Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Četriniekiem Īglsā PK sestais posms, divnieki turpinās EK cīņas Siguldā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Četriniekiem Īglsā PK sestais posms, divnieki turpinās EK cīņas Siguldā
Ralfs Bērziņš trasē. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Ralfa Bērziņa un Oskara Ķibermaņa pilotētās četrinieku ekipāžas 14:30 sāks Pasaules kausa izcīņas 6. posma sacensības Īglsas trasē Austrijā, savukārt otro dienu pēc kārtas Siguldā uz starta dosies Oskara Melbārža, Dāvja Kaufmaņa un Emīla Cipuļa divnieku ekipāžas, kurām Eiropas kausa 7. posms.

PK 6. posms četriniekiem Īglsā

Vakar notikušajās divnieku sacensībās kājas savainojumu iepriekš guvušais Oskars Ķibermanis nemaz neveica starta ieskrējienu, kamanas iestumjot Matīsam Miknim vienam pašam. Līdz ar to mačus nācās noslēgt jau pēc pirmā brauciena. Veiksmīgu dienu aizvadīja Ralfs Bērziņš, kurš ar stūmēju Dāvi Spriņģi uzrādīja sacensību otro labāko starta laiku, veica divus stabilus braucienus un ieņēma dalītu desmito pozīciju.

Gan divniekos, gan četriniekos Bērziņam izdevies progresēt ar katrām sacensībām. Pirmos divus posmus četriniekos Ralfs izlaida, bet nākamajos trijos no 19. vietas izdevies uzkāpt līdz 13. vietai iepriekšējā PK posmā Laplaņā. Skaidrs, ka no Ķibermaņa pašreizējos apstākļos pieprasīt vietu trijniekā vai vismaz pieciniekā nebūtu korekti - galvenais paspēt pilnībā atveseļoties, jo jau pēc mēneša Siguldā gaidāms Eiropas čempionāts divniekiem, bet februāra izskaņā - arī pasaules čempionāts Altenbergā.

Ķibermaņa un Bērziņa sekmes PK četrinieku sacensībās šosezon

Pilots1. posms2. posms3. posms4. posms5. posms
O. Ķibermanis2. vieta4. vieta3. vieta5. vieta3. vieta
R. Bērziņš--19. vieta16. vieta13. vieta

Pašlaik gan divniekos, gan četriniekos PK kopvērtējuma līderis ir dominējošais vācietis Frančesko Frīdrihs, tomēr tieši četriniekos Frīdriha pārsvars pār tuvāko sekotāju, šajā gadījumā - tautieti Johannesu Lohneru ir krietni mazāks (četriniekos - 23 p., divniekos - 197 p.). Frīdrihs, Lohners un kanādietis Džastins Kripss ir arī vienīgie trīs piloti, kuri šosezon izcīnījuši uzvaras kādās no četrinieku sacensībām.

PK bobslejā četriniekiem, kopvērtējums

V.PilotsValstsPunkti
1.F. FrīdrihsVācija1052
2.J. LohnersVācija1029
3.Dž. KripssKanāda994
4.O. ĶibermanisLatvija986
5.A. StuļņevsKrievija856
6.H. ČērčsASV816
7.D. DvoržāksČehija752
8.M. FogtsŠveice676
9.N. ValtersVācija602
10.J. VonsDienvidkoreja600
18.R. BērziņšLatvija290

Pagājušosezon Īglsā Ķibermaņa četrinieks kāpa uz goda pjedestāla otra augstākā pakāpiena, savukārt Bērziņa ekipāža ierindojās astotajā vietā, kas ir pilota karjeras labākais sasniegums četriniekos. Rīt pirmais brauciens sāksies 14:30 pēc Latvijas laika. Ķibermaņa četrinieks startēs kā devītais, bet Bērziņam 19. starta numurs.

PK bobslejā četriniekiem, 2019./20. gada sezonas kalendārs

DatumsTraseUzvarētājs
14.12.Leikplesida (ASV)Dž. Kripss (Kanāda)
15.12.Leikplesida (ASV)Dž. Kripss (Kanāda)
3.01.Vinterberga (Vācija)F. Frīdrihs (Vācija)
4.01.EČ Vinterberga (Vācija)J. Lohners (Vācija)
12.01.Laplaņa (Francija)
19.01.Īglsa (Austrija)
26.01.Kēnigszē (Vācija)
02.02.Sanktmorica (Šveice)
29.02.-01.03.PČ Altenberga (Vācija)

EK 7. posms divniekiem Siguldā

Vakar notikušajās sestā posma sacensībās mājas trasē par pozitīvu pārsteigumu parūpējās Dāvja Kaufmaņa/Arņa Bebriša ekipāža, kas ierindojās ceturtajā pozīcijā, no trešajā vietā esošā vācu pilota Jonasa Januša atpaliekot par vienu vienīgu sekundes simtdaļu. Nepilnus 22 gadus vecajam pilotam tas ir karjeras augstākais sasniegums.

Tikmēr ne tik veiksmīga diena pieredzējušajiem Oskaram Melbārdim/Intaram Dambim, kuri uzrādīja vien devīto labāko rezultātu starp 18 startējušajām ekipāžām. Olimpiskais bronzas medaļnieks divniekos gan saglabājis otro vietu kopvērtējumā, bet līderis ir rumānis Mihajs Tentea, kurš vakar bija sestais. Trešajam Latvijas divniekam - Emīlam Cipulim/Ivo Kleinbergam 14. vieta. Šodien bobslejisti sacensības sāks 14:00.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/

  +1 [+] [-]

, 2020-01-19 12:58, pirms 4 gadiem
Bērziņš diez spēs konkurēt ar sēdošu Ķibi?
šaubos