Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Melbārdis: "Latvijai šāds panākums ir ļoti iespaidīgs"

Melbārdis: "Latvijai šāds panākums ir ļoti iespaidīgs"
Daumants Dreiškens un Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix

Pēc Latvijai lieliskā Pasaules kausa posma bobslejā divniekiem īsā viedoklī ar Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas pārstāvjiem dalījās šodienas laureāti - Uģis Žaļims, Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens.

FIBT oficiālais pārstāvis pie goda pjedestāla neslēpa savu pozitīvo pārsteigumu par Uģa Žaļima un Intara Dambja atrašanos uz tā, un arī pats pilots atzina, ka paredzēts šāds scenārijs nebija. "Nedaudz esmu pārsteigts, jā. Šī mūsu pirmā reize uz goda pjedestāla, taču... šis ir tikai sākums (smejas)."

"Otrais brauciens sanāca tīri labs, jā," posma uzvarētājs Oskars Melbārdis piekrita uzdotajam jautājumam. "Taču šodien es esmu ļoti priecīgs par savas izlases pārstāvjiem, viņi ir paveikuši lielisku darbu. Mēs esam pirmajās divās vietās, un Latvijai šāds panākums ir ļoti iespaidīgs. Esmu patiešām priecīgs."

Melbārža stūmējs Daumants Dreiškens atzina, ka Sanktmoricas starta ieskrējiena celiņš nav viņa favorītu sarakstā, taču šodien esot izdevušies divi labi starta ieskrējieni un komanda var būt apmierināta par paveikto.

"Vai esmu apmierināts ar otro braucienu? Nu, pieļāvu pāris mazas kļūdas," sacīja mājinieku šveiciešu favorīts Beāts Hefti, kurš dalīja otro vietu ar Uģi Žaļimu. "Bija kļūda "zirga pakavā", arī pēc tam, bet latvieši šodien bija ļoti spēcīgi, līdz ar to esam priecīgi, ka ieguvām otro vietu."

Līdz ar šo uzvaru Melbārdis atguvis kopvērtējuma vadību, tiesa, Hefti ir tikai divus punktus aiz viņa. Oskars Ķibermanis noslēdz pirmo desmitnieku, bet Uģis Žaļims pakāpies uz 18. vietu.

PK kopvērtējums, divnieki

V.PilotsValstsPunkti
1.O. MelbārdisLatvija1054
2.B. HeftiŠveice1052
3.F. FrīdrihsVācija979
4.N. ValtersVācija874
5.R. PetersŠveice872
6.Dž. KripssKanāda792
10.O. ĶibermanisLatvija672
18.U.ŽaļimsLatvija578

Izmantotie resursi:
Home - International Bobsleigh and Skeleton...


, 2015-01-24 14:16, pirms 9 gadiem
Ķibermani, saņemies, kaut kādi šveicieši uz pjedestāla, nekārtība...
, 2015-01-24 14:31, pirms 9 gadiem
Uģis ar Intaru būs Pasaules čempioni!!! Zvaigznes nemelo!
, 2015-01-24 14:31, pirms 9 gadiem
Jāsaka, ka Melbārdis mani šosezon ir pārsteidzis. Lai arī pērn Oskars jau bija elitē, tomēr jāsaka, ka viņa braukšanas prasmes šosezon jau ir elites augstākajā pakāpē.
Ja vēl pērn Oskars mēdza ik pa laikam nobraukt kādu lielisku braucienu, bet regulāri arī pa bortiem padauzīties, tad šogad jau Oskars viennozīmīgi ir viens no pašiem prasmīgākajiem pilotiem.
To pašu var teikt arī par Ķibermani. 1-2 sezonas un mazais Osis būs tur pat, kur šodien lielais Osis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-24 15:09, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Ķibermani, saņemies, kaut kādi šveicieši uz pjedestāla, nekārtība...
paldies, rīt būs viss čikiniekā.
Oskars
, 2015-01-24 15:32, pirms 9 gadiem
Jā, šovakar tā būs CNN un BBC galvenā ziņa par sportu !
Par lielu Latviju !
, 2015-01-24 15:47, pirms 9 gadiem
Izdevusies 6diena! paldies vīri.
, 2015-01-24 16:01, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Jā, šovakar tā būs CNN un BBC galvenā ziņa par sportu !
Par lielu Latviju !
Pirms tam tur noteikti būs sižets par tavu jēgpilno eksistenci...
, 2015-01-24 20:57, pirms 9 gadiem
Žaļims viena posma panema gandriz tikpat punktus cik Ķibermanis pa visu sezonu... iekseja konkurence laba lieta.. cerams ka mums tagad bus iespejas turpinat ar 3 ekipazam
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.