Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvieši mēģinās iejaukties cīņā par medaļām četriniekos

Latvieši mēģinās iejaukties cīņā par medaļām četriniekos
Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien plkst. 16:00 pasaules čempionātā bobslejā, kas norisinās Leikplesidas trasē ASV, Latvijas četrinieku ekipāžas ar pilotiem Oskaru Melbārdi un Edgaru Maskalānu uzsāks cīņu par pasaules čempionāta godalgām. Sacensību tiešraide kanālā LTV7.

Līdzšinējos pasaules čempionātos četriniekos mūsējiem uz goda pjedestāla izdevies kāpt tikai vienreiz, taču tas notika nesen un... tieši Leikplesidā. 2009.gadā Jāņa Miņina pilotētā ekipāža ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi izcīnīja bronzas medaļas, zaudējot tikai amerikāņa Holkomba un vācieša Langes četriniekiem.

Favorīts - viennozīgi Holkombs

Tagad Lange, tāpat kā Miņins (vismaz pilota statusā un vismaz pagaidām), karjeru ir beidzis, savukārt Holkombs ir galvenais favorīts uz uzvaru. Pērn pasaules meistarsacīkstēs viņš ierindojās trešajā vietā aiz vāciešiem Mahatas un Angerera. Šogad Holkombs pat izlaida Ziemeļamerikas posmus, lai labāk sagatavotos startam Leikplesidā. Uz Holkombu kā galveno favorītu norādīja arī Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis. "Favorīts noteikti būs Holkombs, tāpat arī Zubkovs. Varbūt Arndts," sacīja Ekmanis.

Treniņos labāk veicas Maskalānam

Viņš atklāja, ka no latviešiem treniņos labāk veicies Edgaram Maskalānam: "Edgars treniņos brauc pirmajā sešiniekā, Oskaram veicas mazliet sliktāk, bet desmitniekā arī viņš treniņos ir. Katrā ziņā Maskalānam iet labāk, Melbārdim grūtības sagādā trases vidusdaļa. Četrinieka bobs ir garāks, tāpēc to grūtāk arī stūrēt. Galvenais labi nobrauc sacensības, iespējas pacīnīties mums ir. Dreiškens pilnīgi vesels nav, taču iestumt varēs."

Tiesa, tas, ka Melbārdis treniņos braucis pirmā desmitnieka beigās diez vai būs rādītājs. Jau pirms nedēļas Ekmanis atzina, ka sacensībās "Oskars ir labāks nekā treniņos, prot noskaņoties". To lielā mērā Melbārdis apliecināja jau pirms nedēļas, kad treniņos bija ārpus desmitnieka (tiesa, treniņos viņu nestūma Daumants Dreiškens, kas uz sacensībām bija ierindā), bet sacensībās izcīnīja astoto vietu (pēc pirmā brauciena bija pat ceturtais, pēc diviem – piektais), taču pietrūka stabilitātes, kas gan saprotams, ņemot vērā, ka pilota statusā Oskars aizvada tikai otro sezonu.

Vai tiksim uz pjedestāla?

Šogad mūsējie četriniekos uz goda pjedestāla kāpuši divreiz – pa reizei tas izdevies gan Melbārdim, gan Maskalānam. Melbārdis bija trešais Vinterbergā, bet Maskalāns – Sanktmoricā. Oskara četriniekam arī divreiz bijusi ceturtā vieta (Kēnigzē, Kalgari), Edgaram – reizi (Altenbergā). Praktiski visos posmos mūsējie bijuši desmitniekā, vien Kēnigzē Maskalāns bija uzreiz ar desmitnieka, 11.pozīcijā.

Pirmais brauciens sestdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika, otrais – plkst. 18:00 Trešais un ceturtais brauciens svētdien notiks tajos pašos laikos. Sacensības tiešraidē demonstrēs LTV7.


, 2012-02-25 11:22, pirms 12 gadiem
nu oskar,paradi jenkiem,kur ir latvija!
, 2012-02-25 11:48, pirms 12 gadiem
Par intrigu lidz pat 4ajam braucienam abiem musu dzekiem
, 2012-02-25 12:01, pirms 12 gadiem
Ceram vismaz uz cīņu par medaļām!
, 2012-02-25 12:12, pirms 12 gadiem
Dievs svētij Latvijas bobsleju ! Zaļims Uģis nestartēs 4niekos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-25 13:51, pirms 12 gadiem
Abi desmitniekā būtu - tas būtu ļoti labi. Nākošais mērķis - sešniekā, nu par medaļām var pasapņot-Holkombs, Arnds, Zubkovs. Protams nav jau roboti var kļūdīties kādā no 4 braucieniem, bet tā reāli skatoties viens sešniekā, otrs mūsējais desmitniekā un var teikt ka esam kā valsts elitē.
Bobslejā - ASV, Kanāda, Šveice, Vācija, Krievija, Latvija-Lūk 6 dominējošas valstis. Vēl viela pārdomām-tikai vāciešiem var uzrasties regulāri kāds jaunais braucējs un uzreiz pa desmitnieku dzīvo-pārējām valstīm tā neiet, bet Latvijai gan - Melbārdis kā jaunais visu laiku pa desmitnieku, pat Žaļims vienreiz bija desmitais-noveicās ka toreiz otro braucienu atcēla. Prūsis, Gūts, Maskalāns, Melbārdis, Žaļims- Kopumā patīkami ka visu laiku uzrodas pirmā desmita piloti. Žaļims protams vēl tāds nav, bet cerības ir.
, 2012-02-25 14:54, pirms 12 gadiem
Vai starta saraksts ir kaut kur publicēts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-25 16:32, pirms 12 gadiem
Rīmenis gan ir drosmigs ! atklaja vaciesu sazverestibu veja virziena maina. tas parejas vinja atrunu njerkstesanas jau pat smiekligas tagad skiet..
, 2012-02-25 16:36, pirms 12 gadiem
ahaa, vel aizdomigi, ka ne parksitija, kur nu vel kalgari (ups, kanada, bet mans ir Rīmenis, es gudrs).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-25 21:03, pirms 12 gadiem
diemžēl nesanāca iejaukties cīņā par medaļām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.