Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvija plāno nākamsezon rīkot Eiropas čempionātu bobslejā un skeletonā

Latvija plāno nākamsezon rīkot Eiropas čempionātu bobslejā un skeletonā
Martins Dukurs (centrā) pēc triumfa Eiropas čempionātā. Foto: AP / Scanpix

Ir ļoti liela iespējamība, ka nākamajā sezonā Siguldas trasē notiks Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

"Tas ir par 99%. Kalendāra uzmetumā esam iekļauti, maijā braucam uz maču rīkotāju sanāksmi un tur tiks pieņemts galējais lēmums. Ar lielu varbūtību varam teikt, ka viss būs kārtībā," par sacensībām, kas notiktu februāra vidū, izteicās Ekmanis. "Lūdzām, lai mums piešķir Eiropas čempionātu. Viņiem laikam patika, kā pēdējā reizē noorganizējām Eiropas kausa posmu, kurā raiti apbalvojām 122 cilvēkus. Tāpēc grib mums uzkraut visas apbalvošanas, jo ar šīm sacensībām noslēgsies Pasaules kausa sezona un būs jāapbalvo arī visi kopvērtējuma uzvarētāji."

"Pēc Siguldas visi laidīs uz pasaules čempionātu Altenbergā, kas ir salīdzinoši līdzīgāka trase Siguldai. Agrāk to saucām par mazo Siguldu," stāsta Ekmanis. "Eiropas čempionāta rīkošana būs sasniegums, tā ir uzticība mums, bet mūsu sportistiem būs priekšrocības."

Kā zināms, nesen aizvadītā sezona sākās ar Pasaules kausa posmu Siguldā, aizvadot divnieku un skeletona sacensības. Ja skeletonā savulaik Pasaules kauss Latvijā jau bija noticis, bobslejā tas tika aizvadīts pirmoreiz. Latvijas skeletonists Martins Dukurs Eiropas čempionātā ir uzvarējis jau desmit reizes pēc kārtas, turklāt vienā no šiem gadījumiem panākumu dalīja ar savu vecāko brāli Tomasu.

Tāpat Ekmanis atklāja, ka līdz 15. aprīlim Latvijas bobslejistiem bija jānodod savas Soču olimpisko spēļu medaļas, lai viņi varētu saņemt jaunas. Tas arī vakar ir izdarīts un medaļas atdotas Latvijas Olimpiskajā komitejā. Pagaidām vēl nav zināms, kur Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Jānis Strenga un Arvis Vilkaste saņems Soču olimpisko spēļu zeltu četriniekos, bet Melbārdis un Dreiškens arī bronzu divniekos - sportisti galējo lēmumu joprojām nav pieņēmuši.

"No vienas puses nebūtu slikti medaļas saņemt olimpisko spēļu laikā, lai redz visa pasaule," stāsta Ekmanis. "Tomēr vēl varianti ir Eiropas čempionāta laikā vai arī Gada balvā sportā."

Sestdien Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā notiks bobsleja stūmēju un skeletonistu atlase. Ekmanis saka, ka šoreiz būtu nepieciešams savākt 8-10 stūmējus, tāpēc pauž prieku, ka redzama liela interese.

"Liekas, ka varētu būt daudz cilvēku, jo anketas esam saņēmuši trīsreiz vairāk nekā parasti. Aktivitāte ir lielāka. Jo vairāk cilvēku ieradīsies, jo lielākas iespējas, ka būs arī piemēroti kandidāti, jo mums ir jānokomplektē trīs četrinieki," pauž Ekmanis, stāstot, ka "viens otrs" ir arī citos sporta veidos zināms atlēts, bet viņu vārdus pagaidām neatklāja.


