Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

LBSF prezidents Kols: "Ja esam vienīgi aiz Vācijas, mums ir jābūt neizsakāmi lepniem"

Agris Suveizda

LBSF prezidents Kols: "Ja esam vienīgi aiz Vācijas, mums ir jābūt neizsakāmi lepniem"
Jānis Kols
Foto: Vladislavs Proškins/f64

LETA. Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) prezidents Jānis Kols aizvadīto sezonu vērtē kā teicamu, turklāt viņš ir saņēmis Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) pārstāvju atzinību par Pasaules kausa posma norisi Siguldā.

Nākamajā trešdienā paredzēta LBSF valdes sēde, kurā tiks vērtēts šajā sezonā padarītais un sasniegtais, bet Kols sarunā ar aģentūru LETA pauda lielu gandarījumu par paveikto. "Katru gadu pēc sezonas beigām mēs novērtējam padarīto darbu, taču šogad pats personīgi ierosināšu piešķirt vērtējumu "teicami"," neslēpa Kols.

Aizvadītajā sezonā skeletonists Martins Dukurs sesto reizi triumfēja pasaules čempionātā, kamēr pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Jāni Strengu un Matīsu Mikni kļuva par vicečempioniem bobsleja četrinieku sacensībās. Kols uzsvēra, ka sasniegumi ir bijuši ļoti augsti, un jābūt lepniem par tik iespaidīgu sezonu. Sportisti šogad esot sasnieguši maksimumu, jo izcīnīt pasaules čempiona, vicečempiona un Eiropas čempionāta titulus bez Latvijas ir spējusi tikai viena nācija - Vācija. "Ja mēs pasaulē atrodamies uzreiz aiz Vācijas, mums jābūt neaizsakāmi lepniem. Aiz sevis mēs atstājam tādas sporta lielvalstis kā Krievija, ASV, Ķīna, Lielbritānija, Francija, Dienvidkoreja un citas. Mēs esam apmierināti ne tikai ar sportistu panākumiem, bet arī ar treneru veikumu," atzinīgi izteicās Kols.

Šajā sezonā bobsleja treneri saskārās ar sarežģītu problēmu, jo bija jāveido jauna ekipāža pēc tam, kad nomināli pirmajam pilotam Oskaram Melbārdim nācās izlaist sezonu savainojuma dēļ."Ja šajā sezonā to varētu nosaukt kā izcilu problēmas atrisinājumu, nākamajai sezonas tās jau ir jaunas grūtības, jo Melbārdis ir atzinis, ka nevēlas izjaukt jaunizveidoto komandu. Atrast jaunus stūmējus Melbārdim būs jauns izaicinājums, kuru būs jāatrisina," norādīja Kols.

Runājot par skeletonu, Kols atzinības vārdus veltīja skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvam un trenerim Dainim: "Jāuzteic viņa spēja koncentrēties uz pašiem galvenajiem startiem, kas bija Eiropas un pasaules čempionāti. Tieši tajos sasniegti vislabākie rezultāti sezonā. Maksimāli labus rezultātus uzrādīja Martins Dukurs, kurš 34 gadu vecumā spēj starta ieskrējienā apsteigt par sevi jaunākus sportistus - tā ir vienkārši fantastika."

Decembrī Siguldā tika aizvadīts arī sezonas pirmais Pasaules kausa posms, tajā sportistiem sacenšoties skeletonā un bobsleja divniekos. Kols šo sacensību norisi vērtēja pozitīvi, turklāt saņēmis arī starptautisko kolēģu atzinību. "Pasaules kausa posms Siguldā aizritēja teicami, to skatīties bija ieradušies IBSF prezidents Ivo Feriāni, kā arī federācijas ģenerālsekretāre Heike Gresvanga. Viņi atzinīgi novērtēja ne tikai sacensības, bet arī guva priekšstatu par pašu sacensību norises vietu," sacīja Kols, kurš piebilda, ka šāda veida sacensības tiks rīkotas arī nākamsezon.

Kols atzina, ka federācija ir gatava arī turpmāk uzņemt Pasaules klases sacensības Siguldā, taču tas ir arī finansējuma jautājums. "Šobrīd varētu teikt, ka ir plānots rīkot sacensības Siguldas trasē, taču, apzinoties finansiālo situāciju valstī, ir grūti ko prognozēt. Starptautiskā federācija sedz tikai daļu no maču rīkošanas izdevumiem. Līdz šim Izglītības un zinātnes ministrija ir bijusi ļoti pretimnākoša, taču nav skaidrības par nākotni, un to, vai tiks atvēlēts nepieciešamais finansējums, lai arī turpmāk uzņemtu Pasaules kausa posmus Siguldā."

Ķibermanis aizvadītajā sezonā par vicečempionu četriniekos tika kronēts arī Eiropas meistarsacīkstēs, kamēr M.Dukurs jau desmito reizi pēc kārtas kļuva par čempionu.

Izmantotie resursi:
LETA

  -4 [+] [-]

, 2019-03-20 11:29, pirms 5 gadiem
Ja renes lielvalsts nepiedalās PČ komandu cīņā, tad esat tikai un vienīgi savtīgu interešu aizstāji un dažu hobija sportistu lobiji nevis esat aiz Vācijas! nodokļu maksātāju naudas izšķērdētāji!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 12:17, pirms 5 gadiem
Zalims tagad monobobistus apmāca..
https://www.ibsf.org/en/news/21123-...