekto vietu pasaules čempionātā U23 vecuma grupā, kas norisinās Sanktmoricā, Šveicē.

Šodienas divnieku sacensības norisinājās divu vecuma grupu ieskaitē – junioriem un U23 vecuma grupā. Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis pirmajā braucienā ierindojās astotajā vietā, kas bija trešais labākais rezultāts U23 ekipāžu konkurencē.

Otrais brauciens Latvijas ekipāžai tik sekmīgs vairs nesanāca un sekoja atslīdēšana uz 11. vietu junioru PČ kopvērtējumā, kamēr U23 konkurencē Bērziņš un Spriņģis ierindojās piektajā vietā. Līdz medaļai pietrūka 12 sekundes simtdaļu, bet līdz uzvarētājam Rihardam Olsneram, kurš bija labākais abu vecuma grupu vērtējumā, Bērziņam pietrūka vairāk nekā sekundes.

Labāko trijniekā U23 vērtējumā pārliecinoši ielauzās Rumānijas 19 gadus vecais pilots Mihajs Tentea, kurš abos braucienos bija otrais un otrais arī kopvērtējumā, kamēr junioru vērtējumā palika ceturtajā vietā – aiz Olsnera, otras Vācijas ekipāžas ar Kristoferu Hāferu priekšgalā un šosezon veiksmīgi Pasaules kausā startējušā austrieša Bendžamina Maiera.

Rītdien Sanktmoricā paredzētas arī četrinieku ekipāžu sacensības.

Pasaules U23 čempionāts, divnieki

V.PilotsValstsLaiks
1.R. OlsnersVācija2:13.95
2.M. TenteaRumānija+0.62
3.J. JannušsVācija+1.01
4.M. VogtsŠveice+1.08
5.R. BērziņšLatvija+1.13
6.H. ČērčsASV+1.59

Ieskaitē piedalījās 13 ekipāžas

Izmantotie resursi:
IBSF | International Bobsleigh & Skeleton...


, 2018-01-27 16:33, pirms 6 gadiem
varēja jau Ķibermanis ar piedalīties , lai nav baigā pauze starp mačiem.
, 2018-01-27 16:36, pirms 6 gadiem
bet nu tas Ralfa bobs izskatijās kā no misenes faktiski izvilkts- pelēks , bez sponsoriem , tik plika BMW uzlīme , un slidas sarūsējušas , jo nu brauca jau labi tik ātrums nebija
, 2018-01-27 16:58, pirms 6 gadiem
IZCILA diena ROM bobslejam!
Zelts arī meitukiem
, 2018-01-27 19:49, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: bet nu tas Ralfa bobs izskatijās kā no misenes faktiski izvilkts- pelēks , bez sponsoriem , tik plika BMW uzlīme , un slidas sarūsējušas , jo nu brauca jau labi tik ātrums nebija
Kas tur īsti notiek ar tiem bobiem? Vai tad mums trūkst normālas tehnikas? Čalim medaļa bija ļoti reāla, gan jau tās pāris desmitdaļas būtu nometis ar labāku bobu.

Četriniekos nedaudz mazāka konkurence, varbūt rīt sanāks izcīnīt medaļu. Bet pēc iepriekšējiem rezultātiem izskatās, ka četrinieks ir vēl lielāka miskaste (vai arī varbūt pašam nesanāk tik labi).

Jā, rumāņi ļoti progresē. Ir gan kvantitāte, gan kvalitāte.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.