Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bobsleja pilotam Bērziņam 18.vieta Eiropas kausa divnieku sacensībās

Krišs Upenieks

Bobsleja pilotam Bērziņam 18.vieta Eiropas kausa divnieku sacensībās
Ralfs Bērziņš trasē
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

LETA. Latvijas bobsleja pilots Ralfs Bērziņš ar stūmēju Dāvi Kaufmani piektdien Altenbergas trasē Vācijā ieņēma 18.vietu sezonas otrā Eiropas kausa posma otrajās divnieku sacensībās.

Latvijas divnieks divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 54,83 sekundēm. Abos braucienos šī ekipāža uzrādīja 18.laiku.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju kļuva poļa Mateuša Lutija pilotētā ekipāža. Kā zināms, Polijas izlasi vada kādreizējais latviešu bobslejists Jānis Miņins.

Bērziņš ar Kaufmani poļu braucējiem divu braucienu summā zaudēja 2,48 sekundes. Sacensībās startēja 20 ekipāžas.

Ceturtdien pirmajās divnieku sacensībās Bērziņš kopā ar stūmēju Māri Priekuli ieņēma 17.vietu. Jau vēstīts, ka Bērziņš sezonu pirms nepilnām divām nedēļām, kad Lillehammeres trasē Norvēģijā divās divnieku sacensībās ieņēma 14. un 15.vietu.

Pēc četriem šīs sezonas startiem Bērziņam Eiropas kausa kopvērtējumā divniekiem ir 192 punkti, kas dod 14.pozīciju.
Bērziņš iepriekš bija kamaniņu braucējs, bet iepriekšējā sezonā uzsāka bobslejista karjeru. Eiropas kauss bobslejā ir pēc spēka otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa, kur aizvadīti jau divi posmi, bet trešais šīs nedēļas nogalē norisināsies Vistleras trasē, Kanādā.

Izmantotie resursi:
LETA