Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Krievijas Olimpiskā komiteja iesniedz apelāciju Zubkova lietā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijas Olimpiskā komiteja iesniedz apelāciju Zubkova lietā
Aleksandrs Zubkovs. Foto: Ņina Zotina, rsport.ria.ru

Krievijas Olimpiskā komiteja iesniegusi apelāciju par Maskavas tiesas nolēmumu, ar ko šīs valsts teritorijā atteicās atzīt bijušā bobslejista Aleksandra Zubkova vainu antidopinga noteikumu pārkāpumos.

Kā jau ziņots, 21. novembrī Maskavas tiesa atzina, ka Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) nespēja pierādīt kādreizējā bobslejista Zubkova vainu antidopinga noteikumu pārkāpumos. Līdz ar to piemērotās sankcijas nav saistošas Krievijas teritorijā. Soču olimpisko spēļu divkārtējais čempions tādējādi var paturēt minētās medaļas, olimpiskā čempiona nosaukumu un uz mūžu saņemt stipendiju no Krievijas prezidenta.

"Ja CAS nolēmums tiek atdzīts par neizpildāmu Krievijas teritorijā, tas tomēr neizraisa Starptautiskās olimpiskās komitejas lēmumu un sankciju atcelšanu. Principā tas nav izskatāms Krievijas tiesu instancēs, šie jautājumi nav Maskavas tiesas jurisdikcijā," norāda Krievijas Olimpiskā komiteja, kas 1. decembrī saņēma oficiālu lūgumu sadarboties un veikt nepieciešamās darbības, lai izpildītu attiecīgo CAS nolēmumu.

"Maskavas tiesas nolēmums var raisīt šaubas par to, ka Krievijā patiešām atzīst pamatprincipus cīņā ar dopingu, aizsargā "tīro" sportistu intereses, kā arī ievēro Olimpisko hartu un Pasaules antidopinga kodeksu. Ja tiks konstatēts, ka Krievijas teritorijā nepilda Olimpiskās hartas principus, tad tas var novest pie smagākām sankcijām - līdz pat sportistu atstādināšanai no dalības olimpiskajās spēlēs."

Aleksandrs Zubkovs: "Krievijas Olimpiskā komiteja nez kāpēc neaizstāv savus sportistus, bet cenšas viņus notiesāt. Cik ilgi es jau aizstāvu savas tiesības? Kopā ar advokātu to darīšu arī turpmāk. Ne par ko vairs nebrīnos. Saprotu, ka mūsu vadītājiem un ierēdņiem tagad ir tāda politika - būt pret sportistiem, kuri ieguvuši medaļas un aizstāvējuši valsts godu. Varēja taču palīdzēt atlētiem, taču sportisti ar saviem advokātiem risina jautājumus, kas radušies ne viņu vainas dēļ."

Zubkovs gatavs iet līdz galam - līdz pat augstākajai tiesai un, iespējams, arī konstitucionālajai.

Atgādinām, ka 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs krievu bobslejists Aleksandrs Zubkovs izcīnīja divas zelta medaļas, taču antidopinga pārkāpumu dēļ šie panākumi tika anulēti. Šis krievs neiesniedza Šveices tiesai sūdzību par CAS nolēmumu, līdz ar to minētajā olimpiādē sudrabu ieguvušais Latvijas bobsleja četrinieks Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens/Arvis Vilkaste/Jānis Strenga pietuvojās Soču zelta saņemšanai. 2018. gada augustā tika informēts, ka Latvijas bobslejisti Soču olimpiskās medaļas saņems pēc visu tiesvedību beigām.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
olympic.ru

  +4 [+] [-]

, 2018-12-06 14:37, pirms 5 gadiem
he he

  +3 [+] [-]

, 2018-12-06 16:12, pirms 5 gadiem
Viņam vajadzētu aiziet pie tā pareizticīgo ūberpopa, lai tas pasludinātu, ka dievs grib, lai Zubkovs patur medaļu (citādi viņam atņemtu tiesības tirgoties ar zeltu, nemaksājot nodokļus.)

  +5 [+] [-]

, 2018-12-06 16:28, pirms 5 gadiem
Ta ko viņi tur ņemās? Lai krievi pasludina viņu par čempionu čempionu, ieceļ svēto kārtā un miers. Kam rūp kas tur krieviem iekšā darās - visā pasaulē viņš tāpat ir sāli čurājošs krāpnieks.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-06 16:47, pirms 5 gadiem
Ir tak tas zubkovs pitars..atņems bioatkritumam visu..

     [+] [-]

, 2018-12-06 16:47, pirms 5 gadiem
killo2000 rakstīja: Ta ko viņi tur ņemās? Lai krievi pasludina viņu par čempionu čempionu, ieceļ svēto kārtā un miers. Kam rūp kas tur krieviem iekšā darās - visā pasaulē viņš tāpat ir sāli čurājošs krāpnieks.
Tas ir skaidrs ,bet ar prezidenta pensiju un citiem labumiem vai bez

  +3 [+] [-]

, 2018-12-06 17:32, pirms 5 gadiem
Tai tautai nekas labāk par melošanu nesanāk jau gadsimtiem.
Bet laikam tā jau saka - dari to, kas tev vislabak sanak...

     [+] [-]

, 2018-12-06 18:33, pirms 5 gadiem
Smags gadījums tas Zubkovs ir. Kā viņš var naktīs mierīgi gulēt? Sirdsapziņa viņam nav.