Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermanis septītais, Melbārdim 11. vieta, četriniekos uzvar Lohners

Emils Ozerinskis

Ķibermanis septītais, Melbārdim 11. vieta, četriniekos uzvar Lohners
Oskars Ķibermanis
Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa posmā bobslejā četriniekos Altenbergā no Latvijas ekipāžām augstāko vietu ieņēma Oskars Ķibermanis, finišējot septītajā vietā, bet Oskars Melbārdis no desmitnieka atpalika vienu simtdaļu, noslēdzot sacensības 11. pozīcijā.

Pirmais brauciens

Pirmajā braucienā, vakardien savu pirmo godalgu Pasaules kausā izcīnījušais, Oskars Ķibermanis startēja ar trešo starta numuru. Ķibermanis kopā ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Raivi Zīrupu startā sekundes simtdaļu zaudēja tā brīža līderim Valteram, bet trases augšdaļu izbraucot tīri Ķibermanis izvirzījās vadībā, iegūstot septiņu simtdaļu pārsvaru pār vācieti. Trases otrajā pusē Latvijas ekipāža pieļāva kļūdu izejot no 14. virāžas, kas izraisīja kļūdu taisnē un nākošajā virāžā, finišā atdodot trīs simtdaļu pārsvaru Valteram. Kopumā pēc pirmā brauciena Ķibermaņa ekipāža ieņēma septīto vietu.

Pirmajā grupā Ķibermaņa ekipāžu apsteidza šveicietis Peters un vācietis Lohners, kurš uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu pirmajā braucienā, finišējot ar rezultātu 0:54,28. Otrajā grupā, veicot braucienus ar redzamām kļūdām, ledus bija ļoti ātrs un uzreiz aiz Lohners ierindojās Austrijas ekipāža ar Maieru un Krievijas ekipāža ar Kasjanovu pilotu pozīcijās. Grupas beigās vakardienas divnieku sacensību uzvarētājs Frīdrihs apsteidza visus konkurentus, izņemot tautieti Lohneru, no kura atpalika par divām ar pusi desmitdaļām, pirmo braucienu noslēdzot otrajā vietā.

Uģis Žaļims ar stūmējiem Helviju Lūsi, Dāvi Sprinģi un Kasparu Brezinski startēja otrās grupas izskaņā un jau trases augšā tika pieļauta diezgan rupja kļūda, kas cerības uz labu rezultātu izdzēsa. Arī trases turpinājumā Žaļima stūrētais bobs vairākkārt atsitās pret apmalēm un staigāja taisnēs. Līdz ar to noslēgumā apsteigti tikai divi konkurenti un pēc pirmā brauciena 18. pozīcija.

Šajā nedēļas nogalē pirmās sacensības aizvadošais Oskars Melbārdis startēja pēdējais. Altenbergā uz starta stājās olimpiskie medaļnieki Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga. Ņemot vērā ekipāžas veselības stāvokli, starts Melbārdim ar stūmējiem izdevās labs, uzrādot piekto starta laiku. Tomēr laiku Melbārdim maksāja tehniska ķibele, jo nenostrādāja viens no stūmēju rokturiem, ko Vilkastem pozīcijā nācās novietot manuāli. Kopumā Melbārdis trasi veica bez būtiskām kļūdām un finišu sasniedza ar 11. labāko rezultātu, no desmitnieka atpaliekot par piecām simtdaļām.

Otrais brauciens

Uģis Žaļims otrajā braucienā trasē devās trešais. Starta ieskrējiens Latvijas ekipāžai nebija starp ātrākajiem, tomēr salīdzinot ar pirmo braucienu trases augšdaļa tika veikta krietni labāk. Trases vidū tika pieļauta kļūda, kas uz brīdi lika zaudēt līderpozīciju, tomēr trases beigas Žaļims izbrauca pietiekami veiksmīgi, atgūstot līderpozīciju pār Čehijas ekipāžu un nosargājot 18. pozīciju.

Pirms otrā brauciena Oskaram Melbārdim bija sekundes simtdaļas pārsvars pār britu ekipāžu, bet no desmitajā un devītajā vietā esošajiem krieviem Adrianova un Stuļņeva latviešus šķīra piecas un septiņas simtdaļas. Arī otrajā braucienā starta ieskrējiens Melbārža ekipāžai izdevās gana labs un šoreiz iztika bez tehniskām ķibelēm. Tomēr salīdzinoši otrais brauciens bija nepārliecinošāks, tomēr izdevās iztikt bez ļoti rupjām kļūdām. Finišā Melbārdim 11 simtdaļu pārsvars pār Dīna pilotēto Lielbritānijas komandu. Nākošajos braucienos Krievijas ekipāžas veica viduvējus braucienus, tomēr trases beigās Austrumu kaimiņiem ļoti labi slīdēja un Adrianovs nosargāja simtdaļas pārsvaru pār Latvijas ekipāžu. Līdz ar to Melbārdis sacensības Altenbergā noslēdza 11. pozīcijā.

