Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Pašnāvnieci izglābušais ugunsdzēsējs būs Melbārža stūmējs

Pašnāvnieci izglābušais ugunsdzēsējs būs Melbārža stūmējs
Tomas Jaunzems. Foto: Dāvis Ūlands, F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsējs pērn varonīgi izglāba pašnāvnieci, bet bobsleja jaunajā sezonā spēcīgais Tomas Jaunzems būs Latvijas pilota Oskara Melbārža stūmējs.

TV žurnālists Arnis Krauze: "Pirms gada šajā laikā filmēju stāstu par ugunsdzēsēju Jaunzemu. Viņš aiz kājām spēja saķert pašnāvnieci un arī citu iemeslu dēļ tika kolēģu novērtēts. Pirms gada Tomas man stāstīja, ka viņam ir liels sapnis un stiprs mērķis - pierādīt sevi fiziski un iekļūt Latvijas bobsleja komandā. Tomas nupat atrakstīja, ka lielā konkurencē iekļuvis kandidātu komandā un jau pirmajās Eiropas sacensībās stiprais ugunsdzēsējs stums paša Melbārža pilotēto četrinieku."

2018. gada maija izskaņā "VUGD saņēma izsaukumu uz kādu daudzīvokļu namu, kur pastāvēja aizdomas, ka cilvēks grasās izlēkt pa ceturtā stāva logu. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji apzinājās, ka, ja mēģinās iekļūt dzīvoklī, cilvēks, visticamāk, ka izlēks pa logu. Pateicoties kaimiņu atsaucībai, glābēji varēja iekļūt stāvu zemāk esošajā dzīvoklī un sagatavoties pārķert šo cilvēku kritienā. Kamēr viens ugunsdzēsējs pie loga gaidīja kritienu, otrs nodrošināja to, lai pārtveršanas rezultātā glābēji var stingri noturēt krītošo cilvēku. Tikmēr citi glābēji ar alpīnisma aprīkojumu centās piekļūt cilvēkam uz palodzes no ēkas jumta, bet pamanīja, ka cilvēka rokas ir noslīdējušas un sāk krist. Stāvu zemāk esošajiem ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās noķert kritienā esošo cilvēku aiz kājām un caur logu nogādāt drošībā," informēja glābšanas dienests.

.

Pēcāk tika atzīts, ka minētajā glābšanas operācijā krītošās sievietes noķeršana bija apbrīnojams panākums.

