Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvija piektajā vietā Eiropas kausā

Ceturtdien Austrijā, Īglsas trasē sākās jaunā Eiropas kausu sezona bobslejā un skeletonā. Pirmajā dienā notika sacensības divnieku ekipāžām vīriešiem, un uzvarēja Vācijas otrā komanda - Maksimilians Arndts un stūmējs Renē Tīferts. Latvijas labākā ekipāža Edgars Maskalāns – Raivis Broks piektajā vietā, bet Normunds Kotāns – Kristaps Kalniņš bija 15.

Kopumā pirmā posma sacīkstēs startēja 47 divnieku ekipāžas, tādēļ Latvijas bobslejistu ieņemtā piektā vieta jāuzskata par ļoti labu panākumu. Vāciju sacīkstēs pat pārstāv četras ekipāžas, Šveicei, Austrijai, Krievijai, Itālijai un Francijai pa trim komandām, tāpat brauc arī ekipāžas no Ziemeļamerikas. Šādā konkurencē nav viegli būt labāko vidū, bet Latvijas pirmajai ekipāžai tas izdevās, turklāt arī otrās komandas ieņemtā 15.vieta nav jānovērtē zemu.

Pēc pirmā brauciena E.Maskalāns/R/Broks bija sestie, taču otrajā braucienā ļoti tīri izbraukta trase, ceturtais laiks, un kopā mūsējie pakāpās uz piekto pozīciju. Priekšā tikai trīs Vācijas ekipāžas, kā arī Šveices labākais duets Beats Hefti un Tomass Lampārters. Eiropas kausu izlases galvenais treneris Gatis Gūts atzīst :”Puiši ļoti labi nobrauca un tieši trasē pārspēja arī šveiciešus. Cita lieta, ka Šveices labākajai ekipāžai ir grandiozs starts, jo Beats Hefti vēl nesen bija Martina Anena stūmējs pasaules kausos. Starta ieskrējienā šveicieši pārējiem vinnēja vismaz 0,2 sekundes un tas ir ļoti daudz. Toties mūsējie ir priekšā citām Šveices ekipāžām, tāpat krieviem, austriešiem un visiem pārējiem.”

Otro vietu sacīkstēs ieņēma B.Hefti/T.Lampārters (Šveice 1), trešie bija vācieši Manuels Mahata/Mihails Makarovs. Latvijas jaunais duets Normunds Kotāns un Kristaps Kalniņš 15.vietā, abos braucienos uzrādot tieši 15. laiku.

Jau rīt Īgslā notiks sacensības skeletonā, brauks arī Undīne Vītola, bet četrinieku starts paredzēts svētdien.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: wilwood
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-22 19:54, pirms 16 gadiem
jaasaka, ka ljoti labs rezultaats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-22 20:02, pirms 16 gadiem
to juniors

kur gan tu taisies skatiities Eiropas kausus?
, 2007-11-22 20:03, pirms 16 gadiem
hefti buus zveers PK
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-22 20:46, pirms 16 gadiem
vai tad džeki skeletonā nebrauks?? Nevar būt, ka aiz brāļiem Dukuriem ir tukšums..
, 2007-11-22 20:48, pirms 16 gadiem
broks uz lielo izlasi smiekliigi ka lv bobslejisti nevar nokomplekteet divas ekipaahas palaidushies ! bijaam tachu spicee
, 2007-11-22 20:56, pirms 16 gadiem
Par maz cilvēku resursi, ej, skrien un stumj to bobu gudriniek!
, 2007-11-22 20:57, pirms 16 gadiem
Un atalgojums....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-22 21:44, pirms 16 gadiem
nu Hefti ir Anena mostriigaakais stuumeejs, kaa ta tas nav dzirdeets...
, 2007-11-22 21:58, pirms 16 gadiem
Tas tiešām...kā var B Hefti nezināt...pagājušogad viņš gatavojās tieši pasaules čempim, ja nekļūdos....pa sezonu nemaz ar Ānenu nebrauca...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-22 22:42, pirms 16 gadiem
Mihails Makarovs- nu gan vacietis
bet vispar prieks par jaunajiem...
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.