Pirmajā braucienā septīto vietu ieņēmusī Oskars Ķibermanis ekipāža uzlaboja starta ieskrējiena laiku un ieguva pārliecinošu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Trasi Ķibermanis veica ar nelielām neprecizitātēm, tomēr izdevās iztikt bez lielām kļūdām. Finišā Ķibermanim divu desmitdaļu pārsvars pār Stuļņevu un nodrošināta septītā pozīcija.

Niko Valters startā ievērojami zaudēja Ķibermaņa laikam un vācietis saspringti cīnījās par sesto pozīciju. Vairākkārt trasē līderu pozīcija mainījās, tomēr lejas daļu tīrāk izbrauca mājinieks, finišējot ar septiņu simtdaļu pārsvaru pār Latvijas komandu.

Cīņā par godalgotajām pozīcijām Aleksandram Kasjanovam izdevās divu braucienu summā iegūt četru desmitdaļu pārsvaru pār austriešiem, nodrošinot Krievijai medaļu. Divnieku sacensību uzvarētājs Frančesko Frīdrihs otrajā braucienā lielajā aplī pieļāva būtisku kļūdu, kas ļāva Krievijas komandai pacelties par vietu augstāk un vakardienas divnieku uzvarētājam jāsamierinās ar bronzas medaļu. Savukārt Johaness Lohners savu izšķirošo braucienu veica pārliecinoši, stabili noturot līdera pozīciju un kļūstot par uzvarētāju Pasaules kausa posmā četriniekos Altenbergā.

"Taisnes beigās varēja redzēt ka lielais Oskars Melbārdis raustīja stūri uz vienu un otru pusi vietās kur to nevajadzēja darīt. Kopumā tas viņam šosezon bija tikai trešais un ceturtais brauciens ar četrinieku. Sanāk situācija, ka jātrenējas mačos," tā Latvijas vadošā pilota Melbārža braucienu tiešraidē LTV7 komentēja Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis. "Arī pārējiem trasē salasījās tādi lielāki vai mazāki sīkumi, bet kopumā ir ok. Vienīgi man nepatīk Uģa Žaļima vieta."

Tā pat Prūsis ieskicēja nākošo sacensību plānu. Izlases galvenais treneris un Melbārža ekipāža nedosies uz Pasaules kausa posmu Vinterbergā, bet gan dosies uz Eiropas kausa sacensībām Santmoricā. Savukārt Ķibermaņa un Žaļima ekipāžas turpinās startēt Pasaules kausā un jau nākamnedēļ 14. un 15. janvārī stāsies uz starta Vācijas trasē.

Pasaules kausa posms bobslejā, četrinieki

VKomandaValstsLaiks
1.Johaness LohnersVācija1:48.73
2.Aleksandrs KasjanovsKrievija+0.41
3.Frančesko FrīdrihsVācija+0.67
4.Benjamins MaiersAustrija+0.81
5.Riko PetersŠveice+092
7.Oskars ĶibermanisLatvija+1.29
11.Oskars MelbārdisLatvija+1.63
18.Uģis ŽaļimsLatvija+2.23

  -2 [+] [-]

, 2017-01-08 13:28, pirms 7 gadiem
Malači vācieši. Ja vien mūsu sportisti tā spētu nobraukt savā mājas trasē...

  -1 [+] [-]

, 2017-01-08 13:32, pirms 7 gadiem
Melbārdis varēja mierīgi būt TOP 8,bet slidas bija visšvakākas no visiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-01-08 13:38, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: Melbārdis varēja mierīgi būt TOP 8,bet slidas bija visšvakākas no visiem
Šī sezona pa lielam ir norakstāma..Galvenais, dabūt 3 ekipāžas uz nakamo sezonu.
Kā arī Melbārdis šoreiz nebrauca uz ātrumu, bet gan uz drošumu. Ilgs bijis pārtraukums no pilotēšanas, no treniņiem.Brauca pa drošām, nevis ātrām trajektorijām.

     [+] [-]

, 2017-01-08 13:39, pirms 7 gadiem
Kuram tad bija beigās taisnība?
protams,ka Prūsim...par to,ka neslīd...jo 2. brauciens jau bija daudz solīdāks

ķipuram tik baigi niez savējos visvairāk nolikt par braukšanu

  +1 [+] [-]

, 2017-01-08 13:44, pirms 7 gadiem
Tā jau ir. Ķipurs piekasās pie mūsējo braukšanas lai gan šveicietis sitās bortos, bet pēc Ķipura sanāk, ka uzņem ātrumu.
Sen Ekmanis nav dzirdēts. Tas atkal vislaik vārijās [ar Kupčika smago traumu.

