Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Krievijas Bobsleja federācija darīs visu, lai Zubkovs atdotu medaļas

Agris Suveizda

Krievijas Bobsleja federācija darīs visu, lai Zubkovs atdotu medaļas
Aleksandrs Zubkovs Maskavas tiesā. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

LETA--TASS. Krievijas Bobsleja federācija darīs visu, lai Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) atdodu Aleksandra Zubkova medaļas, aģentūrai TASS apliecināja organizācijas jaunā vadītāja Jeļena Aņikina.

Jau ziņots, ka SOK apstiprinājusi 2014.gada Soču olimpisko spēļu bobsleja sacensību rezultātus, kas latviešu pilotam Oskaram Melbārdim nozīmē zelta iegūšanu četriniekos un bronzas saņemšanu divniekos. Zelts četriniekos līdz ar to pienākas arī Melbārža stūmējiem Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kamēr Dreiškenam tiek arī bronza divniekos. Medaļu pārdale notiek pēc Zubkova diskvalifikācijas un viņa rezultātu anulēšanas. Tiesa, pats Zubkovs, kurš ir bijušais Krievijas Bobsleja federācijas prezidents, negrasās atdot medaļas.

"Esmu saņēmusi Krievijas Olimpiskās komitejas vēstuli. Federācija saprot, cik svarīgi ir atgriezt visas medaļas un apbalvojumus. Lai gan nekādu juridisku līdzekļu mums nav, darīsim visu iespējamo, lai tiktu sasniegts pozitīvs rezultāts," teica Aņikina. Sākotnēji Latvijas sportisti četriniekos bija otrie, bet divniekos - piektie, bet diskvalifikāciju saņēma arī cits krievu pilots Aleksandrs Kasjanovs, kura vadītā ekipāža bija ceturtā.

Līdz šā gada maijam jaunajiem olimpiskajiem čempioniem ir jāsniedz atbilde - kā un kādos apstākļos viņi vēlas saņemt savas medaļas. Piedāvājumā ir četras izvēles iespējas: nākamajās olimpiskajās spēlēs/Jaunatnes olimpiskajās spēlēs; olimpiskajā muzejā Lozannā, Šveicē; nākamajā pasaules čempionātā bobslejā vai nozīmīgā Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas un/vai LOK pasākumā. Līdz ar to Melbārdis un viņa stūmēji kļuvuši par pirmajiem ziemas olimpisko spēļu čempioniem Latvijas vēsturē pēc neatkarības atjaunošanas. Pērn viņš kopā ar Strengu izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu bronzu divnieku sacensībās.

Melbārdis ar Dreiškenu, Strengu un Vilkasti ir arī 2016.gada pasaules čempioni. Pirms četriem gadiem viņš triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā kā divnieku, tā četrinieku konkurencē. Šo sezonu 31 gadu vecais bobslejists izlaida, iziedams rehabilitāciju pēc muguras operācijas. Bobsleja četrinieku sacensībās Sočos trešie bija nu jau mūžībā aizgājušais amerikāņu pilots Stīvens Holkombs ar saviem stūmējiem, kuri tagad tiks pie sudraba godalgām. Savukārt bronza tagad pienākas brita Džona Džeksona četriniekam. 14.vietu četrinieku sacensībās Sočos izcīnīja latviešu pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Vairi Leibomu un Raivi Broku. Tikmēr divniekos par olimpisko čempionu kļuvis šveicietis Beāts Hefti, sudrabu ieguvusi Holkomba ekipāža, bet bronzu - Melbārža bobs. Divniekos 16.vietu izcīnīja Ķibermanis ar stūmēju Leibomu.

