Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Dainis Dukurs: "Pacēlām Pasaules kausa organizatorisko latiņu"

Dainis Dukurs: "Pacēlām Pasaules kausa organizatorisko latiņu"
Līdzjutēji Siguldā Pasaules kausa posma laikā. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Siguldas posma organizatori un "profesionālie" līdzjutēji pacēla Pasaules kausa bobslejā un skeletonā organizatorisko latiņu, sarunā ar Sportacentrs.com pauda Siguldas trases direktors Dainis Dukurs.

Pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā pirmoreiz notika Pasaules kausa sacensības bobslejā, bet skeletonā etaps atgriezās pēc daudzu gadu pārtraukuma.

"Pēc sacensībām ir pozitīvas emocijas, jo izdevās noorganizēt labus mačus ar labu ledus kvalitāti un lielu skatītāju pulku. Paldies, ka līdzjutēji ieradās pat tik sliktā laikā, Arī federācija un trases ledus brigāde labi strādāja - man ir sajūta, ka pacēlām Pasaules kausa organizatoru latiņu," saka Dukurs. "Neskatoties vai treniņi vai mači, ledus kvalitāte un starta grope vienmēr bija labā līmenī. Tomēr īpaši vēlreiz gribu uzsvērt līdzjutējus, kuri ar profesionālo līdzjušanu radīja labu gaisotni. Tieši šāda atmosfēra parasti trūkst pasaules trasēs."

Dukurs atzīst, ka viņam joprojām kremt treniņu nedēļā piedzīvotais incidents, kad Dienvidkorejas ekipāža bojāja trases konstrukciju. Zīmīgi, ka pēc šī incidenta ASV izlase vairākas dienas atteicās trenēties, uzskatot, ka trase nav droša, kaut darbinieki bojāto vietu atjaunoja jau sekojošajā naktī.

"Korejieša iebraukšana drošības jumtiņā man arī šobrīd vēl sēž iekšā. Tāpat žēl, ka bija tik daudz kritienu, bet tā nav mūsu vaina, drīzāk treneru un sportistu prasme sarežģītā trasē," stāsta Dukurs, atklājot, ka amerikāņiem vienubrīd piebalsojuši arī Austrijas sportisti. "Viņiem bija tādas tiesības, bet paldies, ka tomēr piedalījās sacensībās. Lai kā tajās gāja, viņi startēja. Visu salika pa vietām vāciešu ierašanās, kuri uzreiz sāka braukt ļoti pārliecinoši. Tad arī pārējie saprata, ka jābrauc un viss."

Kaut Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidents Ivo Feriani Siguldā lika noprast, ka arī turpmāk Latvijā varētu notikt tieši sezonas pirmais etaps, trases direktors izteica cerību, ka sacensības notiks ziemā nevis rudenī. "Oktobrī negribētos. Decembris, janvāris, februāris būtu labākais laiks, var arī novembra beigās."

Tāpat pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā viesojās arī kompānija, kas strādā pie Siguldas trases pārbūves projekta un Stokholmas kandidatūras pārstāvji 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanai. "Parādījām, ko projekta izstrādātāji radījuši, zviedru puse pārliecinājās, ka trase savu mājasdarbu veikusi. Viņiem bija arī konsultācijas ar pilsētas vadību un aizbrauca apmierināti," uzskata Dukurs.

"Līdztekus sacensību norisei Siguldā notika Zviedrijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Olimpiskās komitejas, starptautisko federāciju, Izglītības un zinātnes ministrijas, bobsleja un kamaniņu trases, kā arī Siguldas novada pašvaldības pārstāvju tikšanās," pirmdien vēsta Siguldas pašvaldības pārstāvji. "Trases tehniskajai izpētei piesaistītie inženieri sanāksmes dalībniekus iepazīstināja ar pirmajiem priekšlikumiem trases pārbūvei, kas balstīti uz šobrīd pieejamajiem datiem, savukārt Siguldas Attīstības aģentūras direktore Laura Skrodele informēja par aktuālajiem jautājumiem saistībā ar nepieciešamo infrastruktūras plānojumu, tajā skaitā transportu, loģistiku, pasākuma organizēšanu un nodrošināšanu, kā arī iespējamā olimpiskā ciemata plānošanas gaitu."

"Pasaules kausa izcīņas posmi bija lieliska iespēja visām iesaistītajām pusēm novērtēt pasākuma organizēšanas nianses, trases kā galvenās norises vietas priekšrocības un ar potenciālo olimpisko spēļu norisi veicamos nepieciešamos uzlabojumus. Tāpat sacensības iezīmēja būtiskākos izaicinājumus, ar kuru risinājumiem turpmāk jāstrādā pilsētas infrastruktūras plānošanā un izbūvē līdz 2026.gadam," vēsta Sigulda. "Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie jautājumi par Stokholmas un Siguldas kandidēšanu uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm un turpmāko sadarbību, lai 2019.gada janvārī Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai iesniegtu kandidēšanai nepieciešamās garantijas un citu dokumentāciju."

"Zīmīgi, ka Pasaules kausa izcīņas posmu norisi un organizāciju atzinīgi novērtējuši gan pasākuma dalībnieki, gan starptautiskās federācijas un pasākuma viesi. Starptautiskie eksperti atzinuši, ka Latvijas un Siguldas institūciju profesionālais darbs šajās dienās apliecina Siguldas gatavību kopā ar Stokholmu 2026.gadā rīkot ziemas olimpiskās spēles bobslejā, skeletonā un kamaniņās," teikts Siguldas paziņojumā. "Pēc tikšanās ar Siguldas novada pašvaldības pārstāvjiem un sacensību organizatoriem, starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) prezidents Ivo Feriāni atzina, ka Sigulda ir izcili piemērota vieta ledusrenes sporta veidu attīstībai, tādēļ nākotnē te varētu izveidot izcilības centru, jo pilsētā ir piemērotas treniņu iespējas gan ziemā, gan vasarā."


, 2018-12-10 18:44, pirms 5 gadiem
Kas sunītim asti cels.......
, 2018-12-10 19:10, pirms 5 gadiem
Tas, kurš gribēja citiem nozagt Soču zeltu?
, 2018-12-10 19:59, pirms 5 gadiem
To latiņu, iespējams, bija nometis Zubkovs, jo viņam bija pilnas rokas ar skeletona zelta medaļām.
, 2018-12-10 22:43, pirms 5 gadiem
M rakstīja: To latiņu, iespējams, bija nometis Zubkovs, jo viņam bija pilnas rokas ar skeletona zelta medaļām.
un pilnas zarnas ar dopinga paliekām - latiņu tiešām zemāk grūti nomest
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.