Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bērziņš un Spriņģis Siguldā nenosargā uzvaru Eiropas kausa posmā

Bērziņš un Spriņģis Siguldā nenosargā uzvaru Eiropas kausa posmā
Dāvis Spriņģis un Ralfs Bērziņš. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Siguldas trasē noslēgušās Eiropas kausa sacensības bobslejā divniekiem. Vīriešu konkurencē otro vietu izcīnīja mājinieki Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis.

Pirmajā braucienā ātrākais bija tieši Latvijas divnieks, kas par sešām simtdaļām apsteidza vāciešus Kristofu Hāferu un Tobiasu Šnaideru, tomēr sāncenši otro braucienu veica par 13 simtdaļām ātrāk un summā bija pārāki par 0,07 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja šveicieši Mihaels Kuonens un Marko Dērigs, kuri pakāpās no ceturtās pozīcijas un summā latviešiem zaudēja 14 simtdaļas.

Tikmēr 12. pozīciju ieņēma Helvijs Babris un Edgars Nemme, savukārt Dāvis Kaufmanis un Lauris Kaufmanis pirmajā braucienā 15 ekipāžu konkurencē bija priekšpēdējie, bet otrā brauciena izskaņā krita. Ja viņiem rezultāts tika ieskaitīts, kas deva to pašu 14. vietu, tad diskvalificēti tika pirmā brauciena vājākie bobslejisti Pavols Taborskis un Lukāšs Kozienka no Slovākijas – arī slovāku bobs pēc kritiena sasniedza finišu, taču jau bez stūmēja.

Divnieku sacensības tika aizvadītas arī dāmām, kur no kritiena izvairījās vien trīs no sešām ekipāžām. Dubultuzvara Krievijas ekipāžām Černiha/Belomestniha un Osipienko/Joksta.

Rīt Siguldā notiks Eiropas kausa posmi bobslejā un skeletonā, kur vienlaikus tiks sadalītas arī medaļas Eiropas junioru čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...
https://www.ibsf.org/en/component/e...


, 2019-01-25 18:28, pirms 5 gadiem
wow,SUI stūmējiem tīri labi iepatikusies Sigulda!
, 2019-01-25 18:38, pirms 5 gadiem
Kas tā par Jokstu Krievijas izlasē?
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.