Izmantotie resursi:
facebook.com/arnis.krauze.73


, 2019-11-15 14:21, pirms 4 gadiem
Laikam jau lietuvietis ir tas Melbārža stūmējs, ja jau ir "Tomas". Latviešiem būtu vai nu "Toms", vai "Tomass", ja jau tālāk tiek rakstīts par "Tomasu Jaunzemu". Atvainojiet, bet tracina autoru absolūtā latviešu valodas nezināšana.
, 2019-11-15 14:26, pirms 4 gadiem
zanessa rakstīja: Laikam jau lietuvietis ir tas Melbārža stūmējs, ja jau ir "Tomas". Latviešiem būtu vai nu "Toms", vai "Tomass", ja jau tālāk tiek rakstīts par "Tomasu Jaunzemu". Atvainojiet, bet tracina autoru absolūtā latviešu valodas nezināšana.
Nu itkā viņš tiešām ir Tomas...
, 2019-11-15 14:30, pirms 4 gadiem
zanessa rakstīja: Laikam jau lietuvietis ir tas Melbārža stūmējs, ja jau ir "Tomas". Latviešiem būtu vai nu "Toms", vai "Tomass", ja jau tālāk tiek rakstīts par "Tomasu Jaunzemu". Atvainojiet, bet tracina autoru absolūtā latviešu valodas nezināšana.
Gan jau viņš labāk zina, kā viņu sauc.
, 2019-11-15 14:33, pirms 4 gadiem
zanessa rakstīja: Laikam jau lietuvietis ir tas Melbārža stūmējs, ja jau ir "Tomas". Latviešiem būtu vai nu "Toms", vai "Tomass", ja jau tālāk tiek rakstīts par "Tomasu Jaunzemu". Atvainojiet, bet tracina autoru absolūtā latviešu valodas nezināšana.
Nepievērsu uzmanību tādam sīkumam. Vārds var būt gan Tomas, gan Tomass. Tam nav saistība ar tautību.
, 2019-11-15 14:57, pirms 4 gadiem
Tracina tie, kuri piesienaas visaadiem siikumiem, delj taadiem idiotiem lv arii ir taadaa bedree... Bet vinsjh patieshaam ir Tomas. Lai veicaas jaunajaa profesijaa 💪
, 2019-11-15 15:33, pirms 4 gadiem
Ir gan Ingus, gan Inguss, gan Tomas, gan Tomass.
Un pilnīgi piekrītu arī HeZer rakstītajam...
, 2019-11-15 16:02, pirms 4 gadiem
HeZer rakstīja: Tracina tie, kuri piesienaas visaadiem siikumiem, delj taadiem idiotiem lv arii ir taadaa bedree... Bet vinsjh patieshaam ir Tomas. Lai veicaas jaunajaa profesijaa 💪
Ģeniāls domugrauds. Sanāk, ka plaukst uz zeļ tās valstis, kur visiem viss ir poxuj un nekādi sīkumi neinteresē?
Otrkārt, ja nu būtu nepareizi uzrakstīts vārds, tad arī būtu sīkums? Tev būtu pofig, ja Tavu vārdu nepareizi rakstītu? Nu ja tiešām būtu, tad diez vai tādi kā tu būtu tie lielie kārtības ieviesēji valstī
, 2019-11-15 17:10, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Ģeniāls domugrauds. Sanāk, ka plaukst uz zeļ tās valstis, kur visiem viss ir poxuj un nekādi sīkumi neinteresē?
Plaukst un zeļ tās valstis kur pirmajā vietā ir cilvēks ,nevis šī vārda rakstība vai fonētiskiais skanējums .
, 2019-11-15 18:23, pirms 4 gadiem
Lai izdodas ātri noķert "drēbi" un gūt labus panākumus bobos!
, 2019-11-15 18:43, pirms 4 gadiem
TrīsdesmitDivi rakstīja: Ir gan Ingus, gan Inguss, gan Tomas, gan Tomass.
Un pilnīgi piekrītu arī HeZer rakstītajam...
Ingus lokās Ingum, es apšaubu vai čalim kāds saka ei Tomau panāc šurp.
, 2019-11-15 20:08, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: Plaukst un zeļ tās valstis kur pirmajā vietā ir cilvēks ,nevis šī vārda rakstība vai fonētiskiais skanējums .
Cilvēks bez pareizas vārda rakstības un izrunas nevar būt pirmajā vietā, jo tad viņam netiek izrādīta pienācīga cieņa. Tomas nav latviešu vārds. Ja viņam ir lietuviešu saknes, tad latviski viņš ir Toms un zanessai ir taisnība. Ja pasē tiešām ierakstīts Tomas, tad manuprāt tas nelokās. Kas? - Tomas Jaunzems, kā? - Tomas Jaunzema, kam? - Tomas Jaunzemam utt.
, 2019-11-15 21:42, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Cilvēks bez pareizas vārda rakstības un izrunas nevar būt pirmajā vietā, jo tad viņam netiek izrādīta pienācīga cieņa. Tomas nav latviešu vārds. Ja viņam ir lietuviešu saknes, tad latviski viņš ir Toms un zanessai ir taisnība. Ja pasē tiešām ierakstīts Tomas, tad manuprāt tas nelokās. Kas? - Tomas Jaunzems, kā? - Tomas Jaunzema, kam? - Tomas Jaunzemam utt.
Kamēr Kanādā ,Dānijā , Norvēģijā rupējās par invalīdiem ,skolotājiem ,mediķiem .Mūs uztrauc ar cik S rakstīt cilvēka vārdu .Ar šādu attieksmi pret cilvēkiem par to drīz varēs neuztraukties pietiks ar cipariem ,jo šeit cilvēku būs tik maz
, 2019-11-15 22:20, pirms 4 gadiem
Ha... SteveDavis! Pilniigi preciizi 😀👍 Bet diemzheel to liela dalja nesaprot... Bet mees atpaliekam (liela dalja lv dzivojosho) uz 10-20 gadiem no tevis nosauktajaam un citaam attistiitaam valstiim.
, 2019-11-15 22:24, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: Kamēr Kanādā ,Dānijā , Norvēģijā rupējās par invalīdiem ,skolotājiem ,mediķiem .Mūs uztrauc ar cik S rakstīt cilvēka vārdu .Ar šādu attieksmi pret cilvēkiem par to drīz varēs neuztraukties pietiks ar cipariem ,jo šeit cilvēku būs tik maz
Pie mums arī rūpējas par invalīdiem, skolotājiem, mediķiem. Jo mazāk cilvēku šeit paliek, jo vairāk mums jākopj latviešu valoda, jo kanādieši, dāņi un norvēģi to nedarīs. Bez latviešu valodas nebūs arī latviešu tautas.
, 2019-11-15 23:44, pirms 4 gadiem
Cerams, ka Melbārdi nevajadzēs ķert aiz kājām. Ja nopietni, visu cieņu.
, 2019-11-16 04:04, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Pie mums arī rūpējas par invalīdiem, skolotājiem, mediķiem. Jo mazāk cilvēku šeit paliek, jo vairāk mums jākopj latviešu valoda, jo kanādieši, dāņi un norvēģi to nedarīs. Bez latviešu valodas nebūs arī latviešu tautas.
Ja dēļ tā lai saglabātu latviešu valodu,jāupurē cilvēku dzīves ,nākotne ,sapņi,,labklājība , tad manuprāt nav vērts .Es labāk redzu savu bērnu īstenojot sapņus nevis tādu kurš zina kā latviešu valodā lūgt žēlestības davanas .Ja valsts pa šiem 30 gadiem nav spējusi piecelties no ceļiem ,šaubos ka tas vairs jel kad notiks īpaši šajā globalizācijas laikmetā .Tā kā katram Sprīdītim tarbā pa Norvēgu šrota tanka riepai un lai gulbītis tos ved uz katram savu laimes zemi .Varbūt pēc simtiem gadu kad laiks būs īstais Dievs viņu mazbērnus atkal sapulcinās pie Daugavas krastiem lai mēģinātu velreiz
, 2019-11-16 07:32, pirms 4 gadiem
Bobos vērtīgs kadrs, ja kāds nočakarēsies startā, mācēs ievilkt kamanās, pieredze ir!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.