Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Pasaules čempionātā ir viegla trase, liela nozīme būs startam"

Agris Suveizda

Prūsis: "Pasaules čempionātā ir viegla trase, liela nozīme būs startam"
Sandis Prūsis
Foto: Romualds Vambuts, bobslejs.lv

Nedēļas nogalē Austrijā, Īglsas trasē Insbrukas pievārtē sāksies pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Pirmajā nedēļā sacensības bobslejā – gan sieviešu, gan vīriešu divniekos, tāpat arī komandu mači, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija. Otrajā nedēļā skeletons un bobslejs četrinieku ekipāžām. Sacensības notiks Īglsas trasē, kur tieši pirms 40 gadiem toreiz jaunuzceltajā arēnā notika ziemas olimpiskās spēles bobslejā un kamaniņu sportā.

Pirmajās divās treniņu dienās Latvijas ekipāžām bija jāstartē dažādās pozīcijās – otrdien pirmā desmitnieka beigās, trešdien – trešā desmita vidū. Grūti salīdzināt parādīto spēku samēru ar to, kas būs mačos. Vairums taupās starta ieskrējienā, eksperimentē ar slidām un arī stūmējiem, tāpēc šoreiz bez kādiem secinājumiem. No Latvijas pilotiem ātrāk braucis Oskars Melbārdis. Ļoti sasparojušies ir kanādieši, gan Springs, gan Krips, tāpat labi rezultāti pasaules junioru čempionam vācietim Johanesam Lohneram. Jaunais Lohners šosezon uzvarējis arī Eiropas kausā Īglsā – gan divnieku mačos, gan divreiz četrinieku vērtējumā, turklāt pašam Lohneram ir izcili laiki starta ieskrējienā. Pagaidām ēnā turas Frančesko Frīdrihs ( savainojuma sekas) , arī korejietis Vons, tāpat šveicieši.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis: ” Krips tur sprēgā, bet tas jau nav pirmo reizi. Te jau ,protams, tie jaunie un mazāk pieredzējušie varēs izcelties vairāk nekā citās trasēs. Laiks ir labs, mazi mīnusi, trīs četri grādi, un arī pa dienu pat saulē nemaz tik silts nav. Trase īstenībā uztaisīta diezgan vienkārša - ja agrāk te bija pāris āķīgas vietas astotajā un devītajā virāžā, tad tagad tā pat uztaisīta pārāk viegla. Liela nozīme būs starta ieskrējienam, tas būs viens no galvenajiem, uz vāciešu treniņu rezultātiem gan var neskatīties, tas neko vēl neliecina. Korejietim arī labas tendences, kaut pagaidām startu nestumj. Par slīdamību – gribētos, ka mums slidas ietu mazliet ātrāk ...”

”Korejietis sacensībām paņēma trešo numuru, Valters paņēma pirmo un Oskaram Melbārdim tad palika otrais, pārējie iznāk kā pēc ranga, Uģis ceturtais.”- turpina Sandis Prūsis. ”Treniņus var vērtēt dažādi, gan labi, gan slikti, kā nu kuru braucienu. Gribētos, lai tās tendences būtu labākas, mūžīgais jautājums, kas tad jāattīsta - braukšana vai tehnika. Kad būs mači, viss jau būs citādi. Tehnika mums tā pati, kas iepriekšējā posmā, visas ekipāžas sastāvos arī.”

Martins un Tomass Dukuri sacensībām gatavojas Kēnigzē, jo šonedēļ Īglsā treniņbraucienu skeletonā nav. Sākotnēji brāļi pēc Sanktmoricas posma aizvadītajās brīvdienās nobrauca Īglsā kā trases atklājēji Tiroles kausa izcīņā, tad devās trenēties uz Itāliju. Bija paredzēts vēl pilnveidot fizisko sagatavotību, taču Itālijā bijuši tik nepieņemami apstākļi, ka brāļi devušies uz Kēnigzē un šo nedēļu pavada tur.

Pirmie divi braucieni bobslejā vīriešiem sestdien no pulksten 10.30 pēc Latvijas laika, turpinājums svētdien 10.30. tiešraides LTV 7.

Informāciju sagatavoja LBSF

  +6 [+] [-]

, 2016-02-12 13:09, pirms 8 gadiem
Veči es abrīnoju Jūsu sūro darbu,veiksmi!

     [+] [-]

, 2016-02-12 17:48, pirms 8 gadiem
Es jau jūtu kad viss būss ok,un mūsējiem būss augstas vietas.Tā būs lieliska nedēas nogale.Par Latviju!!!Paldies par rakstu...