Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis: "Pirms Vankūveras nopietni apsvēru mest malā bobsleju"

Andrejs Siliņš

Melbārdis: "Pirms Vankūveras nopietni apsvēru mest malā bobsleju"
Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Patiesībā pirms Vankūveras Olimpiskajām spēlēm es vienu brīdi ļoti nopietni apsvēru – varbūt mest malā šo bobsleja lietu un pievērsties kam citam dzīvē," atklātā intervijā portālam bobslejs.lv sacīja bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kura rezultāti šosezon likuši runāt par jauna talanta ienākšanu Latvijas bobslejā.

"Mans boba pilota stāžs pagaidām vēl ir skaitāms mēnešos. Vēl īsti nav pagājis gads, kopš esmu jau pastāvīgi pie boba stūres svirām. Patiesībā pirms Vankūveras Olimpiskajām spēlēm es vienu brīdi ļoti nopietni apsvēru – varbūt mest malā šo bobsleja lietu un pievērsties kam citam dzīvē," atklāts bija bobsleja juniors. "Tajā brīdī pārdomāju, vai vispār neiet projām no profesionālā sporta, jo iekšēji bija sajūtas, ka viss iespējamais ir sasniegts un nekāda tālāka izaugsme man kā profesionālam sportistam nav saredzama... Tomēr intereses pēc izdomāju, ka jāpamēģina stūrēt bobu. Treneri neiebilda manai vēlmei, un es sēdos pie boba stūres svirām. Manus pirmos braucienus ievēroja Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis, kurš manī saredzēja perspektīvu, un uz nākamajiem treniņiem viņš pieaicināja manus braucienus pavērot Jāni Ķipuru un Māri Poikānu. Sākām mēģināt un rezultātā viss izvērtās daudz nopietnāk, nekā biju domājis."

"Esmu jau vēl tikai iesācējs pilota lomā. Taču ir skaidrs, ka nu esmu bobslejā uz ilgāku palikšanu. Teikšu godīgi – labi, ka pamēģināju pilotēt bobu, jo līdz ar to radās jaunas emocijas, jauni mērķi," drošs par nākotni bobslejā bija Melbārdis.

"Bobslejs ir mans darbs. Un profesionālam sportistam lielāko dienas daļu aizņem treniņi. Ir dienas, kad treniņš notiek vienu reizi, bet citreiz – divas reizes dienā. Tad vēl treniņnometnes divu nedēļu garumā. Un protams – ziemas sezonā, kad notiek sacensības dažādās pasaules valstīs, ir visgrūtāk – faktiski visu ziemu esam prom no mājām," part savu ikdienu stāstīja sportists. "Nenoliegšu – ir brīži, kad ļoti gribas mājās, pie savējiem. Ja sacensībās veicas un ir pozitīvas emocijas, tad viss ir kārtībā un ilgo prombūtni no mājām var paciest. Bet, kad neveicas, tad uznāk drūmākas domas un ļoti gribas mājās..."

"Ir patīkami saņemt apsveikumus un laba vēlējumus, kad izdodas, un atbalstu tad, kad nav sanācis tik labi, kā cerēts. Un pastāvīgie un uzticamie atbalstītāji ir tie vislabākie. Kā piemēru minēšu to vīru, kurš ir mūsu pastāvīgais atbalstītājs jau gadiem – un tieši Vinterbergā. Viņš patiešām katru gadu brauc uz šīm sacīkstēm un ar Latvijas karogu rokās jūt līdzi mūsu panākumiem un neveiksmēm," Melbārdis atzina, ka pēkšņā popularitāte sportistam nav sirdij tīkama un pēc tādas Oskars nekad neesot tiecies.

Tāpat savs sakāmais Melbārdim bija par komentāriem internetā: "Diemžēl vai par laimi – es tos nelasu! Visi tuvākie – radi, draugi, paziņas un īstenie atbalstītāji labi saprot, ka ir gan panākumi, gan neveiksmes. Un viņi nekritizē tevi tad, kad gadījusies pilnīga neveiksme. Taču diemžēl ir arī gudrinieki, kuri zina pat vairāk par bobsleja dieviem, taču realitātē vispār nenojauš, ko nozīmē iestumt un nobraukt ar bobu! Varbūt daudzi ironizē par lielu puiku braukšanu ar ragaviņām, tomēr es teikšu tā – man tas patīk un padodas. Un vienlaikus – tas ir nopietns darbs un atbildība. Bet kritiķiem es ieteiktu pašiem pamēģināt."

