Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Mūze un Grabuste izmēģina spēkus bobslejā, Melbārdis zem jautājuma zīmes

Mūze un Grabuste izmēģina spēkus bobslejā, Melbārdis zem jautājuma zīmes
Līna Mūze. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas šķēpmešanas sezonas līdere Līna Mūze un mūsu tāllēcēja Aiga Grabuste tagad trenējas Siguldā, sportistes vēlas izmēģināt spēkus monobobslejā, kas iekļauts 2022. gada ziemas olimpisko spēļu programmā. Mūsu labākais pilots Oskars Melbārdis tikmēr ir zem jautājuma zīmes veselības dēļ, šodien lasāms laikrakstā "Diena".

Kā jau ziņots, septembra sākumā notikušajā atlasē Latvijas bobsleja galvenais treneris Sandis Prūsis izvēlējās trīs meitenes - šķēpmetēja Katrīni Sirmo, kā arī BMX riteņbraucējas Vinetu Pētersoni un Vanesu Buldinsku.

Patlaban jaunā treniņu grupa ir mazliet citāda - šķēpmetējas Katrīna Sirmā un Līna Mūze, tāllēcēja Aiga Grabuste un Latvijas labākā BMX riteņbraucēja Vineta Pētersone, kura aizvadītājā sezonā finišēja Pasaules kausa kopvērtējuma desmitniekā.

Šobrīd vēl nevar teikt, ka minētās atlētes ir nomainījušas sporta veidu. Piemēram, Mūzes prioritāte joprojām ir 2020. gada olimpiādes šķēpmešana. Savos sporta veidos sezona ir beigusies, tagad vēlas izmēģināt monobobsleju.

Monobobslejs sāksies novembrī ar diviem mačiem Lillehammeres trasē Norvēģijā, turpinājumā ieplānotas sacensības Kēnigszē trasē Vācijā, bet decembra sākumā šī sezona noslēgsies.

Uz trijām vietām tagad pretendē četras. Boba stumšanā labāko laiku uzrāda Sirmā, otrā ir Grabuste, bet kā trešā pozicionējas Mūze. Fiziskajos testos velosportiste pagaidām atpaliek no vieglatlētēm. Sandis Prūsis atklāj, ka vēl nav veikušas nevienu braucienu. "Sigulda tomēr ir visai sarežģīta trase un nav īsti piemērota izmēģinājuma braucieniem," norāda treneris. Pirmie braucieni notikšot Lillehammerē, kur ieplānota trenniņnometne arī citu valstu sportistēm, kuras vēlas pamēģināt monobobsleju.

Sezonai gatavojas arī Latvijas vīriešu bobsleja izlase. Zem jautājuma zīmes ir mūsu vadošais pilots Oskars Melbārdis, kuru moka "iepriekš gūtais savainojums" - par startēšanas iespējām tiks lemts pēc konsultācijas ar dakteriem. Uģis Žaļims vairs nav izlasē, jo Latvijas Bobsleja federācijai nebija pieņemamas šī pilota izvirzītās prasības. Trenējas astoņi jaunpienācēji - fiziskajā ziņā labākie jauniņie ir iepriekšējo sezonu vājāko atlētu līmenī.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Māris Zembergs


, 2018-10-09 17:15, pirms 6 gadiem
Kur palika Buldinska? Iepriekš intervijā izklausījās ļoti pārliecināta.
, 2018-10-09 17:27, pirms 6 gadiem
Oho, interesanti, ka arī Grabuste un Mūze iesaistījušās. Redzēs, kā meitenēm ies trasē. Ja ir nopietni olimpiskie mērķi, tad treniņi, protams, ir jāturpina arī pēc decembra, kad formāli starptautiskā sezona beigšoties.

Melbārdim problēmas ar operēto muguru vai pērn dabūto kājas muskuļa traumu? Ja Melbārdis nestartēs, tad lielā iespēja radīsies Bērziņam. Vai ir vēl kāds pilots bez šiem trim (arī Ķibermanis)?
, 2018-10-09 17:32, pirms 6 gadiem
Interesanti, kādas tieši prasības uzstādīja Žaļims?
, 2018-10-09 17:43, pirms 6 gadiem
točka rakstīja: Kur palika Buldinska? Iepriekš intervijā izklausījās ļoti pārliecināta.
Labs jautājums. Jo tieši Buldinskai varētu būt vislielākā motivācija kļūt par "pilna laika" bobslejisti, jo pārejās, īpaši Mūze un Grabuste, ir augstā līmenī arī savā pamatdisciplīnā, un arī tajā var pretendēt uz ļoti augstiem rezultātiem.

Vispār prasās intervija ar Prūsi vai Ekmani.
, 2018-10-09 18:00, pirms 6 gadiem
Grabuste jau beidza profesionāles karjeru vieglatlētikā.
, 2018-10-09 18:55, pirms 6 gadiem
vieglatlētes ir vispusīgākas fiziskajā sagatavotībā....bet, braucot ātri, priekšrocības varētu būt BMX ...tur ir trases izjūta un spēja ātri reaģet
, 2018-10-09 19:24, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Interesanti, kādas tieši prasības uzstādīja Žaļims?
iespējams.lai atļautu piedalīties kādos PK posmos,pat ja viņš ir 3 pilots(piem. EČ) un lai iedotu Kibera tehniku uz kādiem sačiem..
, 2018-10-09 20:39, pirms 6 gadiem
BMX braucējām varētu būt eksplozīvāks starts. Bet tad jau redzēs, kad reāli pamēģinās trasē...
, 2018-10-10 02:58, pirms 6 gadiem
Pēdējais teikums daudz ko pasaka par perspektīvām! Skumji!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.