Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Ķibermanis pēc Laplaņā gūtā savainojuma varētu izlaist ap četrām nedēļām

Ķibermanis pēc Laplaņā gūtā savainojuma varētu izlaist ap četrām nedēļām
Oskars Ķibermanis. Foto: Viesturs Lācis/IBSF/bobslejs.lv

LETA. Latvijas šā brīža labākā bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa savainojuma ārstēšana varētu aizņemt četras nedēļas, sarunā ar aģentūru LETA pirmdien prognozēja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Savainojumu Ķibermanis guva svētdien Pasaules kausa ceturtā posma četrinieku sacensībās Francijas trasē Laplaņā, pastiepjot kājas muskuli. Tas gan netraucēja ekipāžai finišēt trešajā vietā, taču tagad sportistu gaida piespiedu miera periods.

"Mani arī interesē, kāds ir Ķibermaņa veselības stāvoklis," sev raksturīgajā manierē uz notiekošo skatās Prūsis, bilstot, ka pie ārstiem nedosies. "Mūsu ārsts ir līdzi paņemtais leikoplasts un "zeļonka". Šai kaitei ir klasiska recepte - apmēram četras nedēļas bez sportošanas."

Domājot par iespējām sezonas turpinājumā, treneris neizskata iespēju uz kādu laiku aizstāt Ķibermani ar olimpisko čempionu Oskaru Melbārdi, kurš pēc atgūšanās no savainojuma šo sezonu aizvada Eiropas kausa sacensībās, un paredzams, ka startēs arī šīs nedēļas beigu posmā Siguldā.

"Tas Latvijai neko nedos, arī domājot par turpmāko ekipāžu skaitu Pasaules kausā, jo punktus tāpat skaita katram pilotam atsevišķi," bilst treneris. Sezona pagaidām Prūsim šķiet laba: "Vērtējot arī Eiropas kausus, domāju, ka kopumā ir labi. Protams, vienmēr gribas labāk, taču vērtēju ar plusa zīmi."

Tāpat vienmēr varētu būt labāka tehnika, ar ko bobslejisti traucas lejup pa trasi: "Tas vienmēr būs procesā, un vienmēr kādam dzenamies pakaļ, šobrīd - vāciešiem."

Kamēr Eiropas kausos trīs Latvijas divnieki šonedēļ plāno startēt Siguldā, Pasaules kausa posmā Īglsas trasē Austrijā vienīgais Latvijas pilots būs 22 gadus vecais Ralfs Bērziņš.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs: zaxx
, 2020-01-13 19:56, pirms 4 gadiem
Bēdīgi... Neko darīt, jāveseļojas!
, 2020-01-13 20:17, pirms 4 gadiem
Mūsu ārsts ir līdzi paņemtais leikoplasts un "zeļonka"... humors? cerams, ka tā...
Slēpts komentārs: erred
, 2020-01-13 20:50, pirms 4 gadiem
Te nu Prūsis stipri kļūdās! Noteikti vajadzēja aizstāt Ķibermani ar Melbārdi!
, 2020-01-13 21:44, pirms 4 gadiem
Man vienam liekas dīvaini tie trenera lēmumi? Nebraukt ZA ar otru četrinieku, tagad neļaut Melnbārdim braukt PK?
, 2020-01-13 21:48, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Man vienam liekas dīvaini tie trenera lēmumi? Nebraukt ZA ar otru četrinieku, tagad neļaut Melnbārdim braukt PK?
Rezultāti ir tātad trenera lēmumi ir pareizi.
, 2020-01-13 21:53, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Man vienam liekas dīvaini tie trenera lēmumi? Nebraukt ZA ar otru četrinieku, tagad neļaut Melnbārdim braukt PK?
Man vienam liekas dīvaini, ka tā arī neesi pareizi iemācījies uzrakstīt Olimpiskā čempiona uzvārdu?
, 2020-01-13 21:59, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Man vienam liekas dīvaini tie trenera lēmumi? Nebraukt ZA ar otru četrinieku, tagad neļaut Melnbārdim braukt PK?
No vienas puses jau dīvaini ir, bet no otras puses nevajag Osi tagad raustīt, lai EK atgūst braukšanas garšu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-01-13 22:31, pirms 4 gadiem
Lukstins88 rakstīja: No vienas puses jau dīvaini ir, bet no otras puses nevajag Osi tagad raustīt, lai EK atgūst braukšanas garšu
viena vieglā Iglsa tikai palikusi EK kalendārā
, 2020-01-14 00:13, pirms 4 gadiem
MooXi.net - liеlisks prоjеkts piеаugušajiem, kuri vēlas atrast seksa pаrtnеri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-01-14 07:35, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Rezultāti ir tātad trenera lēmumi ir pareizi.
Piekrītu! To gudro tirliņu komentārus nedrīkst pat lasīt!
, 2020-01-14 07:38, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man vienam liekas dīvaini, ka tā arī neesi pareizi iemācījies uzrakstīt Olimpiskā čempiona uzvārdu?
Tas džeks no sporta ir ļoti tālu un prasīt ,lai uzraksta pareizi kāda sportista uzvārdu nu ir pārāk daudz.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.