Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ekmanis par mūsējo rezultātiem PČ divniekiem: "Situācijai atbilstoši"

Jānis Celmiņš

Ekmanis par mūsējo rezultātiem PČ divniekiem: "Situācijai atbilstoši"
Zintis Ekmanis. Foto: Bobslejs.lv

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien atzina, ka aizvadītajā nedēļas nogalē pasaules čempionātā divniekiem mūsu bobslejistu sasniegtais rezultāts ir atbilstošs šī brīža situācijai.

Visaugstāko vietu no mūsējiem izcīnīja Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa divnieks, kuri PČ noslēdza sestajā vietā. 12. un 21. vietā ierindojās attiecīgi Oskara Melbārža un Emīla Cipuļa pilotētie divnieki.

“Šie ir situācijai atbilstoši rezultāti,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. “Pie veiksmes Ķibermanis varēja būt nedaudz tuvāk trijniekam, bet Melbārdis – desmitniekā. Visvairāk mani uztrauc braukšana, taču tam ir savi iemesli. Mazais Osis uz mēnesi bija ārā no sacensību ritma. Pēc pieredzes varu teikt, ka braukšanas sajūtas var atgūt pēc četriem, pieciem starptautiskiem mačiem. Piloti jūt, ka bobs neslīd, kā gribētos un tas rada papildus sasprindzinājumu. Kad tehnika iet, arī braukšanas nianses atnāk,” saka Ekmanis.

“Vācieši ir tālu priekšā, tas ir atsevišķs stāsts. Tā ir rūpnīcas komanda, ar kuru cīnīties ir sarežģīti, taču mēs jau iepriekš esam apliecinājuši, ka izdarāms. Viņi no mums baidās, tas mums labi zināms. Šāds rezultāts mūs visus noteikti sapurinās. Nedaudz paanalizēju izejas ātrumus un tie Frīdriham ir ļoti labi. Ja netiek pieļautas rupjas kļūdas, tad jau pirmajā starpfinišā viņa atrāviens ir milzīgs. Viņam ir milzīgs pārsvars ne tikai tehniskajā, bet arī fiziskajā sagatavotībā,” teic Ekmanis, piebilstot, ka 30 metrus gaitā Vācijas izlases līderis Frīdrihs skrien ap 2,80. Mūsu labākie stūmēji - ap 2,95… “Mums ir vajadzīga starta estakāde, kas mums tika atņemta. Daudzi to uzskatīs par žēlošanos, taču tie ir fakti,” situāciju komentē Ekmanis.

Jau nākamajā nedēļas nogalē Altenbergā (Vācijā) norisināsies četrinieku sacensības. “Ja nebūs katastrofāli laika apstākļi, tad pirmajos braucienos jāmēģina būtu tuvu labāko sešiniekam, bet pēcāk “jārāpjas” augstāk. Trase ir sarežģīta, tāpēc ar labu braukšanu ir iespējas atgūt zaudēto startā,” situāciju iezīmē Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs.

Vairāk par pasaules čempionātu bobslejā tiks runāts raidījumā “Sports tuvplānā”, jau rītvakar plkst. 21.15 Sportacentrs.com TV kanālā. Tāpat rīt atskatīsimies uz Latvijas dāmu basketbola izlases spēli pret Vāciju Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kā arī aprunāsimies ar Aleksandru Samoilovu par mūsu pludmales volejbolistu gatavošanos sezonai.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-08 15:38, pirms 3 gadiem
Ice f-1 beidzot gavilē - šajā raidījumā runās par PČ bobslejā!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-08 15:53, pirms 3 gadiem
Estakādi viņš domā Daugavas stadionā?

Četriniekos visiem aiz Frīdriha būs +/- vienādi starta ieskrējieni, visu noteiks tehnika un braukšana.

Pēc kādiem kritērijiem sastādīs starta grupas?

     [+] [-]

, 2021-02-08 15:57, pirms 3 gadiem
Atkal Mālmeistars runās par basīti? Vajag Novikam dot vārdu, viņš tomēr galvenais cilvēks par sieviešu basketbolu šajā portālā.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-08 15:58, pirms 3 gadiem
Ekmanis iet D.Dukura pēdās, ja vērtē ārējo izskatu.

     [+] [-]

, 2021-02-08 16:11, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Estakādi viņš domā Daugavas stadionā?

Četriniekos visiem aiz Frīdriha būs +/- vienādi starta ieskrējieni, visu noteiks tehnika un braukšana.

Pēc kādiem kritērijiem sastādīs starta grupas?
Šveicei trešā ekipāža būs Kuonens?

     [+] [-]

, 2021-02-08 16:21, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Estakādi viņš domā Daugavas stadionā?

Četriniekos visiem aiz Frīdriha būs +/- vienādi starta ieskrējieni, visu noteiks tehnika un braukšana.

