Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Melbārža izaugsme pārsteigusi gan mūs, gan konkurentus"

Jānis Pārums

Prūsis: "Melbārža izaugsme pārsteigusi gan mūs, gan konkurentus"
Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis novērtējis Pasaules kausa izcīņas pēdējo posmu Kalgari, kā arī visu kopējo sezonu, sniedzot komentāru portālam bobslejs.lv. Īpaši Prūsi iepriecinājis Oskars Melbārdis, kurš tikai otro sezonu startē kā pilots.

"Abi mūsu četrinieki ir pirmajā sešiniekā gan šodienas mačos, gan arī kopvērtējumā. Manā skatījumā rezultāts ir labs," portālam bobslejs.lv sacīja Sandis Prūsis, piebilstot gan, ka Kalgari rezultāts varēja būt arī labāks. "Negribas īpaši tagad zīlēt, kā būtu, ja būtu.. Taču zināmā mērā šodienas sacensībās mums nepaveicās ar izlozi, jo no pirmā desmitnieka izlozējām astoto un desmito starta vietu, bet jau pēc trešā braucēja trase vairs nebija laba, ko ietekmē šejienes aukstais laiks. Tomēr kopumā varam būt apmierināti ar sasniegto. Sevišķi apzinoties, ka arī Maskalāna četriniekā Daumanta Dreiškena traumas dēļ negaidīti nācās veikt izmaiņas stūmēju sastāvā."

Pasaules čempionātā bez Dreiškena

Diemžēl šobrīd ir skaidrs, ka Dreiškens tomēr nepiedalīsies nākamnedēļ notiekošajā Pasaules čempionātā Leikplesidas trasē ASV. "Daumants šobrīd ir ārpus pamatsastāva kājas muskuļa traumas dēļ. Diemžēl tā tas ir, viņam patlaban svarīgākais ir saārstēt savainojumu. Taču par laimi tieši šādu iespējamu situāciju dēļ vienmēr komandā ir rezerves sportists, par kuru daudzi bieži smīkņā - kādēļ gan ir nepieciešams devītais komandas cilvēks līdzi uz mačiem. Nu redziet - tieši šādu situāciju dēļ," uzsvēra Sandis Prūsis.

Melbārdis pārsteidzis gan savējos, gan konkurentus

Vērtējot Pasaules kausa sezonu Prūsis uzslavēja Oskaru Melbārdi: "Noteikti jāuzteic Oskars. Par viņa sniegumu šajā sezonā mums ir ne tikai gandarījums, bet arī ļoti patīkams pārsteigums, jo gan divnieku, gan četrinieku ekipāžu braucienos viņš nevienā mačā nav bijis ārpus pirmā desmitnieka. Un te nu ir viela pārdomām ne tikai mums, bet arī daudziem ārzemniekiem."

"Oskara sniegums ir ļoti spēcīgs un viņa attīstība šajā sezonā notika diezgan strauji. Un teikšu atklāti - ar šādu Oskara stabilu un progresējošu sniegumu ne tikai mēs, bet arī pretinieki nebija rēķinājušies. Ja pašā sezonas sākumā daudzi konkurenti vēl smīkņāja par Oskara labo sniegumu, norakstot to uz veiksmi, tad paldies Dievam, Oskars šo spiedienu izturēja un tagad jau ar viņu aizvien vairāk sāk rēķināties kā ar nopietnu konkurentu," piebilda Prūsis.

Turpretī no Edgara Maskalāna Prūsis esot gaidījis sekmīgāku sniegumu: "Nenoliegšu, no Edgara kā izlases pirmās ekipāžas pilota biju drusku vairāk gaidījis. Diemžēl šosezon viņam sanāca tāda nedaudz kā mētāšanās pa rezultātiem. Acīmredzot ir kādi iemesli, kas ietekmēja stabilitāti un rezultātus. Noteikti, šie iemesli ir vairāki, bet secinājumi ir jāizdara savlaicīgi un jāsaprot, kā strādāt turpmāk, lai sniegumu uzlabotu."

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka svētdienas rītā Oskara Melbārža ekipāža ar stūmējiem Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu izcīnīja ceturto vietu, bet Edgara Maskalāna četrinieks (stūmēji Raivis Broks, Uģis Žaļims un Intars Dambis) ierindojās sestajā vietā. Sezonas kopvērtējumā Melbārdis piektais, Maskalāns sestais. Nākamās nedēļas nogalē Leikplesidā (ASV) sāksies pasaules čempionāts. Uz Leikplesidu latvieši dosies jau svētdien.

Izmantotie resursi:
bobslejs.lv

     [+] [-]

, 2012-02-12 11:09, pirms 12 gadiem
tiesaam godam starteejusi!!! prieks par veciem!! cerams pasaules cempii pakutinas nervus, lideriem, un iespeejams arii kadu medalu izraut!!! lai veicas!

