Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis: "Ja atsūtīs olimpisko zeltu, daudz tas man nemainīs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Melbārdis: "Ja atsūtīs olimpisko zeltu, daudz tas man nemainīs"
Oskars Melbārdis
Foto: Valmiera.lv

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" atklāj, ka īpaši nealkst pēc Soču olimpiskā zelta. Sacensībās cer atgriezties Vinterbergas vai Sanktmoricas posmā

Soču olimpiskajās spēlēs Melbārža četrinieks izcīnīja sudrabu. Pastāv iespēja, ka dopinga skandālu ietvaros Soču olimpiādes rezultāti tiks pārskatīti. "Neko daudz tas man nemainīs. Atsūtīs zeltu, es sudrabu aizsūtīšu. Emocijas jau izdzīvotas, sūtījuma paciņā tās nevar ielikt. Tā ir vēsture, jādomā par nākamajām olimpiskajām spēlēm," norāda olimpiskais vicečempions Oskars Melbārdis, kurš vēlējās startēt arī 2017. gada februāra pasaules čempionātā Sočos, taču starptautiskā federācija nolēma pārcelt uz citu valsti.

Trešo gadu pēc kārtas tika atzīts par labāko sportistu Valmierā, pretendē uz šādu titulu arī Latvijas mērogā. "Tas nav nemaz tāds sīkums, kā var likties, bet ļoti patīkami," saka latvietis, kurš, atveseļojies pēc muguras operācijas, decembrī atsācis treniņus un janvārī cer atgriezties ar startu Vinterbergas vai Sanktmoricas posmā.

"Rehabilitācijas laikā cītīgi nostiprināju muguru, bet tagad jau tuvojos maksimālajai slodzei. Trenažieru zālē gan varētu izmantot arī lielākus svarus, bet man galvā ir tas, ka bija operācija un mazliet jāpietaupās, lai kaut ko nesavainotu atkal. Taču principā viss notiek labā režīmā. Starta estakādē bobu stumju viens pats un gaidu, kad pārējie atgriezīsies Latvijā, plānojam jau nākamnedēļ braukt trasē Siguldā. Pirms pāris nedēļām man vēl negribējās braukt ar bobu, bet tagad gan gaidu. Televizorā paskatos, kā konkurentiem iet Pasaules kausa sacensībās, un pašam arī gribas. Sajūta gan dīvaina, jo ļoti sen neesmu tādā režīmā vērojis sacensības, parasti video noskatos tikai savus braucienus. Redzu, ka dažs ne pārāk labi nobrauc, taču lejā ir rezultāts. Galvenais secinājums - visi kļūst jaudīgāki," atzīst 2016. gada pasaules čempions četriniekā.

Bez fiziskās slodzes palielinās svars, tāpēc jābūt uzmanīgam. "Tuvojas svētku laiks, bet man būs jāiztiek tikai ar mandarīniem," smaida Oskars Melbārdis.

Soču olimpiādes medaļnieki, bobsleja četrinieki

#PilotsValsts1.br.2.br.3.br.4.br.Laiks
1.Aleksandrs ZubkovsKrievija54.8255.3755.0255.393:40.60
2.Oskars MelbārdisLatvija55.1055.1355.1555.31+0.09
3.Stīvens HolkombsASV54.8955.4755.3055.30+0.39

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze"

  -3 [+] [-]

, 2016-12-17 14:06, pirms 7 gadiem
Labi, ka vismaz viens goda vīrs mūsu renes sporta veidos ir...

  +4 [+] [-]

, 2016-12-17 14:19, pirms 7 gadiem
Cik perfekti pateikts
Slēpts komentārs: Šindleru Jēkabs

  +2 [+] [-]

, 2016-12-17 15:49, pirms 7 gadiem
Šindler, varēji izmantot izdevību paklusēt...cilvēki ir dažādi, viņu izpratne par lietàm ir dažàda utt...kas Tev, velna dīdītam, liek apšaubīt bobslejistus?...kas Tu esi? Pasaki savu veikumu!

     [+] [-]

, 2016-12-17 19:28, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Cik perfekti redzams, ka tikai skeletonistu priekšstāvji ir gatavi turēt staltu stāju, kamēr bobslejistu nomenklatūra klanās Gazprom priekšā. Saprotams, ka bez naudas cerēt uz lieliem panākumiem nevar, bet vai tas dzīvē ir galvenais. Skaidrs arī, ka dopingā pieķertajam Prūsim arī nebija ērta pozīcija, bet kuru gan tas vairs interesē. Beigsies sports, un kas tālāk? Dukurus cienīs līdz mūža galam, bet bobslejistu biroja darboņi atkārtoja vareno Miglnieka un Vētras meistarstiķi. Žēl, ka zem tanka pagrūda arī pašus bobslejistus... Kauns!
Zini, pēc šāda teksta rodas aizdomas, ka tā autors ir kāds no šiem:
1) mazs puika,
2) labā pālī,
3) viltus patriots.
Bobslejisti nav izdarījuši vai pateikuši neko tādu, kas liktu apšaubīt viņu veikumu.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-18 01:22, pirms 7 gadiem
Gan jau preemija no valsts par Olimpisko zeltu arii mainiisies....nesaki,ka Tev mazsvariigi...

     [+] [-]

, 2016-12-18 16:22, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Zini, pēc šāda teksta rodas aizdomas, ka tā autors ir kāds no šiem:
1) mazs puika,
2) labā pālī,
3) viltus patriots.
Bobslejisti nav izdarījuši vai pateikuši neko tādu, kas liktu apšaubīt viņu veikumu.
Mini vēlreiz!

     [+] [-]

, 2016-12-18 16:27, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Šindler, varēji izmantot izdevību paklusēt...cilvēki ir dažādi, viņu izpratne par lietàm ir dažàda utt...kas Tev, velna dīdītam, liek apšaubīt bobslejistus?...kas Tu esi? Pasaki savu veikumu!
Nejaukt bobslejistus ar bobsleja federācijas darboņiem! Krievijas nauda nesmird pat LBF bobsleja sekcijā. Tā ir viņu izpratne, bet mana izpratne ir tāda, ka viņi savas dvēseles ir pārdevuši sātanam. Un man ir vienalga, ko par to domā pārejie. Amen.