     [+] [-]

, 2017-01-08 13:46, pirms 7 gadiem
WreckLV rakstīja: Šī sezona pa lielam ir norakstāma..Galvenais, dabūt 3 ekipāžas uz nakamo sezonu.
Kā arī Melbārdis šoreiz nebrauca uz ātrumu, bet gan uz drošumu. Ilgs bijis pārtraukums no pilotēšanas, no treniņiem.Brauca pa drošām, nevis ātrām trajektorijām.
vai tad tiešām tik krasi var atšķirties trajektorijas?

ja pat rumānis iestumj par 22 simtdaļām lēnāku startu,bet ātrums šim par puskilometru lielāks trases vidū

     [+] [-]

, 2017-01-08 14:07, pirms 7 gadiem
Melbārdis jau 45.(TOP 25 jāsaniedz.lai pārstāvētu 3 ekipāžas PČ)

IBSF | Standings

     [+] [-]

, 2017-01-08 14:20, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: Melbārdis jau 45.(TOP 25 jāsaniedz.lai pārstāvētu 3 ekipāžas PČ)

http://www.ibsf.org/en/standings/rankings?season=2016&ctype=2&session=
Brazīlijas ekipāža !!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-08 14:29, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: vai tad tiešām tik krasi var atšķirties trajektorijas?

ja pat rumānis iestumj par 22 simtdaļām lēnāku startu,bet ātrums šim par puskilometru lielāks trases vidū
Par trajektorijām...
Tiešraidē rādīja, kā starp divu ekipāžu izbrauktajām trajektorijām, trases garums atšķīrās par 2metriem..., bet to ka mūsējiem neslīd, tas ir fakts un tas baida!

     [+] [-]

, 2017-01-08 14:30, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Brazīlijas ekipāža !!
nav ko brīnīties...viņiem labi iet ZA

Kaningemu pat apbraucis šogad 2 reizes,Dīnu ar...

     [+] [-]

, 2017-01-08 14:33, pirms 7 gadiem
Ir jādomā gk. par tehnikas uzlabošanu. Gan divniekos, gan četriniekos bija acīmredzams, ka slīd mūsējiem pašvaki, jo citiem pat ar švakāku braukšanu trases beigās slīd krietni labāk. Īpaši tas bija redzams krieviem - acīmredzot labas slidas dabūjuši. Derētu arī mūsējiem par to padomāt, sevišķi nākamās sezonas sakarā.

     [+] [-]

, 2017-01-08 14:42, pirms 7 gadiem
mums slidas varētu būt Kanādiešu līmenī pēc slīdamības aptuveni tas sanāk 6-7vietā

  +1 [+] [-]

, 2017-01-08 14:44, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Ir jādomā gk. par tehnikas uzlabošanu. Gan divniekos, gan četriniekos bija acīmredzams, ka slīd mūsējiem pašvaki, jo citiem pat ar švakāku braukšanu trases beigās slīd krietni labāk. Īpaši tas bija redzams krieviem - acīmredzot labas slidas dabūjuši. Derētu arī mūsējiem par to padomāt, sevišķi nākamās sezonas sakarā.
labākās slidas varbūt nemaz šodien neizmantoja,,
bet katrā trasē ir bish savādāka situācija,,,tas pats Kasjanovs taču arī iepr posmā bija tikai 8.

     [+] [-]

, 2017-01-08 15:04, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: mums slidas varētu būt Kanādiešu līmenī pēc slīdamības aptuveni tas sanāk 6-7vietā
itāliem šinī posmā noteikti labāka...
Ķibermanis tikai desmitdaļu vinnēja 2.brauc.,bet starts šiem pa 2 desmitd. švakāks

     [+] [-]

, 2017-01-08 15:14, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: itāliem šinī posmā noteikti labāka...
Ķibermanis tikai desmitdaļu vinnēja 2.brauc.,bet starts šiem pa 2 desmitd. švakāks
jap par viņiem biju piemirsis, bet mums labāk slīd siltos laika apstāļos nekā aukstos

     [+] [-]

, 2017-01-08 15:51, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Brazīlijas ekipāža !!
Bija laiki, kad olimpiādē Meksika, Puertoriko un Virdžīnu salas ar divām komandām brauca...

Bobsleigh at the 1992 Albertville Winter Games:...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-08 22:23, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: labākās slidas varbūt nemaz šodien neizmantoja,,
bet katrā trasē ir bish savādāka situācija,,,tas pats Kasjanovs taču arī iepr posmā bija tikai 8.
Diezin vai nebrauktu ar labākām slidām, ja tādas būtu. To jau arī nav nezcik daudz. Par trasēm gan piekrītu, vēl gan ar piebildi, ka daudz kas atkarīgs no laikapstākļiem. Atceros, kādreiz bija situācija, ka mūsējiem labi slīdēja aukstā laikā, bet neslīdēja siltā; tagad, šķiet, ir otrādi. Lai būtu pārliecība par to, jāpagaida kāds brauciens siltā laikā.