Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Grabuste labākā no latvietēm sezonas pēdējās monobobsleja sacensībās

Grabuste labākā no latvietēm sezonas pēdējās monobobsleja sacensībās
Latvijas monobobsleja izlase. Foto no A.Grabustes Facebook profila

Septiņcīņniece Aiga Grabuste trešdien Kēnigszē trasē bija labākā no Latvijas sportistēm sezonas pēdējās monobobsleja sacensībās, tomēr viņa samierinājās ar 12. vietu.

Sacensībās uzvaru svinēja kanādiete Kristīne de Bruina, bet Grabuste, kura braucienos sasniedza desmito un 13. rezultātu, summā viņai piekāpās par 2,45 sekundēm.

Tikmēr šķēpmetēja Katrīna Sirmā sasniedza 13. un 14. rezultātu braucienos, kas summā deva 14. vietu, atpaliekot 2,59 sekundes.

Savukārt vēl viena šķēpmetēja Līna Mūze, kura pirmajās sacensībās bija labākā starp latvietēm, pēc astotā rezultāta pirmajā braucienā, otrajā samierinājās ar 17. vietu un summā ieņēma dalītu 17. vietu starp 18 sportistēm. Viņa uzvarētājai piekāpās par 3,40 sekundēm.

Šīs bija sezonas trešās Starptautiskās Skeletona un bobsleja federācijas (IBSF) organizētās monobobsleja sacensības, kurām vēl nav oficiāls Pasaules kausa statuss. Pirmajās divās Lillehammerē Mūze guva ceturtās vietas, bet uz noslēdzošajām sacensībām, kas paredzētas Kalgari trasē Kanādā, Latvijas sportisti nedosies. Sieviešu monobobslejs iekļauts 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu programmā.


, 2018-12-12 17:19, pirms 5 gadiem
Šoreiz jau bija nopietnākas pretinieces - De Bruinai Korejas olimpiādē septītā vieta, bet šodien piektajā pozīcijā palikusī Rīzlinga olimpiādē bija sestā. Starta ieskrējiens labākajām ap 5,55-5,65, mūsējām ap 5,83-5,87. Atsevišķi ņemot, labākais brauciens atkal Mūzei (astotais rezultāts).

Kā tur ir ar bobiem un sliecēm? Katram savs vai notiek izloze pirms starta?

Rezultāti: https://www.ibsf.org/en/component/e...
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.