Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ķibermanis: "Kāpēc gan šosezon nevarētu uzvarēt?"

Ķibermanis: "Kāpēc gan šosezon nevarētu uzvarēt?"
Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa ekipāža. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēc otrās vietas izcīnīšanas Pasaules kausa pirmajā posmā Siguldā bobsleja divnieku sacensībās Oskars Ķibermanis pauda prieku par sasniegto rezultātu, taču norādīja, ka rezerve palikusi un centīsies to izmantot rītdien paredzētajā otrajā posmā.

"Kopumā ir viss kārtībā, pirmajā braucienā bija kļūdas lejasdaļā un rezerve rītdienai palika. Likās, ka būšu vairāk satraucies, bet viss bija kārtībā, loti labi tiku galā," pēc otrās vietas izcīnīšanas sacīja Oskars Ķibermanis, kurš startēja kopā ar stūmēju Matīsu Mikni. "Rīt varbūt slidas pamainīsim, jāuziet augšā, parunāsim, kur varētu vēl pielikt. Ralfs labi pakāpās, prieks, ka viņš saņēmās. Man, kļūstot par pirmo pilotu izlasē, nekas nav mainījies."

"Pārējās sacensības pienes ūdeni Siguldai - organizatoriskais līmenis ir loti labs, līdz šim esmu dzirdējis tikai labākos vārdus," mājas trasē notiekošās sacensības uzslavēja Ķibermanis. "Arī mums ikdienā nesanāk daudz braukt Siguldā, turklāt parasti trase ir aizsegta un nevaram veikt labu analīzi. Daudzās citās trasēs jūtos labāk. Katram gribas augstākos mērķus - ja pagājušajā sezonā kopvērtējumā biju ceturtais, kāpēc gan šosezon nevarētu uzvarēt?"

Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis pēc teicama otrā brauciena ielauzās astoņu labāko pulkā un pirmo posmu noslēdza septītajā vietā. "Tika veikts labs otrais brauciens, pirmajā bija mazas kļūdiņas. Septītā vieta ir izcili, bet nevar sapriecāties, jo rīt jābrauc tikpat labi. Mērķis bija izpildīt divus labus braucienus, kas arī izdevās. Startā gan vēl jāpieliek, rīt tas būs labāks," pēc sacensībām sacīja Bērziņš.

"Uztraukums pirms sacensībām bija liels, mēģināju nedomāt par apkārtējo un koncentrēties ierastajā rutīnā. Arī Eiropas kausā debitēju tieši Siguldā," atzina sportists. "Man šosezon dota vienreizēja iespēja, tā jāizmanto. Arī visas sezonas mērķis ir aizvadīt labus braucienus. Notika sakritība (Melbārža nestartēšana) un esmu priecīgs, ka man atļāva braukt pirmajā izlasē."


, 2018-12-08 19:22, pirms 5 gadiem
Ķibermanis var ar visiem pacīnīties, taču Frīdrihs izskatās no citas līgas. Bet tas labi, ka ir tik augsts mērķis.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.