Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Zubkovs: "No dopinga pārbaudēm nebaidos, karjeras laikā neesmu atzīts par vainīgu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zubkovs: "No dopinga pārbaudēm nebaidos, karjeras laikā neesmu atzīts par vainīgu"
Aleksandrs Zubkovs. Foto: Ņina Zotina, rsport.ria.ru

Nesen pārvēlētais Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs gaida Maskavas tiesas nolēmumu, cerot uz sev labvēlīgu pavērsienu Soču olimpiādes dopinga lietā. Sarunā ar vietējo reportieri krievu funkcionārs nebaidās no dopinga pārbaudēm, 30 gadu ilgajā karjerā nav bijis pieķerts aizliegtas vielas lietošanā. Panākta iepriekšēja vienošanās, ka 2019. vai 2020. gadā Krievijā varētu notikt Pasaules kausa posms bobslejā.

Kā jau ziņots, 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs krievu bobslejists Aleksandrs Zubkovs izcīnīja divas zelta medaļas, taču antidopinga pārkāpumu dēļ šie panākumi tika anulēti. Šis krievs neiesniedza Šveices tiesai sūdzību par CAS nolēmumu, līdz ar to minētajā olimpiādē sudrabu ieguvušais Latvijas bobsleja četrinieks Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens/Arvis Vilkaste/Jānis Strenga pietuvojās Soču zelta saņemšanai. 2018. gada augustā tika informēts, ka Latvijas bobslejisti Soču olimpiskās medaļas saņems pēc visu tiesvedību beigām.

Kāpēc Krievijas Bobsleja federācijas vadītāja vēlēšanas izraisīja tādu ažiotāžu?
- Tas ir nonsenss. Neko tādu iepriekš neatceros. Uzskatu, ka visas manu oponentu pretenzijas bija izdomājumi. Pirms vēlēšanām viņi atsauca savas kandidatūras un neieradās. Tas ir viņu vājuma rādītājs. Delegāti nobalsoja par mani. Kādi te var būt jautājumi?

Pamatojoties uz Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) nolēmumu esat zaudējis divus olimpiskos zeltus, bet pārsūdzēt atteicāties. Vadoties no WADA kodeksa, IBSF tagad jūs var diskvalificēt - vai tas nevar novest pie visas mūsu federācijas diskvalifikācijas?
- Izslēdzu tādu variantu. Bez tam saistībā ar CAS nolēmumu manu prasības pieteikumu izskata Maskavas tiesa. Prasība jau daļēja ir izskatīta, domāju, ka tuvākajā laikā būs nolēmums. Nākamā tiesas sēde notiks 17. oktobrī.

Ko domājat par RUSADA tiesību atjaunošanu?
- Šo lēmumu uztvēru ar bažām. WADA vadītāji kaut kā ļoti strauji mainīja savu attieksmi pret mūsu valsti. Iespējams, tas nav tik vienkārši.

Ar ko tas varētu būt saistīts?
- WADA pieprasīja atzīt Samuēla Šmita ziņojuma secinājumus un nodrošināt piekļuvi visām mūsu sportistu provēm Maskavas laboratorijā. Iespējams, ka pēc šīs pārbaudes kādam sāksies jaunas problēmas. Par vienu lietu varu droši teikt: personīgi es nebaidos no WADA pārbaudēm. Manas karjeras 30 gadu laikā neesmu bijis atzīts par vainīgu aizliegtas vielas lietošanā.

Vai ir iespējama bobsleja starptautisko sacensību atgriešanās Krievijā?
- Mēs par to runājām jau pirms RUSADA tiesību atjaunošanu. Ar IBSF prezidentu Ivo Feriani mums ir iepriekšēja vienošanās, ka 2019./2020. sezonā Krievijā notiks Pasaules kausa posms.

Izmantotie resursi:
iz.ru

  +1 [+] [-]

, 2018-10-11 14:10, pirms 6 gadiem
tadi urodi tie krievijas sportisti..kada valsts tada tauta..atkritumi

  +1 [+] [-]

, 2018-10-11 17:34, pirms 6 gadiem
Kaut kā strauji mainīja viedokli..... Var jau tēlot nezinīti....Iemaksāja federācijai lielu naudu, apsolīja sponsorēt federāciju vēl n- tos gadus, kā arī WADA locekļi saņēma vērtīgas dāvanas. Tā krievi risina jautājumus, jo nožēla tas nav viņu saprašanā.