Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Krievijas Olimpiskā komiteja pieprasa Zubkova atstādināšanu no amata

Rolands Eliņš

Krievijas Olimpiskā komiteja pieprasa Zubkova atstādināšanu no amata
Aleksandrs Zubkovs Maskavas tiesā. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

LETA. Krievijas Olimpiskā komiteja (OKR) pieprasa Aleksandram Zubkova atstādināšanu no Krievijas Bobsleja federācijas (FBR) prezidenta amata, paziņojis OKR prezidents Staņislavs Pozdņakovs.

Šodien jau ziņots, ka Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) par antidopinga noteikumu pārkāpumiem bēdīgi slavenajam Krievijas pilotam Zubkovam un viņa tautietim Aleksandram Kasjanovam piespriedusi divu gadu diskvalifikāciju, kā arī anulējusi sportistu rezultātus.

"IBSF Antidopinga komisijas lēmums ir juridiski saistošs ne tikai bobsleja federācijai, bet arī OKR, kuras biedre ir FBR. Situācija mūsu bobsleja saimē nav patīkama, jo bez Zubkova diskvalificēti vēl trīs sportisti, un tas prasa ātru, skaidru un visiem saprotamu rīcību," teikts OKR paziņojumā.

"No mūsu puses prasīsim Krievijas bobsleja federācijai nekavējoties īstenot IBSF lēmumu, kas paredz Zubkova prezidenta pilnvaru pirmstermiņa pārtraukšanu un federācijas kopsapulces sasaukšanu, lai ievēlētu jaunu vadītāju," uzsver Pozdņakovs.

Viņš arī atzīmē, ka lēmuma nepildīšanai var būt smagas sekas. "Ceru, ka kopīgiem spēkiem atrisināsim šo problēmu, pretējā gadījumā var tikt apdraudēta OKR darbība un tās sadarbība ar starptautiskajām organizācijām," uzsver Pozdņakovs.

Diskvalifikācijas piespriestas arī Aleksejam Puškarevam un Ilviram Huzinam. Organizācija nonākusi pie slēdziena, ka šie četri sportisti pārkāpuši antidopinga noteikumus.

IBSF arī uzsvērusi, ka visi šo sportistu rezultāti kopš 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm ir anulēti. Tiesa, no mājaslapas vēl nav dzēsti Kasjanova pēdējo piecu gadu rezultātu Pasaules kausa sacensībās.

Diskvalifikācijas tika piespriestas, balstoties uz Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) spriedumu, kas daļēji apstiprināja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Disciplinārlietu komisijas lēmumu, ar kuru šiem bobslejistiem tika anulēti rezultāti Soču olimpiskajās spēlēs.

No šiem sportistiem šosezon aktīvi bija pilots Kasjanovs un stūmējs Puškarevs, šosezon vēl uz starta nebija izgājis Huzins, bet Zubkovs noslēdzis savu karjeru un ieņem Krievijas Bobsleja federācijas prezidenta amatu.

Jau 2017.gada novembrī SOK anulēja Zubkova un viņa ekipāžu gūtos rezultātus Soču Olimpiādē, jo tika konstatēta manipulācija ar sportistu dopinga analīzēm, tās aizvietojot ar "tīrām" provēm. Zubkova gadījumā viņa urīna analīzēs tika konstatēts paaugstināts sāls līmenis, kas neatbilda vesela cilvēka analīzēm, liecinot, ka notikusi manipulācija ar dopinga provēm.

Izmantotie resursi:
LETA

  -3 [+] [-]

, 2019-01-16 19:55, pirms 5 gadiem
Zubkova lūgšana.

Mūsu Tēvs Kremlī,
Slavēts lai top tavs vārds.
Tavs prāts lai notiek kā Krievijas Federācijā, tā arī visā Krievu Pasaulē.
Mūsu dienišķo devu dodi mums šodien,
Un piedodi mums mūsu šaubas, bet atpestī mūs no WADA,
Jo tev pieder ietekme, ieroči un mediji
Mūžīgi mūžos.
SLAVA!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-16 21:27, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Zubkova lūgšana.

Mūsu Tēvs Kremlī,
Slavēts lai top tavs vārds.
Tavs prāts lai notiek kā Krievijas Federācijā, tā arī visā Krievu Pasaulē.
Mūsu dienišķo devu dodi mums šodien,
Un piedodi mums mūsu šaubas, bet atpestī mūs no WADA,
Jo tev pieder ietekme, ieroči un mediji
Mūžīgi mūžos.
SLAVA!
Krievijā par šo te noteikti dabūtu cietumsodu ))))))

  -1 [+] [-]

, 2019-01-16 22:22, pirms 5 gadiem
SteveDavis rakstīja: Krievijā par šo te noteikti dabūtu cietumsodu ))))))
..medāli un tikai tad cietumu.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-16 22:23, pirms 5 gadiem
Paskatieties uz to Zubkova smīnu. Bez vārdiem..

  +1 [+] [-]

, 2019-01-16 22:45, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: ..medāli un tikai tad cietumu.
Es domāju to ka šāda pārtaisīta lūgšana Krievijā tiktu uzskatīta par zaimošanu un par to draud reāls cietumsods

     [+] [-]

, 2019-01-16 23:10, pirms 5 gadiem
Zubkovam vienkārši garšo sāls!

     [+] [-]

, 2019-01-17 00:43, pirms 5 gadiem
Ja jūs zinātu, kā Krievijā kaisa ielas ar sāli!!! Reti kuram ir mazāk par 1kg uz 1l ...