Pēc kādiem kritērijiem sastādīs starta grupas?
Šis ir diezgan intresants jautājums .es vairāk teiktu ,ka pēc šis sezonas rezultātiem jo 4 posmos tomēr aizvadija

  +1 [+] [-]

, 2021-02-08 16:21, pirms 3 gadiem
Ieskrējieni vismaz pirmajā 2-nieku sacensību dienā mazajam Osim bija otri labākie un arī lielais Osis bija pieklājīgā līmenī (otrajā dienā vairs nebija tika labi šajā elementā) .. bet .. mūsējie var cerēt uz 3-nieku, ja ir izteikti līderi startā, pārējiem (izņemot Frīdrihu) iekabinot vismaz desmitdaļu/pusotru + brauc izcili .. jo atšķirībā no vāciešiem, mēs nevaram braukt viduvēji un slīdēs perfecto !
Divniekiem slīdamības tendences bija bēdīgas .. noteikti sliktāk par šveiciešiem, arī francūzi Heinrich un arī kanādiešiem (Vācija ir no pilnīgi citas līgas) ..
Redzēsim kā būs 4-niekos! Ceru, ka labāk!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-08 16:22, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ekmanis iet D.Dukura pēdās, ja vērtē ārējo izskatu.
Abiem nu nepiestāv tās bārdās. Būtu nokrāsojuši vismaz ,kas tagad diezgan normāli skaitās

     [+] [-]

, 2021-02-08 16:23, pirms 3 gadiem
Jāsaka, ka pievienojos uzskatam, ka bobslejs vairs nav interesants sporta veids, jo tāda vienas valsts dominance ilgtermiņā nav saistoša nevienam . Domāju, ka pašiem vāciešiem arī vairs ne īpaši. Jā, var salīdzināt ar piecu gadu (aptuveni) atpakaļ Martina Dukura dominanci skeletonā, taču tā neturpinājās tik ilgstoši un skeletons tomēr nav bobslejs, tur nav nepieciešami tik lieli finansiāli un cilvēkresursi. Tai pat laikā, runājot par mūsējiem, nav dzirdēts, ka kāds NOPIETNI nodarbotos ar slidu apstrādi, jo tieši slīdamība ir mūsu lielākā problēma! Ieskrējienā Frīdrihs vinnē 0.02-0.05 s Ķibermanim, bet finišā vairāk par 0.5 s. Tur nav lieta fiziskajā sagatavotībā. Kāda jēga pirkt Walner bobus, jāalgo labi slidu meistari. Kādu laiku bioja viens šveicietis piesaistīts, bet ne uz ilgu laiku... tad , vismaz, bija jūtami rezultāti. Nevēlos tagad būt liels experts, taču sekoju šim sporta veidam jau kopš 1986 gada, un tik neinteresants Pasaules čempionāts kā vakar vēl nebija redzēts... nebrīnīšos, ja patiešām bobsleju izslēgs no OS....

  +1 [+] [-]

, 2021-02-08 16:25, pirms 3 gadiem
sim akstam dopings joprojam galva ir saglabajies un paldies,ka vins vairs nekomente sporta veidu tv- ir iespejams skatities un klausities...

     [+] [-]

, 2021-02-08 16:27, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Šveicei trešā ekipāža būs Kuonens?
Pēc rezultātiem šosezon tā tam vajadzētu būt.Viņš biški ieliek Rohneram

     [+] [-]

, 2021-02-08 16:52, pirms 3 gadiem
Bobslejs interesē tikai pašiem vāciešiem, pilnīgi garlaicīgs pasākums!

     [+] [-]

, 2021-02-08 17:29, pirms 3 gadiem
" pasaules čempionātā divniekiem mūsu bobslejistu sasniegtais rezultāts ir atbilstošs šī brīža situācijai."....nedabūja naudu?....tāpēc tik slikti?

     [+] [-]

, 2021-02-08 18:15, pirms 3 gadiem
Calvin rakstīja: Ieskrējienā Frīdrihs vinnē 0.02-0.05 s Ķibermanim, bet finišā vairāk par 0.5 s. Tur nav lieta fiziskajā sagatavotībā.
Nu ir šogad Fridriha ekipāža monstri fiziskajā ziņā. Man liekas, ka arī startā viņu pārsvars parasti ir lielāks, savukārt pēc ~ 20 sekunžu brauciena nav nekas neparasts, ka vinnē jau 0,30, visticamāk, uz izejas ātruma rēķina.

     [+] [-]

, 2021-02-08 18:17, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Šis ir diezgan intresants jautājums .es vairāk teiktu ,ka pēc šis sezonas rezultātiem jo 4 posmos tomēr aizvadija
Jā,laikam pēc šīs sezonas rezultātiem (No IBSF lapas: Draw World Championships 2021 Altenberg / Junior World Championships 2021 St. Moritz
- All participants take the highest total they have obtained in a series into the draw.)

Tad sanāk, ka Melbārdim, visticamāk, būs 11. numurs, Ķibermani var ielozēt no 1. līdz 3, bet, ja nepaveicas, tad pēc ranga kaut kāds 20.-23. numurs.

     [+] [-]

, 2021-02-08 18:18, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Šveicei trešā ekipāža būs Kuonens?
Nav ne jausmas...