  +6 [+] [-]

, 2012-02-12 11:52, pirms 12 gadiem
Sanāk Osis būs musu 1. pilots, kuram arī tiks labākais bobs, un iespējas uz augstiem rezultātiem būs vēl lielākas.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-12 12:00, pirms 12 gadiem
stakets rakstīja: Sanāk Osis būs musu 1. pilots, kuram arī tiks labākais bobs, un iespējas uz augstiem rezultātiem būs vēl lielākas.
Tiko Ekmanis teica,ka nākamsezon Latvia1 ekipāžai ar Melbārdi(pēc rezultātiem tagad pirmais Latvijas pilots) kā pilotu,uzliks ''Dream team'' stūmēju sastāvu...jau tagad var iedomāties,kā tie starta rekordi kritīs!

  +1 [+] [-]

, 2012-02-12 12:13, pirms 12 gadiem
p.s Melbārdis treniņos ar Maskalāna stūmējiem(tātad labākajiem) esot bijis par 0.1 sek. labāks,nekā ar saviem ierastajiem stūmējiem,tāpēc var droši secināt,cik milzīgs ir viņa potenciāls jau tuvākajā nākotnē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-02-12 12:29, pirms 12 gadiem
Par Dream Team, tas vareetu buut iespaidiigi, tikai Maskalaans atkal raudaas ka ir pamets novaartaa, labaako bobi atnems, labaakos stuumeejus, buus atkal kaa Minina laikos

  +2 [+] [-]

, 2012-02-12 12:35, pirms 12 gadiem
ingars31 rakstīja: Tiko Ekmanis teica,ka nākamsezon Latvia1 ekipāžai ar Melbārdi(pēc rezultātiem tagad pirmais Latvijas pilots) kā pilotu,uzliks ''Dream team'' stūmēju sastāvu...jau tagad var iedomāties,kā tie starta rekordi kritīs!
Viss atkariigs kaa vasaraa straadaas, ja gulees uz lauriem tad ...

Starta rekors ir forshi, bet galvenais , lai ir finisha rekords.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-02-12 12:53, pirms 12 gadiem
ak jē, vēl šī sezona nav beigusies, bet daži jau ir apraudājuši nākamo. bik pozitīvāk skatieties nākotnē

  +5 [+] [-]

, 2012-02-12 13:00, pirms 12 gadiem
Vai kāds vēl atcerās Miņinu?

  -3 [+] [-]

, 2012-02-12 13:19, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Vai kāds vēl atcerās Miņinu?
Apskaties labāk, kurš kopvērtējumā 4niekos bija Miņins.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-12 13:31, pirms 12 gadiem
baraviks rakstīja: Apskaties labāk, kurš kopvērtējumā 4niekos bija Miņins.
Varētu tev pateikt ko par Miniņu domā vadošie bobsleja spečuki,un ne jau to labāko ,bet paklusēšu,jo nedrīkst atstāstīt galda runas.

     [+] [-]

, 2012-02-12 13:36, pirms 12 gadiem
ingars31 rakstīja: p.s Melbārdis treniņos ar Maskalāna stūmējiem(tātad labākajiem) esot bijis par 0.1 sek. labāks,nekā ar saviem ierastajiem stūmējiem,tāpēc var droši secināt,cik milzīgs ir viņa potenciāls jau tuvākajā nākotnē!
nelec ara no biksem, sads dream team nevar iziet uz starta jo sportistu kopejais svars kopa ar kamanam ir par lielu. Tad tur kadam ir smagi janotieve vai kamanam kautkas labi daudz janoskruve nost.
Ta ir tikai teorija, ka butu ja butu...

  +1 [+] [-]

, 2012-02-12 13:39, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: un tas stūmēju dream - team diemžēl noveco, nez vai Jankas vecie vilcēji ir Osim vairs sevišķi vaidzīgi. tik žēl, ka viņi var netikt pie OS medaļas
Ja, tev nu vislabak zinams kada kondicija un ar kadu perspektivu ir musu labakie stumeji. Nakamaja sezona tu LTV7 etera varetu aizvietot Ekmani.

  -1 [+] [-]

, 2012-02-12 18:10, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Vai kāds vēl atcerās Miņinu?
to čīkstuli?

  -2 [+] [-]

, 2012-02-12 22:51, pirms 12 gadiem
audi-xtr rakstīja: Par Dream Team, tas vareetu buut iespaidiigi, tikai Maskalaans atkal raudaas ka ir pamets novaartaa, labaako bobi atnems, labaakos stuumeejus, buus atkal kaa Minina laikos
Iesaku noskatīties Pučes interviju ar Maskalānu..Maskalāns ļoti sakarīgs cilvēks, un no visa teiktā vēl tikai labu un sasniegumus oskaram.Takā nevajag te veco Miņina demagoģiju.

     [+] [-]

, 2012-02-19 11:03, pirms 12 gadiem
nelec ara no biksem, sads dream team nevar iziet uz starta jo sportistu kopejais svars kopa ar kamanam ir par lielu. Tad tur kadam ir smagi janotieve vai kamanam kautkas labi daudz janoskruve nost.
Ta ir tikai teorija, ka butu ja butu...

Parasti jau problēma ir tā, ka stūmēji ir viegli un kamanās ir jāliek iekšā lieks smagums lai dabūtu optimālo svaru. Jo smagāki stūmēji, jo vieglākas kamanas jāstumj. Tātad arī laiki labāki!