Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Frīdrihs un Lohners pirmajā braucienā aizsteidzas priekšā Ķibermanim

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Frīdrihs un Lohners pirmajā braucienā aizsteidzas priekšā Ķibermanim
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis startā. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Īglsas trasē Austrijā sācies Pasaules kausa 5. posms bobslejā divniekiem. Pēc pirmā sacensību brauciena Oskara Ķibermaņa/Matīsa Mikņa ekipāža ieņem trešo pozīciju, savukārt Ralfs Bērziņš/Dāvis Spriņģis uzrādīja dalītu 19. labāko laiku. Otrais brauciens sāksies pulksten 16:04.

Pirmais no sezonas vadošajiem pilotiem, kurš devās trasē, bija ar ceturto numuru startējošais čehs Dominiks Dvoržāks. Čehi bija ierasti ātri startā (5,07) un finišā ar rezultātu 51,58 sekundes uzstādīja pirmo latiņu līderiem. Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Romēns Hainriks startā Dvoržākam zaudēja daudz, un arī trases gaitā francūzim neizdevās deficītu dzēst, ieņemot otro vietu tobrīd (+0.28).

Sacensības Īglsā izlaida vadošais Austrijas pilots Bendžamins Maiers, līdz ar to izlases pirmā numura statusā atradās Markuss Traihls, tomēr mājas trases priekšrocības ar astoto numuru startējušo Traihlu augstāk par piekto vietu tobrīd neuzcēla. Latvijas vadošajai ekipāžai - Oskaram Ķibermanim un Matīsam Miknim devītais starta numurs. Startā latviešiem otrs labākais laiks (5,08), un trasē pavisam neliels deficīts saglabājās. Neskatoties uz pāris sīkām neprecizitātēm, Oskars līderi Dvoržāku nekur tālāk neatlaida un finišā tika uzņemts pietiekami liels ātrums, lai pārņemtu vadību (51,49).

PK kopvērtējuma ceturtās vietas īpašnieks Maksims Andrianovs bija pārāk lēns startā (5,26), lai cerētu uz augstu vietu īsajā Īglsas trasē. Kanādas vadošā ekipāža Kripss/Stounss nedaudz piekāpās Ķibermanim ar Mikni (5,11), finišā atpaliekot gan no latviešiem, gan arī no Čehijas ekipāžas.

Arī vācieši Frīdrihs/Margiss, kuriem 12. starta numurs, startā piekāpās Dvoržākam, uzrādot identisku laiku ar Ķibermani (5,08). PK līderim gan trases augšdaļā izdevās iegūt pārsvaru, kas finišā tika pieaudzēts līdz sekundes desmitdaļai. Kā 14. uz starta stājās Ralfs Bērziņš/Dāvis Spriņģis. Latvijas ekipāža starta ieskrējienu veica 5,17 sekundēs (6. ātrākais laiks tobrīd), taču brauciens neizdevās pārāk veiksmīgs - vairākas paviršības Bērziņu ierindoja 12. vietā tobrīd.

Savainojuma dēļ Īglsā nestartēja vācietis Niko Valters, kura vietā iespēja sevi apliecināt tika pirmajos posmos Siguldā startējušajam Kristofam Hāferam - vācietis uzrādīja piekto ātrāko laiku. Labāko sešiniekā ielauzās kanādieši Polonjato/Koukvels. Ar 19. numuru startējušie Lohners/Bauers uzrādīja ātrāko starta laiku (5,05), tomēr pieļāva pāris rupjākas kļūdas trases vidusdaļā. Finišā gan vācu ekipāžai otrais rezultāts, Ķibermani apsteidzot par 0,02 sekundēm.

PK 5. posms, Īglsa, rezultāti pēc pirmā brauciena

V.EkipāžaValstsRez.
1.Frīdrihs/MargissVācija51.39
2.Lohners/BauersVācija+0.08
3.Ķibermanis/MiknisLatvija+0.10
4.Dvoržāks/NošeksČehija+0.19
5.Kripss/StounssKanāda+0.21
6.Hāfers/ZommersVācija+0.36
7.Polonjato/KoukvelsKanāda+0.44
8.Hainriks/LefevrsFrancija+0.47
9.Fogts/KnusersŠveice+0.48
10.Olsens/ViljamsonsASV+0.49
19.Bērziņš/SpriņģisLatvija+0.73

  -2 [+] [-]

, 2019-01-19 16:01, pirms 5 gadiem
Kāpēc aģentam jāļauj komentēt sportu?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-19 16:08, pirms 5 gadiem
Dvoržaks malacis, novēlu tikt top 3, izcils starts, laba braukšana, vienīgi neslīd
Skatos Heinrihs in krievi krūmu pozīcijas pagaidām
Man patīk Rīmeņa loģika, ja pēc pirmā brauciena Kibermanis būtu pirmais kaut ar vienu simtdaļu kārtu jau medaļas, bet kad zaudē pēc pirmā, tad uzsver ka svarīga starpība
Un vēl tik daudz kļūdas komentējot, kas monitora vairs nevar saskatīt?

     [+] [-]

, 2019-01-19 16:09, pirms 5 gadiem
blitkotajs rakstīja: Kāpēc aģentam jāļauj komentēt sportu?
kādam aģentam?

     [+] [-]

, 2019-01-19 16:12, pirms 5 gadiem
valjero rakstīja: Dvoržaks malacis, novēlu tikt top 3, izcils starts, laba braukšana, vienīgi neslīd
Skatos Heinrihs in krievi krūmu pozīcijas pagaidām
Man patīk Rīmeņa loģika, ja pēc pirmā brauciena Kibermanis būtu pirmais kaut ar vienu simtdaļu kārtu jau medaļas, bet kad zaudē pēc pirmā, tad uzsver ka svarīga starpība
Un vēl tik daudz kļūdas komentējot, kas monitora vairs nevar saskatīt?
Hainriham cits stūmējs šodien...

     [+] [-]

, 2019-01-19 16:51, pirms 5 gadiem
blitkotajs rakstīja: Kāpēc aģentam jāļauj komentēt sportu?
Ja tu domā Ķipuru tad viņš nebija "stučītāju" sarakstā, tieši otrādi, viņš bija ļoti nevēlams tai varai kas toreiz valdīja.

Bet ja runājam par viņa komentēšanas stilu... nebija laba trajektorija, tur bija kļūda, tur bija pārāk agresīvi.. un kas notiek beigās.... pārsvars tikai pieaug

  +1 [+] [-]

, 2019-01-19 16:59, pirms 5 gadiem
Īglsa nav Bērziņa trase, to jau pierādīja EČ junioriem pirms nedēļas.