"Kad tu izej uz starta, tu īpaši nedomā par to, ka vajadzētu uzstādīt kaut kādus rekordus, Galvenā doma ir pēc iespējas labāk un ātrāk nobraukt, sasniegt labu rezultātu. Manuprāt, šie rezultāti ir daudzo gadu visas komandas nopietna un neatlaidīga darba rezultāts," Melbārdis komentēja faktu, ka pēdējo posmu laikā kopumā sportista pilotētās ekipāžas sasniegušas piecus starta rekordus.

Izmantotie resursi:
bobslejs.lv

  +9 [+] [-]

, 2011-12-21 13:23, pirms 12 gadiem
un labi vien ir ka nemeti miera!! Paldies!!

 +12 [+] [-]

, 2011-12-21 13:34, pirms 12 gadiem
Pēc nedienām ar Miņinu vienubrīd šķita, ka tās ir Latvijas bobsleja beigu sākums. Taču, kā izrādījās, tas bija jaunas ēras sākums! Prieks par puišiem, malači!

  +2 [+] [-]

, 2011-12-21 13:50, pirms 12 gadiem
ir jaauzlabo veel citu trashu starta rekordi un cerams ka kaadaa posmaa muusu abi 4nieki tiks uz pjedestaala

     [+] [-]

, 2011-12-21 15:54, pirms 12 gadiem
gribetos redzet kadus starta laikus Melbardis uzstaditu, ja vinam aiz muguras cetrniekos saliktu Dreiskenu, Dambi un Broku. vienigi zel, ka sportistu parlieku liela kopeja svara del to nevar izdarit.
ja to varetu izdarit, tad tur varetu sanakt legendars kvartets, kas labotu visus starta rekordus visas trases pec kartas.
kautgan varbut labi vien ir, ka to nevar izdarit, pareizi Ekmanis saka, ka Minina laikos bija kluda visu likt uz vienu pilotu.
Kautgan varbut Olimpiskajas speles to butu verts izmeginat. tads ieskrejiens cetros braucienos pat ar drankigu tehniku Melbardi izvirzitu starp favoritiem.
katra gadijuma skiet, ka mums tiesam ir atrast bobsleja brinumberns.

     [+] [-]

, 2011-12-21 15:56, pirms 12 gadiem
Osim vienkārši bija apnicis, ka viņu dauza...Edgars...,reizēm Miņins-Whistlerā it īpaši...un kā stūmējam nemaz nav iespējams visu sasniegt, jo Pilots tomēr vienmēr visur figurē, kā galvenais..!!!

Tā nu izlēma, paprovēt pie ruļiem piesēsties un Ekmanim jau vienmēr ir patikuši spēcīgi piloti, kuri LV izlasē nav biju, kopš Ķipura un Poikāna laikiem...!!!!
Lai veicās!!!
Slēpts komentārs: Juri$$$
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-21 19:07, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: gribetos redzet kadus starta laikus Melbardis uzstaditu, ja vinam aiz muguras cetrniekos saliktu Dreiskenu, Dambi un Broku. vienigi zel, ka sportistu parlieku liela kopeja svara del to nevar izdarit.
ja to varetu izdarit, tad tur varetu sanakt legendars kvartets, kas labotu visus starta rekordus visas trases pec kartas.
kautgan varbut labi vien ir, ka to nevar izdarit, pareizi Ekmanis saka, ka Minina laikos bija kluda visu likt uz vienu pilotu.
Kautgan varbut Olimpiskajas speles to butu verts izmeginat. tads ieskrejiens cetros braucienos pat ar drankigu tehniku Melbardi izvirzitu starp favoritiem.
katra gadijuma skiet, ka mums tiesam ir atrast bobsleja brinumberns.
gan jau veči zinās, kā un ko darīt

     [+] [-]

, 2012-01-08 11:39, pirms 12 gadiem
a vinjam maskalaans netraucee tagad?

ipashi par bobsleju neinteresejos, bet chiiksteja, ka minins trauce, tagad laikam olas pa smagaam.

hz lai veicas, bet deretu beigt cikstet, slapinaat biksinjaas, bet normali stradaat, tad neviens netrauces!!