Aizpērn SOK anulēja Zubkova un viņa ekipāžu gūtos rezultātus Soču olimpiskajās spēlēs, jo bijusi manipulācija ar sportistu dopinga analīzēm, tās aizvietojot ar "tīrām" provēm. Zubkovs pēc diskvalifikācijas saņemšanas vērsās arī Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), tomēr viņa apelācija netika apmierināta. Tā savukārt tika apmierināta krievu skeletonistam Aleksandram Tretjakovam, kurš Sočos guva zeltu, apsteidzot Martinu Dukuru, lai gan arī šis Krievijas sportists sākotnēji saņēma diskvalifikāciju no SOK.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 18:20, pirms 5 gadiem
Cūkai būs medaļas jāatdod..ne visi Krievijā ir bioatkritumi..
Slēpts komentārs: ice F-1

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 19:23, pirms 5 gadiem
Gan jau sen pārkausētas un saliktas zobos

  +4 [+] [-]

, 2019-04-03 19:24, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Krievijas čempja rezultāti:

2nieki
1.Gaitjukēvičs
2.Stuļņevs
3.Andrianovs

4nieki
1.Andrianovs
2.Stuļņevs
3.Fomins
Un kam mums tas?

     [+] [-]

, 2019-04-03 19:41, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Un kam mums tas?
Ir interesanti uzzināt kas bobsleja pasaulē darās

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 19:41, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Krievijas čempja rezultāti:

2nieki
1.Gaitjukēvičs
2.Stuļņevs
3.Andrianovs

4nieki
1.Andrianovs
2.Stuļņevs
3.Fomins
kkā pie dirrsas kas tur par rezultātim

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 19:45, pirms 5 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: kkā pie dirrsas kas tur par rezultātim
Kad būs Reiha čempis tu mums ziņo

     [+] [-]

, 2019-04-03 19:59, pirms 5 gadiem
SteveDavis rakstīja: Ir interesanti uzzināt kas bobsleja pasaulē darās
Tad jau aktuālāki ir Korejas čempionāta rezultāti

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 20:22, pirms 5 gadiem
Tātad krievi cer par grēkāžiem padarīt Zubkovu un vēl dažus un pateicoties daudzu starptautisku federāciju mīkstčaulībai iziet praktiski sausā no dopinga skandāla.Lai gan gatavojoties Soču OS praktiski visi krievijas sportisti tika ķīmiķoti un urīna pudeles tika laicīgi sagatavotas nomaiņai.

     [+] [-]

, 2019-04-03 20:31, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Tad jau aktuālāki ir Korejas čempionāta rezultāti
Tur kaut kādi jauni piloti ?

     [+] [-]

, 2019-04-03 21:04, pirms 5 gadiem
Lai jau neatdod, būs iemesls izslēgt to ļaunuma impēriju no olimpiskās kustības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-04-03 22:24, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Grūti spriest par šo lietu. Zubkovs allaž bija bobsleja elitē un it kā nekāds pārsteigums ka uzvarēja, vēl jo vairāk sportā kur visu izšķir tehnika. Skaidrs, ka ne jau viņš tur analīzes bojāja, mainīja un lēja sāli klāt
Un pārsālītās čuras viņam pa kluso nozaga, kad šis čurāja aiz stūra? Galvu ieslēdz, arturik.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-04 00:06, pirms 5 gadiem
Paskatīsimies šī mutesbajāra turpmāko rīcību.Būs vīrs ar mugurkaulu,neatdos pat neskatoties uz šķaudieniem no kremļa.Kaut gan šajā gadījumā,šaubas māc.Beigās pateiks,ka Krievijas izlašu nākotnes dēļ atdos tos bleķus

     [+] [-]

, 2019-04-04 09:04, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Grūti spriest par šo lietu. Zubkovs allaž bija bobsleja elitē un it kā nekāds pārsteigums ka uzvarēja, vēl jo vairāk sportā kur visu izšķir tehnika. Skaidrs, ka ne jau viņš tur analīzes bojāja, mainīja un lēja sāli klāt
Tāpēc jau viņa valsts pelnīti atrāva banu uz OS un joprojām nav pilnvērtīgā apritē