Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Zubkovs: "Ne visi ārzemju treneri brauc uz Krieviju pēc naudas"

Zubkovs: "Ne visi ārzemju treneri brauc uz Krieviju pēc naudas"
Aleksandrs Zubkovs
Foto: Itar Tass/Scanpix

Krievijas bobsleja pilots, divu olimpisko spēļu medaļnieks un divkārtējais pasaules čempions Aleksandrs Zubkovs ir pārliecināts, ka titulētā kanādieša Pjēra Lidēra piesaistīšana Krievijas bobsleja izlasei dos lielu labumu.

"Lēmums par treneru maiņu ir pārdomāts. Olimpiskais čempions un divkārtējais pasaules čempions Lidērs ir pilots ar milzīgu pieredzi. Viņš Krievijai noderēs," uzskata Zubkovs. "Šodien brīvu profesionāli nav nemaz tik viegli atrast. Patiesībā es biju pārsteigts un vienlaikus priecīgs, ka Lidērs piekrita. Viņš strādāja ar Kanādas jauniešiem, kaut kādu iemeslu dēļ viņu nevarēja piesaistīt pieaugušo izlasei, kur jau ir spēcīgi speciālisti. Gada laikā viņš izveidoja labu komandu, praktiski visi talantīgie Kanādas jauniešu bobslejisti ir izsitušies līdz pamata izlasei. Tas vien ir rādītājs."

"Ne visi ārzemju treneri uz Krieviju brauc pēc naudas. Nopelnīt ir viena lieta, taču, ja ārvalstu speciālists atnāk, bet kaut kas viņam nepadodas, tad vēlāk ir grūti atrast pienācīgu darbu. Kad nāk ārzemnieki, nav svarīgi pat bobslejā vai citā sporta veidā, viņi saprot – tagad vai nekad," uzsvēra pilots.

Zubkovs pazīstams kā diezgan ietiepīgs cilvēks. Uz žurnālista jautājumu vai tas netraucēs sastrādāties ar Lidēru, bobslejists atbildēja: "Esmu sasniedzis ļoti daudz, tāpēc cienu sevi kā sportistu. Domāju, ka Pjērs zina, kāds es patiesībā esmu. Ja būs nesaprašanās, mierīgi apsēdīsimies, izrunāsim un atrisināsim visu. Trasē ir vajadzīgs cilvēks, kurš starp braucieniem pasaka, ko esmu darījis nepareizi un, ko darīt, lai otrajā braucienā palielinātu atrāvienu no konkurentiem."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


, 2012-06-22 22:52, pirms 12 gadiem
Simpatizee Zubkovs kaa sportists
, 2012-06-22 23:51, pirms 12 gadiem
kramblers rakstīja: Simpatizee Zubkovs kaa sportists
Aceroties shito gadijumu gribas tadam sportistam seja iesplaut!

Russian bobsled team reacts to Canadian crash
...
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.