Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Jaunais pilots Bērziņš: "Kļūdas bija, rīt salabosim"

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaunais pilots Bērziņš: "Kļūdas bija, rīt salabosim"
Bobslejisti Dāvis Spriņģis (no kreisās) un Ralfs Bērziņš. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas jaunais bobsleja pilots Ralfs Bērziņš atzīst, ka piektdien Siguldā notikušajās Eiropas kausa divnieku sacensībās viņš pieļāvis kļūdas, bet ir apņēmības pilns sestdien, kad gaidāms arī Eiropas junioru čempionāts, tās salabot, sportists pauda intervijā Sportacentrs.com.

Bērziņš pārī ar stūmēju Dāvi Spriņģi bija līderi pēc pirmā brauciena, tobrīd par sešām simtdaļām apsteidzot vāciešus Kristofu Hāferu un Tobiasu Šnaideru. Tomēr sāncenši otro braucienu veica par 13 simtdaļām ātrāk un summā bija pārāki par 0,07 sekundēm, mājiniekus atstājot otrajā pozīcijā.

"Esmu priecīgs, nav par ko bēdāties. Kļūdas bija, bet nekas, rīt salabosim," uzreiz pēc sacensībām pauda Bērziņš. "Treniņos arī nebija viegli, jo Sigulda ir sarežģīta trase, jau tad bija kļūdiņas, sacensībās tās palaboju, bet tāpat pilnīgi tīri nebija. Galvenie mači ir rīt, vajadzētu divus labus braucienus, mazliet ātrāk vajadzētu startu."

Bērziņš pašlaik ir Latvijas otrs vadošais pilots, jo titulētais Oskars Melbārdis šo sezonu traumas dēļ izlaiž. Līdz ar to sezonas pirmo pusi Bērziņš aizvadīja Pasaules kausa apritē, gūstot negaidīti labus rezultātus - divniekos viņš divreiz bijis septītais, bet četriniekos gūta viena astotā vieta.

"Pasaules kausā startēts negaidīti labi, par to esmu priecīgs, gūta jauna pieredze," komentēja Bērziņš. Pirms divām nedēļām, kad Kēnigszē notika Eiropas čempionāts pieaugušajiem, viņš devās uz Īglsu, lai brauktu Eiropas junioru čempionātā četriniekiem. Latvieši tur guva otro vietu starp divām ekipāžām U23 ieskaitē, tomēr kopumā nobrauca diezgan vāji un paralēli notiekošajā Eiropas kausā palika tikai devītie. Tas ļāva spekulēt, ka, ja Bērziņš būtu startējis pieaugušo čempionātā, iespējams, pat tiktu izcīnīta augstāka vieta. Pats latviešu pilots par to gan nepārdzīvo. "Bija kļūdas trasē. Nevar zināt, kā būtu, ja būtu. Viss ir atkarīgs no pieredzes. Man tajās sacensībās bija jauni stūmēji, kopā aizvadījām tikai divus treniņus, tāpēc bija problēmas ar sasēšanos."

Nākamnedēļ Bērziņš Kēnigszē brauks pasaules junioru čempionātā, bet pēc tam ar pieaugušo izlasi dosies uz Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā, kur gaidāmas vairākas ļoti sarežģītas trases. "Visās trasēs ir savi bīstamie punkti, bet gūšu jaunu pieredzi. Sigulda arī nav tā vieglākā trase. Ja iemācās labi braukt Siguldu, pārējās trases nav liela problēma. Tomēr piebraukšana notiek ar gadiem."

Sestdien Siguldā plkst. 10:00 sāksies Eiropas junioru čempionāts skeletonā, bet bobslejisti trasē dosies četras stundas vēlāk.