Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ekmanis: "Ja pateikšu, cik pieteikušies uz atlasi, atnāks vēl policija"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ekmanis: "Ja pateikšu, cik pieteikušies uz atlasi, atnāks vēl policija"
Zintis Ekmanis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis atklāj, ka uz jauno talantu atlasi saņemts liels skaits pieteikumu, līdz ar to darbs notiks vairākās grupās, pasākums varētu izvērsties vismaz četru stundu garumā. Par to lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Kā jau ziņots, 30. maijā Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā risināsies jauno bobslejistu un skeletonistu atlases testi. Iesildīšanās pirms startiem notiks ārpus manēžas, varēs izmantot brīvdabas stadionu, kas atrodas 250m attālumā. Pārģērbšanās notiks ārpus manēžas. Tiek rekomendēts ierasties sporta apģērbā. Manēžā ģērbtuves nebūs pieejamas, būs pieejamas tikai tualetes. Līdzjutēji manēžā netiks ielaisti. Jauno bobslejistu un skeletonistu atlases testi tiks rīkoti, ievērojot visus epidemioloģiskos drošības nosacījumus: divu metru ievērošana, roku un inventāra dezinfekcija.

Šogad gatavi piedalīties daudzi jaunie censoņi, taču pieteikumu skaitu Ekmanis neatklāj. "Pateikšu ciparu un atnāks vēl policija mūs speciāli pārbaudīt," smejas funkcionārs, kurš sola, ka viss tiks organizēts atbilstoši noteikumiem, ievērojot ārkārtas situācijā noteiktās prasības. Darbs tiks organizēts vairākās grupās - tādējādi ir noprotams, ka pieteikušies vairāk kā 50 pretendenti. Ekmanis lēš, ka atlases testi varētu izvērsties vismaz četru stundu garumā.

Uz bobslejistu atlasi tika aicināti spēcīgi, ātri un sevis apliecināt griboši jaunieši, vēlams no 16-26 gadu vecumam, augumā no 175 cm un vairāk. Būtu labi, ja kandidāti spētu veikt 30 metrus gaitā vismaz 3.20 sekundēs. Atlasei var pieteikties gan vīrieši, gan sievietes. Tāpat tiek meklēti arī jauni talanti skeletonā. Īpaši tiks gaidīti jaunieši un jaunietes, kas dzimuši vēlāk par 2006. gada 1. janvāri.

Latvijas bobsleja izlases dalībieku darbs pagaidām notiek individuāli. Bet drīzumā tika aizvadīta pirmā kopīgā treniņnometne Usmā, kur divu nedēļu laikā piedalīsies ne vairāk kā 25 cilvēki. Kā zināms, 1. jūnijā stāsies spēkā jauni ārkārtas situācijas atvieglojumi, tostarp izlases dalībniekiem treniņos vairs nebūs jāievēro divu metru distance. Ģenerālsekretārs atklāj, ka patlaban neviens nav nošķīries no "bara".

Pasaules kausa sezona sāksies novembrī ar Siguldas posmu. Tagad gan grūti paredzēt, kā sekmēsies koronavīrusa ierobežošanā, taču jācer uz labvēlīgu situāciju. Patlaban nav zināms, vai šīs sacensības varēs notikt skatītāju klātbūtnē, bet "Pasaules kausa posmi lielā mērā ir televīzijas projekts," norāda Zintis Ekmanis.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Gints Narogs
Latvijas Bobsleja un skeletona federācija

  +4 [+] [-]

, 2020-05-26 17:33, pirms 4 gadiem
Kādreiz bij atlase ar kartupeļu maisu noskrit sotaku desmit sekundēs ...
😁

     [+] [-]

, 2020-05-26 18:53, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Kādreiz bij atlase ar kartupeļu maisu noskrit sotaku desmit sekundēs ...
😁
Iekš LV tagad ir kāds, kas to var izdarīt bez maisa?
Arājs nav formā, Mezītis?

  +1 [+] [-]

, 2020-05-26 20:13, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Kādreiz bij atlase ar kartupeļu maisu noskrit sotaku desmit sekundēs ...
😁
Nebija gan.
Bet bija apmēram tāds Upatnieka teksts, ka latviešiem nebūs tāda, kurš noskries 100 m 10 sekundēs, bet būs kaudze ar tādiem, kuri ar kartupeļu maisu 100 m varēs noskriet 11 sekundēs...

     [+] [-]

, 2020-05-26 23:50, pirms 4 gadiem
A skeletonistiem ar savām gurķu mucām? Jo savādāk kur viņi marinēsies ?

     [+] [-]

, 2020-08-03 00:44, pirms 4 gadiem
PlayBoy rakstīja: Nebija gan.
Bet bija apmēram tāds Upatnieka teksts, ka latviešiem nebūs tāda, kurš noskries 100 m 10 sekundēs, bet būs kaudze ar tādiem, kuri ar kartupeļu maisu 100 m varēs noskriet 11 sekundēs...
Nav un nekad nebus uz zemes cilveka, kurs var ar kartupelu maisu nokriet pat 14 sekundes 100m. Kartupelu maisa iet 20-25kg kartupelu. E saubos vai kads no Latvijas izlases bobslejistiem var kartupelu rokaas noskriet pat 60m bez traumas.