Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Leikplesidā uzvar Ārndts, Melbārdis kopvērtējumā atkāpjas uz 7. vietu

Leikplesidā uzvar Ārndts, Melbārdis kopvērtējumā atkāpjas uz 7. vietu
Maksimiliāna Ārndta ekipāža startā
Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausā bobslejā aizvadītas sacensības četrinieku konkurencē Leikplesidas trasē, kur uzvaru izcīnīja vācieša Maksimiliāna Ārndta ekipāža. Ārdnts arī pārņēma līderpozīcijas četrinieku sezonas kopvērtējumā, kamēr nestartējušais Oskars Melbārdis četriniekos atslīdējis uz desmito vietu, bet absolūtajā kopvērtējumā - uz septīto vietu.

Leikplesidas posmā četrinieku konkurencē šoreiz startēja tikai 17 ekipāžas, turklāt pirmo reizi pēc ilgāka laika to vidū nebija neviena Latvijas pārstāvja. Oskars Melbārdis guvis savainojumu, bet treniņā kritienu piedzīvoja Oskars Ķibermanis, un tika nolemts lieki neriskēt, lai arī bija skaidrs, ka nestartēšana pamatīgi iedragās Latvijas pilotu situāciju PK kopvērtējumā.

Pirmais brauciens

Pirmajā braucienā šodien ātrākais izrādījās Maksimiliāns Ārndts, kurš ieguvis teju divu sekundes desmitdaļu pārsvaru. Pasaules kausa līderis Frančesko Frīdihs savukārt pagaidām tikai piektajā vietā, turklāt no sava tautieša Ārndta atpaliek gandrīz pussekundi, patālu arī pirmais trijnieks.

Frīdrihu apsteidza arī brits Lamins Dīns, kurš gan tikai par mata tiesu izvairījās no kritiena, pašā pēdējā brīdī nostabilizējot bobu. Kļūdām pārpilnu braucienu aizvadīja arī šveicietis Riko Peters, taču prata trases lejasdaļā tāpat uzņemt ievērojamu ātrumu un ieņēma sesto vietu, kamēr vietas trijniekā pagaidām ieņem krievs Kasjanovs un kanādietis Kripss.

Šis posms bija īpašs arī ar to, ka pirmo reizi vēsturē kopējā konkurencē startēja tikai no sievietēm veidota ekipāža. Pilote Keilija Hamfrīza jau iepriekš bija piedalījusies PK sacensībās četriniekos, taču pirmoreiz viņai palīdzēja tikai stūmējas-sievietes. Viņas gan no visām pārējām ekipāžam atpalika visai krietni, Ārndtam zaudējot divarpus sekundes, un palika pēdējā vietā. Priekšpēdējā vieta ir pusotras sekundes attālumā.

2. brauciens

Pēc salīdzinoši pieklājīgā (tehnikas ziņā) pirmā brauciena otrais starts neveiksmīgs izvērtās Hamfrīzas sieviešu ekipāžai, kad startā stūmējas neveiksmīgi sasēdās bobā un to nedaudz sabojāja, padarot visu atlikušo nobraucienu bīstamu. Hamfrīza gan no kritiena izvairījās, taču no priekšpēdējās vietas atpalika gandrīz trīs sekundes.

Īpaši veiksmīgs otrais brauciens gan nebija arī kopvērtējuma līderiem – Niko Valters traumas dēļ startēja no sēdošas pozīcijas un ieņēma vien 13. pozīciju, kamēr Frīdrihs nespēja noturēt trases augšdaļā iekrāto pārsvaru, zaudēja Peteram un atkāpās uz sesto vietu. Pirmo reizi savā karjerā vietu uz goda pjedestāla četrinieku konkurencē iekaroja Džastins Kripss, taču otro vietu Kasjanovam atņemt tomēr nespēja. Savukārt uzvaru pārliecinoši nosargāja Ārndts, tādējādi gūstot savu sezonas pirmo PK uzvaru un kļūstot par kopvērtējuma līderi četrinieku konkurencē.

PK 4. posms, Leikplesida, četrinieki

V.PilotsValstsLaiks
1.M. ĀrndtsVācija1:49.70
2.A. KasjanovsKrievija+0.28
3.Dž. KripssKanāda+0.37
4.L. DīnsLielbritānija+0.41
5.R. PetersŠveice+0.43
6.F. FrīdrihsVācija+0.49

Piedalījās 17 ekipāžas.

PK Kopvērtējums četriniekiem pēc 4. posma

V.PilotsValstsPunkti
1.M. ĀrndtsVācija845
2.F. FrīdrihsVācija820
3.R. PetersŠveice768
4.N. ValtersVācija755
5.A. KasjanovsKrievija732
6.A. StuļņevsKrievija632
7.L. DīnsLielbritānija624
8.Dž. KripssKanāda616
9.S. BertacoItālija552
10.O. MelbārdisLatvija520
13.O. „KibermanisLatvija410
18.U. ŽaļimsLatvija304

PK absolūtais kopvērtējums pēc 4. posma

tabula:V.PilotsValstsPunkti
1.F. FrīdrihsVācija1623
2.N. ValtersVācija1525
3.M. ĀrndtsVācija1485
4.R. PetersŠveice1432
5.Dž. KripssKanāda1320
6.A. KasjanovsKrievija1266
7.O. MelbārdisLatvija1150
8.J. VonsDienvidkoreja1140
12. U. ŽaļimsLatvija976
13.O. ĶibermanisLatvija970

Izmantotie resursi:
IBSF | International Bobsleigh & Skeleton...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-09 16:54, pirms 8 gadiem
Klaunāde
, 2016-01-09 16:54, pirms 8 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Feministes ekstāzē!~
Kur biji pazudis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-09 17:14, pirms 8 gadiem
sorry par seksismu, bet nahyj sievietes vajadzīgas vīriešu konkurencē? Lai brauc dāmu grupā kā tas bija iepriekš un nav ko līst pie vīriem. Kas būtu, ja kāds vīrs sagribētu braukt dāmu kategorijā arī dotu zaļo gaismu? idiotisms
PS:man nav nekas pret sieviešu sportu, bet manuprāt, nevajag likt visu vienā maisā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-09 18:03, pirms 8 gadiem
lmperiona preses sekretārs rakstīja: Bobslejs ir tik garlaicīgs, ka gandrīz iemigu lasot rakstu.
Protams! Ja taads kaa Tu burtojot lasa(kaadus 5 vaardus minuutee), tad jau var iemigt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-09 18:19, pirms 8 gadiem
lmperiona preses sekretārs rakstīja: Un to man saka kadrs, kurš pat rakstīt nejēdz
galvenais,ka Tu visu jeedz!
, 2016-01-09 18:24, pirms 8 gadiem
Sievietes ir paredzētas ēst gatavošanai un dr.... . Pārejais ir tikai māžošanās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-09 20:48, pirms 8 gadiem
Mums arī vajadzētu Rinkēviču aizsūtīt uz sieviešu svarcelšanas sacensībām(kur sievietes piedalās)un Straujumu uz veču hokeja izlasi varbūt tad pavasarī bus medaļas pasaules čempionātā...Ja nopietni vajag domāt ar galvu kuros sporta veidos tā var veidot kur spēkojas sievietes kopā ar vīriešiem...
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.