Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Prūsis: "Ja uzlabosim startu, būs vēl labāk"

Prūsis: "Ja uzlabosim startu, būs vēl labāk"
Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Svētdien Vācijas Kēnigzes trasē Latvijas bobsleja izlases pilotu Jāņa Miņina un Edgara Maskalāna četrinieku divu braucienu kopsummā iegūtās ceturto un 14. vietu Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā izlases galvenais treneris Sandis Prūsis kopumā vērtē apmierinoši, vēsta bobslejs.lv

"Kopumā puiši nobrauca vairāk vai mazāk normāli. Un iegūtās vietas nekāda traģēdija jau nav. Lai gan, protams, gribējās, lai mēs uzkāptu arī uz pjedestāla. Bet gan jau mēs vēl atlikušajos Pasaules kausa posmos pievilksim,” sacīja Sandis Prūsis, piebilstot, ka kopējo rezultātu ietekmēja atsevišķas nelielas kļūdiņas, toties netika pieļautas nekādas lielas kļūdas.

Treneris uzsvēra: "Šo Jāņa izcīnīto ceturto vietu es varētu novērtēt kā labāko šajā sezonā, jo arī pretinieki šodien uzrādīja pietiekami spēcīgus rezultātus. Man vairāk nepatika Jāņa pirmais nobrauciens, bet otrais jau bija labāks. Savukārt Edgaram diemžēl bija otrādāk – pēc pirmā nobrauciena viņš bija desmitais, bet pēc otrā nobrauciena atkrita uz 14. vietu."

Prūsis atzina, ka diemžēl mūsu bobslejistiem joprojām tik labi kā gribētos, neveicas starts, tādēļ varbūt arī rezultāti nav tādi, kā gribētos. "Taču vienlaikus mums jāatceras, ka Latvijas bobsleja izlase čempionātā piedalās ar tiem resursiem, kas mums ir iespējami, un atšķirībā no citām komandām mums nav iespēju veikt kādas variācijas komandu sastāvos," piebilda treneris.

Jautāts, kā pašreizējie rezultāti ļauj prognozēt mūsu bobslejistu iespējas ziemas Olimpiskajās spēlēs, izlases galvenais treneris pauda: "Šobrīd, protams, negribu nevienam neko sasolīt, taču pašreizējie rezultāti ļauj droši prognozēt, ka olimpiādē noteikti startēs gan abas divnieku, gan arī četrinieku Latvijas ekipāžas. Un ceru, ka cīņa būs nopietna – gan Jānis pa savām iespējām un pozīcijām, gan Edgars pa savām".

Izmantotie resursi:
bobslejs.lv

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms notiks Šveicē, Sanktmoricas trasē 16. un 17. janvārī.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-10 15:59, pirms 14 gadiem
Man kaut kā ir ticība šim cilvēkam. Parasti viņa vārdi ar darbiem
saskan. Un to jau nevar zināt kā zvaigznes sastāsies Vankūverā.
Par medaļām reāli var cīnīties kādas 10 ekipāžas četriniekos, tai skaitā arī Miņins.
, 2010-01-10 19:19, pirms 14 gadiem
galvenais lai paveicas Vistleraaa
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.