, 2019-04-12 13:25, pirms 5 gadiem
Un 4-nieki kur brauks?
, 2019-04-12 13:41, pirms 5 gadiem
250 lati aptuveni rakstīja: Un 4-nieki kur brauks?
visticamāk Laplaņā vai Īglsā
https://www.ibsf.org/images/documen...
, 2019-04-12 16:30, pirms 5 gadiem
Veiksmīga augsta līmeņa starptautisku sacensību rīkošana Siguldas trasē varētu būt pluss, kad SOK jūnijā lems par 2026.gada OS rīkošanas vietu.
, 2019-04-12 17:00, pirms 5 gadiem
Nauda ir?

jāizbeidz prakse, ka lepni uzņemās rīkot pasākumus un pēdējā brīdī pieprasa valsts naudu "neparedzēti izdevumi, cenas tāme aug, nedrīkstam krist kaunā.."
, 2019-04-12 17:34, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Veiksmīga augsta līmeņa starptautisku sacensību rīkošana Siguldas trasē varētu būt pluss, kad SOK jūnijā lems par 2026.gada OS rīkošanas vietu.
nefleitē
vienīgais lielais pluss Stokholmai dabūt OS salīdzinot ar Milānu, ir tas , ka beidzot dabūjuši zviedru valdības garantijas un ziemas sporta lielvalsts vēl nekad nav rīkojusi ZOS. Itālijā nesen bija. Un man liekas zviedri ir paredzamāki ekonomikā un politikā nekā itāļi...
, 2019-04-12 18:16, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nefleitē
vienīgais lielais pluss Stokholmai dabūt OS salīdzinot ar Milānu, ir tas , ka beidzot dabūjuši zviedru valdības garantijas un ziemas sporta lielvalsts vēl nekad nav rīkojusi ZOS. Itālijā nesen bija. Un man liekas zviedri ir paredzamāki ekonomikā un politikā nekā itāļi...
Arī Itālijas valdība pirms nedēļas paziņoja par garantijām. Ka zviedri paredzamāki, piekrītu. Itāļi varētu mēģināt piekukuļot SOK Pirms galīgā lēmuma pieņemšanas vēl būs valstu prezentācijas, un Siguldas trases veiksmīgā darbība prezentācijā noteikti jāpiemin.
, 2019-04-12 18:18, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nefleitē
vienīgais lielais pluss Stokholmai dabūt OS salīdzinot ar Milānu, ir tas , ka beidzot dabūjuši zviedru valdības garantijas un ziemas sporta lielvalsts vēl nekad nav rīkojusi ZOS. Itālijā nesen bija. Un man liekas zviedri ir paredzamāki ekonomikā un politikā nekā itāļi...
it sevišķi pie tā, kas šobrīd notiek Itālijas iekšpolitikā...
, 2019-04-12 18:25, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Arī Itālijas valdība pirms nedēļas paziņoja par garantijām. Ka zviedri paredzamāki, piekrītu. Itāļi varētu mēģināt piekukuļot SOK Pirms galīgā lēmuma pieņemšanas vēl būs valstu prezentācijas, un Siguldas trases veiksmīgā darbība prezentācijā noteikti jāpiemin.
Esi reāls, nevajag pārvērtēt un glorificēt Siguldas nozīmi, tā ir tuvu 0.
sacenšas Stokholma un Milāna! Siguldā tā tik starp citu, tur kaut kāda rene notiks un kopējo balsojumu neiespaidos, tie SOK vecie perdeļi kas balsos, pat noteikti visu ziņojumu neizlasīs un par tādu Siguldu un reni neko nezinās, tik skaitīs cik viņiem atleks piķa no Stokholmas vai Milānas un kas labākas dāvanas pasniegs...
, 2019-04-12 18:55, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nefleitē
vienīgais lielais pluss Stokholmai dabūt OS salīdzinot ar Milānu, ir tas , ka beidzot dabūjuši zviedru valdības garantijas un ziemas sporta lielvalsts vēl nekad nav rīkojusi ZOS.
kāda vēl lielvalsts??

viņiem ir tikai biatlons,slēpošana un kērlings
, 2019-04-12 19:09, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: kāda vēl lielvalsts??

viņiem ir tikai biatlons,slēpošana un kērlings
ja viņiem renes nav, tad nav lielvalsts? sāc ar hokeju un paskaties vēl dziļāk ziemas sportos renist....
, 2019-04-12 19:10, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: kāda vēl lielvalsts??

viņiem ir tikai biatlons,slēpošana un kērlings
valsts, kas Ziemas OS regulāri izcīna 14-15 medaļas nav ziemas sporta lielvalsts???

hokejs, distanču slēpošana, kalnu slēpošana, biatlons, frīstails, kērlings - diezgan pienācīgs komplekts.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.