Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Pasaules kausa debitants Cipulis: "Varēju pacīnīties par desmitnieku"

Pasaules kausa debitants Cipulis: "Varēju pacīnīties par desmitnieku"
Emīls Cipulis. Foto: instagram.com/cipulisemils

Ja Siguldā notikušajā Pasaules kausa posmā bobslejā divniekiem debitants Emīls Cpulis kopā ar stūmēju Kristu Lindenblatu pirmo braucienu būtu veicis tikpat labi kā otro, ekipāža būtu vairāk pacīnījusies ar citiem konkurentiem un pretendējusi uz vietu pirmajā desmitniekā, portālam Sportacentrs.com norādīja Cipulis.

Svētdien Siguldā pirmā Pasaules kausa posma ietvaros notika otrās divnieku sacensības, kur dubultuzvaru atkal guva vācieši. Labākie no latviešiem bija Ralfs Bērziņš/Edgars Nemme, kuri noslēdza pirmo piecinieku, bet potenciālais komandas līderis Oskars Ķibermanis ar stūmēju Dāvi Spriņģi mājas trasē samierinājās ar astoto vietu. Savukārt Cipulis ar Lindenblatu ieņēma 12. pozīciju, vislabāk veicot otro braucienu.

"Sajūtas pēc debijas ir labas, šobrīd tās pat vēl grūti aprakstīt. Pirms starta bija liels satraukums un neziņa, kas un kā būs. Emocijas vēl nav līdz galam norimušās,” pēc debijas atzina 25 gadus vecais Cipulis, kurš pirms tam pieredzi smēlies Eiropas kausu līmenī. "Nekāda lielā atšķirība no Pasaules kausa sacensībām nav. Vienīgi šeit trasē ir redzamas kameras, demonstrē televīzijā un nedaudz citādāka atmosfēra."

"Vēl pirmajā braucienā mandrāža un stress ņēma virsroku. Līdz ar to bija saspringts brauciens un daudz kļūdu. Uz otro braucienu jau nedaudz nomierinājāmies. Arī starts sanāca ātrāks un pats brauciens bija stabilāks," gandarīts vismaz par otro braucienu bija Latvijas bobsleja pilots.

Cipulis šīm sacensībām neesot uzstādījis nekādu mērķi – vienkārši vēlējies nobraukt stabili un sajust atmosfēru. Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis viņu pēc sacensībām apsveica ar debiju.

"Viens otram piekritām, ka, ja pirmais brauciens būtu izdevies tikpat labi kā otrais, mēs būtu varējuši pacīnīties ar citām ekipāžām un vietu pirmajā desmitniekā," pauda sportists. "Protams, tagad āķis lūpā. Siguldā esam nobraukuši un trenējušies jau vairāk nekā mēnesi. Bija jau tāda rutīna, varbūt arī nedaudz bija apnicis braukt pa vienu un to pašu trasi. Tagad vismaz klāt ir sacensību laiks, un visa gaisotne izmainās. Tagad gribas braukt arvien vairāk un vairāk."

Cipulis atzina, ka šosezon cīnīties ar Vācijas bobslejistiem latviešiem būšot grūti, jo pagaidām sāncenši esot jūtami labāki.

"Man lielākais ieguvums no šīm sacensībām ir tikšana galā ar stresu, kas bija pirms starta, it sevišķi tādā konkurencē. Eiropas kausa posmos tagad noteikti būs vieglāk," uzsvēra Cipulis, kurš jau rītdien dosies uz Vinterbergu Vācijā, lai nākamajās nedēļas nogalēs atklātu arī Eiropas kausu sezonu.


Slēpts komentārs: sandis444444
, 2020-11-22 19:28, pirms 3 gadiem
Labāk vispār nebūtu runājis
, 2020-11-22 20:10, pirms 3 gadiem
Tur taks 13 tik brauca 😂
, 2020-11-22 20:29, pirms 3 gadiem
Jātrenējās vairāk džeki
, 2020-11-22 20:37, pirms 3 gadiem
Ja rumāņi apsteidza latviešus mājas trasē, ko tur vispār komentēt. Totāla izgāšanās
, 2020-11-22 21:00, pirms 3 gadiem
Cipuļa un Kaufmaņa debija PK posmā ir viens no Sigulda posma ieguvumiem. Abi parādīja, ka viņiem ir labs potenciāls, tikai jātrenējas.
, 2020-11-22 21:19, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Cipuļa un Kaufmaņa debija PK posmā ir viens no Sigulda posma ieguvumiem. Abi parādīja, ka viņiem ir labs potenciāls, tikai jātrenējas.
Labs potenciāls? Bez vairākām top valstīm 12. vieta mājas trasē...Bērziņš divniekos debitēja ar 7. vietu. Tā kā nekādu mega potenciālu neparāda.
, 2020-11-22 21:26, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Labs potenciāls? Bez vairākām top valstīm 12. vieta mājas trasē...Bērziņš divniekos debitēja ar 7. vietu. Tā kā nekādu mega potenciālu neparāda.
Cipulim drošvien,ka šodien bija švakāka tehnika,kā toreiz Bērzam..
, 2020-11-22 22:06, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Cipuļa un Kaufmaņa debija PK posmā ir viens no Sigulda posma ieguvumiem. Abi parādīja, ka viņiem ir labs potenciāls, tikai jātrenējas.
Ko Tu tur šļupsti, atvēru Delfi tur lieliem burtiem uzrakstīts Izgāšanās. Kādi attaisnojumi, savā trasē neslīdēja. Viņiem tur ar bērnu ragaviņām un aizvērtām acīm vajadzēja izbraukt, gadiem pa vienu reni šļūkuši, neviena virāža nav mainīta
, 2020-11-22 23:39, pirms 3 gadiem
kas ir ka nevar uzstumt
, 2020-11-23 12:06, pirms 3 gadiem
Atceros Cipuli, vēl nesen DR hokeju graizīja, pēc tam Kurbadā.
Kā Kurbads pievērās , aizskrēja uz bobsleja kamanām.
Apsveicami!
Vidzeme rullē!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.