Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Ekmanis cer, ka LOV naudas sadalē ņems vērā radušos force majeure situāciju

Ekmanis cer, ka LOV naudas sadalē ņems vērā radušos force majeure situāciju
Zintis Ekmanis. Foto: Bobslejs.lv

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis sarunā ar Sportacentrs.com pauda cerību, ka nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējuma sadalē tiks ņemta vērā force majeure situācija, kas radusies Covid-19 izplatības dēļ bobsleja izlasē. Vīruss tādējādi liedzis komandai doties uz šonedēļ gaidāmo Eiropas čempionātu.

Eiropas čempionāts, kas Latvijas olimpisko sporta veidu atlētiem ir vienas no svarīgākajām sacensībām sezonā, bobslejā un skeletonā notiks šajā nedēļas nogalē Vinterbergā, Vācijā. Tas vienlaikus būs arī Pasaules kausa posms, kurā sportisti pirmo reizi šosezon piedalīsies četrinieku sacensībās. Tiesa, Latvijas komandai Eiropas čempionāts ies gar degunu, jo izlasē konstatēts Covid-19 uzplaiksnījums. Tā šobrīd dzimtenē atrodas pašizolācijā.

"Puikas jūtas labi, gandrīz bez simptomiem. Atkārtoti testi tiks veikti vēlāk," situāciju īsumā raksturo Ekmanis. "Komanda atrodas pašizolācijā. Labi, ka esam reģionu cilvēki, līdz ar to katrs var atrast veidu, kā trenēties, lai nepārkāptu noteikumus."

Ekmanis norāda, ka mūsējie nestartēs arī nākamnedēļ Sanktmoricā gaidāmajā Pasaules kausa posmā.

"Personīgi par vissvarīgāko uztveru Pasaules kausa kopvērtējumu. Labi, Covid-19 dēļ tā šobrīd nevar teikt, jo izkrīt sacensības un nav startējušas visas nācijas. Ja pasaulē būtu normāla situācija, visobjektīvāko meistarības vērtējumu sniegtu tieši Pasaules kausa kopvērtējums, jo sacensības notiek dažādās trasēs," uzskata Ekmanis. Tiesa, pasaules un Eiropas čempionāti ir svarīgi, lai cīnītos par LOV finansējumu. "Ceru gan, ka šādas force majeure situācijas tiks ņemtas vērā. Sezona vēl nav beigusies, redzēsim, kāda būs situācija citās komandās. Protams, pasaules čempionātā startēsim pēc labākās sirdsapziņas. Mūs gaida smaga Vācijas trase, kur mājiniekiem noteikti ir priekšrocības. Labāk būtu pasaules čempionāts Siguldā."

Pasaules čempionāts Altenbergas trasē Vācijā februāra pirmajā pusē būs sezonas noslēdzošās sacensības, bet pēc nākamās nedēļas etapa Sanktmoricā sekos posmi arī Kenigszē un Īglsā. Šobrīd Latvijas sportisti plāno tajos piedalīties, taču gatavi ievērot piesardzību.

"Būs jābūt uzmanīgiem. Cik zināms, šī slimība var uzlikt papildus slodzi sirdij, kas ķermenī ir ļoti svarīgs orgāns. Ja slodze ir par lielu un pārtrenējas, tad atgūt iepriekšējo formu gandrīz nav iespējams. Tāpēc jābūt uzmanīgiem. Mūsu galvenais ārsts uzrauga situāciju un dod rekomendācijas – visu darām pēc vadlīnijām," saka Ekmanis.

Viņš gan izslēdz iespējamību, ka bobslejisti varētu taupīt spēkus un izlaist atlikušo Pasaules kausa sezonu, lai labāk sagatavotos planētas meistarsacīkstēm.

"Mums ir jāstartē, jo pasaules čempionātā nevaram piedalīties bez sacensību pieredzes. Ir jābūt uz sacensību viļņa. Ja tā nav, tad rezultāts varētu nebūt tik augstvērtīgs," apgalvo Ekmanis. Viņš to salīdzina ar spēļu praksi citos sporta veidos. "Ne jau ar pirmo maču visi ir labākajā gatavībā. Sportiskā forma veidojas arī no spēļu prakses."

Ekmanis atzīmē, ka vēl jārisina arī tehniskie jautājumi, jo Latvijas bosleja izlasei šosezon ir jaunas kamanas un tās ir jātestē. Jaunās BTC divnieka kamanas tagad nodotas Oskara Ķibermaņa rīcībā, bet testiem šosezon izmantots arī jauns "Wallner" divnieks. Tāpat ir viens jauns "Wallner" četrinieks, kurš gan vēl nav pat izmēģināts, jo Pasaules kausā līdz šim bijušas tikai divnieku sacensības. "Mums tas viss ir jāizmēģina, tā kā līdz pasaules čempionātam noteikti ir jāpagūst piedalīties sacensībās."


