Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis: "Latvijas labākā sportista balvas iegūšana bija šoks"

Ints Megnis
Ints Megnis

Melbārdis: "Latvijas labākā sportista balvas iegūšana bija šoks"
Oskars Melbārdis pēc Latvijas labākā sportista balvas saņemšanas. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Bobslejists Oskars Melbārdis, uzzinot, ka ieguvis 2018. gada Latvijas labākā sportista balvu, izjutis šoka momentu, jo iepriekš neko tādu nebija gaidījis, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja atlēts, kurš šosezon traumas dēļ nestartē.

Melbārdis duetā ar Jāni Strengu šogad izcīnīja bronzu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Līdz šim labākā sportista balvai individuālo komandu sporta veidu pārstāvji netika nominēti, bet šogad organizatori pamainīja noteikumus, līdz ar to starp pretendentiem iekļuva arī Melbārdis, kamēr Strenga tur nebija.

"Nebiju gaidījis neko tādu, šoka moments. Nebiju iedomājies, ka varētu saņemt šo balvu, jo esam komandu sporta veids. Paldies džekiem arī par to, ko viņi dara, arī viņi varēja pie tās tikt" Melbārdis pateicās savas ekipāžas stūmējiem. Aicinot atcerēties, kas pirmais viņam nāk prātā no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, viņš nosauca vairākas virāžas, tomēr uzsvēra, ka pašlaik jau jādomā par nākotni. "Otrā un devītā virāža, kas sagādāja galvassāpes. Tomēr nu jau no tā ir atiets, viss ir pārdomāts. Jaunā gadā jākaļ jauni plāni, tā jau ir vēsture."

Pērn Melbārdis tieši Ziemassvētku laikā tika pie smagas kājas traumas, kuru turpina ārstēt vēl šodien. "Domu par nestartēšanu olimpiskajās spēlēs sākumā nebija. Varbūt vēlāk, kad apstiprinājās, ka muskulis ir pārplīsis, radās šaubas, tomēr tobrīd jau biju atsācis skriet. Grūtāk bija, tomēr doma bija tikai viena - par olimpiskajām spēlēm," saka sportists, kurš tikai olimpiskajās sacensībās pirmoreiz kopš traumas gūšanas skrējis ar pilnu spēku. "Šī ziema ir īstais brīdis, kad pastrādāt un nostiprināt apkārt muskuļus. Šosezon ir dīvaini skatīties sacensības no malas, jo esmu pieradis cīnīties kopā ar komandu. Laikam šosezon tomēr nestartēšu nemaz, negribas kaut ko atstāt pusratā - esam ar dakteriem un fizioterapeitu labi iesākuši darbu, tikai jāaudzina temps. Jau jūtam uzlabojumus, esam uz pareizā ceļa. Lēmums par sezonas izlaišanu bija grūts gan tāpēc, ka bija posms Siguldā, gan tāpēc, ka pasaules čempionāts būs Vistlerā, kur ir labi gājis."

"Siguldas posms izskatījās forši. Interesanti vērot trasi televīzijā. Mūsējie malači, turēja līdzi vāciešiem. Žēl, ka otrajā dienā Ķibermanim nesanāca viņus apiet. Bērziņš ļoti labi nobrauca pirmajā dienā otro braucienu, viņam viss būs kārtībā, pārliecību iegūs arvien lielāku," par komandas biedriem saka Melbārdis, atzīstot, ka arī pašam būs ļoti nopietni jāgatavojas un jātrenējas, jo neviens no diviem šī brīža pilotiem nevēlēsies tik vienkārši viņam atdot savu vietu.

Tāpat joprojām ir aktuāls jautājums par Soču olimpisko spēļu galējo vietu sadalījumu, jo, visticamāk, arvien tuvāk nāk brīdis, kad pēc Krievijas ekipāžas diskvalifikācijas Melbārža ekipāža ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Strengu tiks pasludināti par čempioniem.

"Es par to nesatraucos. Jau no sākuma neesmu iedziļinājis. Kāds man ik pa laikam atraksta par jaunākajiem virsrakstiem, tomēr es nezinu kāda ir procedūra. Nekāda oficiāla informācija pie manis joprojām nav nonākusi," saka Melbārdis.