Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Zubkovs līdz diskvalifikācijas beigām atkāpjas no federācijas prezidenta amata

Agris Suveizda

Zubkovs līdz diskvalifikācijas beigām atkāpjas no federācijas prezidenta amata
Aleksandrs Zubkovs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Aleksandrs Zubkovs līdz savas diskvalifikācijas beigām atkāpies no Krievijas bobsleja federācijas prezidenta amata, otrdien paziņoja Zubkovs.

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) par antidopinga noteikumu pārkāpumiem bēdīgi slavenajam Krievijas pilotam Zubkovam un vēl viņa trim tautiešiem piespriedusi divu gadu diskvalifikāciju, kā arī anulējusi sportistu rezultātus. Pagājušajā nedēļā Krievijas Olimpiskā komiteja (OKR) pieprasīja Zubkova atkāpšanos, taču viņš ar savu lēmumu nesteidzās.

"Uzrakstīju iesniegumu par pagaidu atkāpšanos no Krievijas bobsleja federācijas prezidenta amata līdz savas diskvalifikācijas beigām vai līdz brīdim, kad tiks atrisinātas problēmas, kas traucē man ieņemt prezidenta amatu," ziņu aģentūra TASS citē Zubkova teikto. Par Krievijas Bobsleja federācijas prezidenta vietas izpildītāju iecelta Jeļena Aņikina, kura savulaik strādājusi arī vietējā Biatlona savienībā.

Diskvalifikācijas piespriestas arī Aleksandram Kasjanovam, Aleksejam Puškarjovam un Ilviram Huzinam. IBSF bija nonākusi pie slēdziena, ka šie četri sportisti pārkāpuši antidopinga noteikumus. IBSF arī uzsvērusi, ka visi šo sportistu rezultāti kopš 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm ir anulēti. Tiesa, no mājaslapas vēl nav dzēsti Kasjanova pēdējo piecu gadu rezultātu Pasaules kausa sacensībās.

Diskvalifikācijas tika piespriestas, balstoties uz Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) spriedumu, kas daļēji apstiprināja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Disciplinārlietu komisijas lēmumu, ar kuru šiem bobslejistiem tika anulēti rezultāti Soču olimpiskajās spēlēs. No šiem sportistiem šosezon aktīvi bija pilots Kasjanovs un stūmējs Puškarjovs, šosezon vēl uz starta nebija izgājis Huzins, bet Zubkovs noslēdzis savu karjeru un ieņēma Krievijas Bobsleja federācijas prezidenta amatu.

Izmantotie resursi:
LETA

  -2 [+] [-]

, 2019-01-22 18:59, pirms 5 gadiem
Smirdīgais, izdrāz**is, krievu krop**s, aborta atlieka, glumais pid**as. Nekas cits prātā nenāk viņa neglīto seju redzot..

  +5 [+] [-]

, 2019-01-22 19:02, pirms 5 gadiem
Gaidu arī Tretjakova diskvalifikāciju! Nu nav viņš ne par mata tiesu tīrāks par Zubkovu !

     [+] [-]

, 2019-01-22 19:28, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Smirdīgais, izdrāz**is, krievu krop**s, aborta atlieka, glumais pid**as. Nekas cits prātā nenāk viņa neglīto seju redzot..
Drausmas, kur tadas negacijas var but cilveka!!!

  +4 [+] [-]

, 2019-01-22 19:37, pirms 5 gadiem
valcha rakstīja: Gaidu arī Tretjakova diskvalifikāciju! Nu nav viņš ne par mata tiesu tīrāks par Zubkovu !
Tās tuvākajā laikā nebūs ,jo apelāciju viņš uzvarēja ,bet citu procesu ar viņa līdzdalību nav

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 20:16, pirms 5 gadiem
valcha rakstīja: Gaidu arī Tretjakova diskvalifikāciju! Nu nav viņš ne par mata tiesu tīrāks par Zubkovu !
nu nez , Tretjis vienmēr skrēja startu izcili

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 21:06, pirms 5 gadiem
Paliec sveiks, rudais runci...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 21:15, pirms 5 gadiem
Atkápties no federácijas prezidenta amata lídz diskvalifikácijas beigám izklausás nenopietni !

  +2 [+] [-]

, 2019-01-22 22:42, pirms 5 gadiem
tapirs19 rakstīja: Atkápties no federácijas prezidenta amata lídz diskvalifikácijas beigám izklausás nenopietni !
Putinisti jau savu vadoni sargās līdz elle atvērsies (kaut vai pagaidu variantā, rezervē vai vismaz svinīgi soloties), re kur Šipuļins arī izteicis vēlmi pievienoties dirslaižu baram.Kaifs būs redzēt kā punduris paraus visu to armiju sev līdz.