Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Sezonas sākumā Melbārža un Strengas startēšana ir zem jautājuma zīmes

Sezonas sākumā Melbārža un Strengas startēšana ir zem jautājuma zīmes
Oskars Melbārdis un Jānis Strenga. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas bobsleja izlase turpina gatavoties jaunajai sezonai, taču patlaban nav zināms, vai startēs trīskārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis. Veselības problēmas ir arī divkārtējam olimpiskajam medaļniekam Jānim Strengam, lasāms laikrakstā "Diena".

Mūsu titulētākais pilots Oskars Melbārdis trenējas individuāli, jo iepriekš savainotā un operētā mugura joprojām par sevi atgādina, informē izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Iecerēts, ka septembrī jau trenēsies kopā ar pārējiem, taču tas vēl ir zem jautājuma zīmes. Muguras dēļ Melbārdis nestartēja jau pagājušajā sezonā. Oskars gan cenšas būt optimists un noilgojies pēc sacensībām. Ja nāksies izlaist vēl vienu sezonu, tad varētu būt problēmas ar atgriešanos.

Kā zināms, patlaban 31 gadu vecais Oskars Melbārdis ir Soču olimpisko spēļu čempions četriniekā un bronzas medaļnieks divniekā, 2016. gada pasaules čempionātā izcīnīja zeltu četriniekā, bet Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nopelnīja bronzu divniekā.

Nestartējot līdz šim vadošajam pilotam Melbārdim, pagājušajā sezonā izcēlās piecus gadus jaunākais Oskars Ķibermanis, kurš ieguva pasaules čempionāta un Eiropas meistarsacīkšu sudrabu četriniekā.

Tagad cirkšņa trauma nomoka Jāni Strengu, kurš bija Melbārža stūmējs 2018. gada olimpisko spēļu bronzas divniekā. Parasti cirkšņa savainojumu ir grūti izārstēt, bet šajā gadījumā ārsti saka, ka "gadījums diezgan pasmags", atklāj treneris.

Vasaras treniņos bobslejisti piedalās lielā skaitā - jūlijā bija 27, bet šobrīd ir 22. "Šopavasar patiešām bija kvalitatīvs iesaukums. Ir ļoti daudz jauniņo. Tiešām neatminos, kad tik daudz sportistu ir bijis vasaras sagatavošanās posmā," atzīst Sandis Prūsis. "Varbūt kaut kas sanāks."

Ventspilī trenēsies līdz 17. augustam, savukārt 3. septembrī sāksies nometne Siguldā. 29. novembrī Pasaules kausa pirmais posms risināsies Pārksitijas trasē ASV.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Māris Zembergs


, 2019-08-14 18:42, pirms 5 gadiem
Skumji...
Bet veselība tomēr pirmajā vietā!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.