, 2021-01-06 16:02, pirms 3 gadiem
Cerams, ka valsts saprot ka noteikumi visiem ir vienādi un sportisti ja nespēj ievērot piesardzības pasākumus - pasi ir vainīgi un paliek bez LoV finansējuma !

Patīkamas ziņas, varbūt tas šļūkšanas sviests dabīgi nomirs.
, 2021-01-06 16:15, pirms 3 gadiem
nekas Zinča, sametisimies...

Tā kā Hals ar ziedotāju palīdzību tika pie 4.v Vistleras PČ
https://www.crawleyobserver.co.uk/s...
, 2021-01-06 16:29, pirms 3 gadiem
f*ck rakstīja: Cerams, ka valsts saprot ka noteikumi visiem ir vienādi un sportisti ja nespēj ievērot piesardzības pasākumus - pasi ir vainīgi un paliek bez LoV finansējuma !

Patīkamas ziņas, varbūt tas šļūkšanas sviests dabīgi nomirs.
Varbūt beidzot tevi kāds ief*ckos un tu pazudīsi no komentāru sadaļas!
, 2021-01-06 16:30, pirms 3 gadiem
"Mūs gaida smaga Vācijas trase, kur mājiniekiem noteikti ir priekšrocības. Labāk būtu pasaules čempionāts Siguldā."

Pēc Siguldas posmu rezultātiem neizskatījās, ka vāciešiem traucēja mūsu mājas trases priekšrocības.
, 2021-01-06 16:57, pirms 3 gadiem
Ekmanim kārtējā ņerkstēšana, lai lielie renes fani sametās saviem elkiem, šaubos vai vairāk par 100e salasīs !

Ja problēmas ar manu komentēšanu vari nelasīt, es savu viedokli izteikšu
, 2021-01-06 17:28, pirms 3 gadiem
f*ck rakstīja: Ekmanim kārtējā ņerkstēšana, lai lielie renes fani sametās saviem elkiem, šaubos vai vairāk par 100e salasīs !

Ja problēmas ar manu komentēšanu vari nelasīt, es savu viedokli izteikšu
Mēs tavu viedokli jau sen zinām, vari neatkārtoties pie katra raksta līdz ārprāta putām. Un tagad ņem savu nickname un dodaties rotaļās, esi piegriezies.
, 2021-01-06 18:00, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Varbūt beidzot tevi kāds ief*ckos un tu pazudīsi no komentāru sadaļas!
Tas ir pavisam vienkārši - nospied "ignorēt". Es jau sen to izdarīju un kretīna komentārus neredzu. Priekš manis viņš neeksistē. Lūgums viņu necitēt.
, 2021-01-06 18:37, pirms 3 gadiem
Šis ir amatieru sports, kuram nebūtu jābūt prioritāro sporta veidu sarakstos. Normālos sporta veidos nevar pāris gadus patrenēties, un olimpiādēs izcīnīt medaļas.
, 2021-01-06 18:41, pirms 3 gadiem
tomēr jābūt vienlīdzības principam - ja nav kazai piena, tad nav.
, 2021-01-06 19:17, pirms 3 gadiem
Diemžēl kaut kā pazudis respekts pret šo intrigantu un krievu dupšu bučotāju pēc konflikta ar Dukuru papu... Lielisks sportists bija, bet funkcionārs-intrigants savā federācijā.
, 2021-01-06 20:37, pirms 3 gadiem
Pietiek jau ka finansē visādas Ikaunieces kas nestartē pāris gadus, nav rezultāta, nav naudas arī bobslejistiem
, 2021-01-07 10:35, pirms 3 gadiem
Atkal sitas nurniks ekmans ar savu vaimanasanu-tada sajuta,ka visu muzu dzivo ar piekrautam biksem-butu labak aizveries,stukacok...
, 2021-01-07 15:59, pirms 3 gadiem
norcha 172 rakstīja: Mēs tavu viedokli jau sen zinām, vari neatkārtoties pie katra raksta līdz ārprāta putām. Un tagad ņem savu nickname un dodaties rotaļās, esi piegriezies.
Nejau nu Tu busi tas kurš norādīs kur man iet! Komentēšu cik vēlos, Tu turpini atbalstīt onkuļus kuri no slidkalniņa slidinās, varu derēt ka nodokļus nemaksā, tāpēc jau Tev ir vienalga
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.