Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ekmanis: "Izskatās, ka tagad Soču medaļu iegūšana ir neatgriezeniska"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ekmanis: "Izskatās, ka tagad Soču medaļu iegūšana ir neatgriezeniska"
Zintis Ekmanis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Izskatās, ka Latvijas bobslejistiem jaunu medaļu iegūšana par sasniegumiem 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs ir neatgriezeniska, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) viceprezidents Zintis Ekmanis.

Pirms nedaudz vairāk nekā gada Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) sodīja Krievijas bobsleja ekipāžas par dopinga pārkāpumiem un anulēja Soču olimpiskajās spēlēs iegūtās vietas, taču drīz vien Starptautiskās Bobsleja federācijas (IBSF) neatkarīgs panelis nepietiekamu pierādījumu dēļ pagaidu diskvalifikāciju atcēla. Pagājušā gada decembrī IBSF krievu bobslejistiem piesprieda pagaidu diskvalifikāciju, bet šodien šīs sankcijas pārvērtās pilntiesīgās diskvalifikācijās.

"Droši vien, ka tas ir punkts, tagad jāgaida, kad SOK izdomās pasniegt medaļas - esot noteikumi, ka tās jāpasniedz svinīgā atmosfērā," otrdienas IBSF lēmumu komentēja Ekmanis, sakot, ka Latvijas federācija pagaidām saņēmusi tikai preses relīzi. "Kaut kad tam bija jāpienāk - tas ir neatgriezeniski."

Aleksandra Zubkova pilotētās ekipāžas Soču olimpiskajās spēlēs triumfēja gan divnieku, gan četrinieku sacensībās, bet Aleksandrs Kasjanovs ar partneriem ieguva trešo un ceturto vietu. Pateicoties krievu diskvalifikācijām, Oskara Melbārža divnieks no piektās pozīcijas pakāpās uz trešo, bet četrinieks – no otrās uz pirmo. Pēc karjeras beigām Zubkovs kļuva par Krievijas Bobsleja federācijas prezidentu un pašlaik turpina tiesāties dzimtenē - Maskavas pilsētas tiesa vēl 11. janvārī lēma, ka viņam dzimtenē joprojām ir olimpiskā čempiona statuss.

"Saprotu, kāpēc krievi taisa savas tiesas - vēlas iegūt leģitimitāti, lai Krievijā neatņem prēmijas un pensijas. Savukārt galveno starptautisko apelāciju pēc Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmuma viņi nemaz neiesniedza. Jau tad man bija skaidrs, ka viņi ir samierinājušies. Savukārt Krievijā vēl cīnās, lai saglabātu atvieglojumus," saka Ekmanis, atzīstot, ka skeletonista Aleksandra Tretjakova, kuram izdevās saglabāt Soču zeltu, vainu, visticamāk, neizdevās pierādīt. "Šeit varbūt pierādījumu bija vairāk - gan skrāpējumi, gan Zubkova burciņā pat bija atrasts kukainis. Smieklīgi."

"Jau vasarā pirms Soču olimpiskajām spēlēm man bija informācija, ka Krievija vāc tīro materiālu. Tad tam nepievērsu vērību, tomēr signāls bija. Tāpat izrēķināts, cik viņi vidēji zaudēja četrinieku starta laikos sezonas gaitā un Sočos - liela starpība. Klāt stāvējis neesmu, bet paļaujos uz kompetentu orgānu lēmumu," pauž Ekmanis, tomēr atkārtoti uzsver, ka nozagtās emocijas neizdosies atgūt. "Ir jau labi, bet emocija ir nozagta. To, visticamāk, atgūt vairs nav iespējams. Mēs esam atkarīgi no maču emocijām - jo sacensību rangs ir augstāks, jo ekstāzes brīdis dziļāks. To brīdi atdāvināt nevar, tomēr vismaz vēsturiskā netaisnība būs izlabota."

  +9 [+] [-]

, 2019-01-16 17:22, pirms 5 gadiem
Kukainis burciņā? Kolorado vabole, vai tomēr uts? Abos gadījumos tas būtu pilnīgi normāli. Vēl varētu mēģināt pierādīt, ka sāli burciņā ienesis tieši kukainis. Un pirms nobeigšanās vēl saskrāpējis pudelīti.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-16 18:40, pirms 5 gadiem
Nu vēl jau sporta arbitrāžas tiesa, nu tā rakstā bija minēts.Bet tur gan jau ka cilvēki mīl lielus koferus ar koka rubļiem.

  +5 [+] [-]

, 2019-01-16 18:42, pirms 5 gadiem
Un vispār diskābelim ir jābūt vēl vienam “maģiskajam burvim” .. Tretjakovam ! 150 %

     [+] [-]

, 2019-01-16 20:12, pirms 5 gadiem
Sočos šķiet nākamsezon būs PČ bobiem, tā būtu simboliska vieta kur pasniegt šīs medaļas!

Gaidījām 5 gadus, pagaidīsim vēl vienu gadu.

  +5 [+] [-]

, 2019-01-16 20:42, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Sočos šķiet nākamsezon būs PČ bobiem, tā būtu simboliska vieta kur pasniegt šīs medaļas!

Gaidījām 5 gadus, pagaidīsim vēl vienu gadu.
Altenbergaa

  +4 [+] [-]

, 2019-01-16 22:20, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Sočos šķiet nākamsezon būs PČ bobiem, tā būtu simboliska vieta kur pasniegt šīs medaļas!

Gaidījām 5 gadus, pagaidīsim vēl vienu gadu.
Uz Sočiem labāk nebraukt, krieviņi atriebsies sevišķi perversos veidos.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-17 13:34, pirms 5 gadiem
Bet tad jau sanāk, ka prēmijas jāpalielina!