Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Siguldu apmeklēs Zviedrijas olimpiskās komitejas pārstāvji

Siguldu apmeklēs Zviedrijas olimpiskās komitejas pārstāvji
Siguldas kamaniņu un bobsleja trase
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

23.janvārī Siguldā viesosies Zviedrijas Olimpiskās komitejas pārstāvji, lai klātienē novērtētu olimpisko spēļu sacensību kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā rīkošanas iespējas Latvijā, vēstīts Latvijas Olimpiskās komitejas mājaslapā.

Četri komitejas pārstāvji vizītes laikā apmeklēs bobsleja un kamaniņu trasi, Siguldas Sporta centru, kā arī tiksies ar Siguldas novada pašvaldības un Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvjiem. Tikšanās laikā paredzēts apskatīt Siguldā pieejamo sporta infrastruktūru, kā arī apspriest iespējamā sadarbības nodomu protokola saturu.

Zviedrijas delegācijas vizītes laikā Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda iela 7A, Sigulda) no plkst.15.30 līdz 15.50 paredzēts preses brīfings, kurā aicināti piedalīties mediju pārstāvji. Kā ziņots, Stokholma atgriezusies starp pretendentēm uz 2026.gada Ziemas olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanu. Stokholmas kandidēšana īpaši aktuāla ir Latvijai, jo tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

Iepriekš Stokholma kandidēja arī uz 2022.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, tomēr 2014.gada janvārī atteicās no turpmākas pretendēšanas politiskā atbalsta trūkuma dēļ. Iepriekš Stokholma 1912.gadā rīkojusi vasaras olimpiskās spēles, bet uz ziemas olimpiskajām spēlēm kopā pretendējusi sešas reizes.

Pašlaik starp interesentēm uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu ir arī Kalgari (Kanāda), Siona (Šveice), Saporo (Japāna) un, iespējams, Soltleiksitija (ASV). Kandidātu izvērtēšanas process nesāksies ātrāk par nākamā gada oktobri. Lēmums par sacensību rīkotājiem tiks pieņemts 2019.gadā. Šī gada Ziemas olimpiskās spēles notiks Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, bet 2022.gadā tās uzņems Pekina Ķīnā.

Izmantotie resursi:
Siguldu apmeklēs Zviedrijas Olimpiskās...


, 2018-01-17 17:37, pirms 6 gadiem
Lai tak apmeklē, tāpat diez vai tur kas iznāks!
, 2018-01-17 17:41, pirms 6 gadiem
man jau gan liekas, ka kandidātu izvērtēšanas process nesāksies ātrāk par šī gada oktobri, nevis nākamā gada oktobri
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.