Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

PK debitants Kaufmanis: "Sigulda ir viena no agresīvākajām trasēm"

PK debitants Kaufmanis: "Sigulda ir viena no agresīvākajām trasēm"
Dāvis Kaufmanis un Ivo Dans Kleinbergs. Foto: Mareks Gaļinovskis/bobslejs.lv

Siguldas bobsleja un kamaniņu trase ir viena no agresīvākajām kalendārā, kas kļūdas var arī nepiedot, pēc debijas Pasaules kausā bobslejā portālam Sportacentrs.com teica pilots Dāvis Kaufmanis.

Šīs nedēļas nogalē Siguldā sākusies jaunā Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā. Sestdien divnieku sacensībās visaugstāk finišēja Ralfs Bērziņš/Arnis Bebrišs, kuri bija piektie, bet potenciālais izlases līderis Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni bija tikai sestais.

Pirmo reizi Pasaules kausa apritē startēja Dāvis Kaufmanis, kura kamanu iestūma Ivo Kleinbergs. Viņi pēc pirmā brauciena negaidīti bija mūsu vadošā ekipāža, jo ieņēma sesto pozīciju, bet pēc otrā nokrita uz desmito.

"Kopumā, manuprāt, pirmajai reizei nebija slikti. Varbūt otrā brauciena startā bija nianses un arī pirmajā virāžā – salasījās kļūdiņas," atzina Kaufmanis. "Es pat teiktu, ka stress bija mazāks nekā citās sacensībās. Varbūt tāpēc, ka sava trase. Tas ietekmēja citādāk nekā ārzemēs. Sportiskā mandrāža bija, bet neteiktu, ka tas bija stress. Biju gatavs. Rezultāts, jā, gan varēja būt labāks."

Kaufmanis norādīja, ka, iespējams, Ķibermanim pakāpties augstāk patraucējusi cirkšņa trauma, no kuras sportists atguvies tikai nesen. Latvieši tā arī nespēja iejaukties cīņā ar vāciešiem, kuri Siguldā izcīnīja dubultuzvaru.

"Vismaz šodien spēju palīdzēt ar pirmo braucienu, kas Oskaram varbūt iedeva stimulu nākamajā pierādīt sevi labāk. Vismaz tā varēju palīdzēt komandai," norādīja Kaufmanis.

"Sigulda ir viena no agresīvajām trasēm. Treniņos pat nešķiet, ka būtu pārliecība. Ir reizes, kad treniņos neiet labi, bet parasti uz sacensībām sanākt savākties. Šoreiz tas izdevās ne tik labi," atzina 22 gadus vecais Kaufmanis. "Var teikt, ka Siguldas trase kļūdas nepiedod. 11. un 13. virāžās atliek mazliet nokļūdīties, ka var būt jau uz kritiena robežas."

Svētdien Siguldā būs vēl vienas divnieku sacensības, bet tajās Kaufmani aizstās cits pilots Emīls Cipulis. Bez prakses Dāvis gan nepaliks, jo viņš kopā ar olimpisko čempionu Oskaru Melbārdi atklās trasi.

"Šosezon vairāk koncentrēšos Eiropas kausa sacensībām. Pagaidām mana vieta ir tur. Paldies treneriem un federācijai, ka ļāva piedalīties Siguldā un sacensties ar pasaules topa džekiem," gandarījumu neslēpa Kaufmanis. "Mērķis šajā sezonā ir iekļūt vismaz Eiropas kausa kopvērtējuma pirmajā sešiniekā, bet jātēmē augstāk augstāk. Savukārt Eiropas junioru čempionāta U-23 vecuma grupā jāaizstāv pērn divniekos iegūtais zelts."

     [+] [-]

, 2020-11-21 21:02, pirms 3 gadiem
Siguldiešiem derētu uzmanīties - viņu pilsētā ir agresīva trase.