Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Prūsis: "Neizmantoto iespēju sacensības..."

Prūsis: "Neizmantoto iespēju sacensības..."
Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis uzreiz pēc sacīkstēm dalījās savos komentāros ar LTV 7 un atzina, ka šo pasaules čempionātu var uztvert ar dalītām izjūtām, nosaucot to par "neizmantoto iespēju sacensībām".

Jau vēstījām, ka Oskars Melbārdis pasaules čempionātā bobslejā četriniekos ierindojies devītajā vietā, bet Oskars Ķibermanis palika 16.

Uzreiz pēc sacensību noslēguma bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis telefonsarunā ar LTV 7 atzina, ka pirmā ekipāža pieļāvusi pārāk daudz kļūdu startā, bet pati braukšana bijusi līmenī. Par vakardienas otrā brauciena startu Prūsis izsakās, ka tā bijusi katastrofa, nelaimes gadījums, kurā Melbārdis, lecot iekšā bobā, norāvis stūres rokturi, un pelnījis uzslavu, ka vēl tik sekmīgi izgājis no šīs situācijas. Savukārt šodien startā jau puiši devušies uz pilnu klapi un vienkārši aizskrējuši pārāk tālu, kas atkal traucējis Oskaram savākt bobu pirmajā virāžā. Tā kā tā nebijusi vis stūrēšanas, bet stumšanas vaina.

Vērtējot otrās ekipāžas un Oskara Ķibermaņa sniegumu, Prūsis atzīst, ka tā tomēr bijusi tikai debija un (lai novērtētu situačiju) vispirms jāpalūkojas uz tiem smagsvariem, kuri kopvērtējuma tabulā Ķibermanim bijuši blakus.

Prūsis arī izteica prieku par jaunā boba attīstīto beigu ātrumu:"Labi ir, ka sanāca pārbaudīt. Pārējie -šveicieši, vācieši, amerikāņi - vēl mēnesi pēc mums braukās pa savām trasēm, bet mums šīs bija vienas no pēdējām sacīkstēm (šosezon) ar četriniekiem."

Sarunas nobeigumā Prūsis pauž optimistisku cerību: "Ceru, ka tā mūsu diena pienāks, kaut vai pēc gada, bet pienāks".


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-03 14:49, pirms 11 gadiem
Kurzemes pokijiem-nolaiferiem īsti svētki - tik daudz notikumi sportā, var pie katra raksta iepļekāt savu pajolīgo komentāru .
, 2013-02-03 14:50, pirms 11 gadiem
Potenciāls ir pamatīgs . Liels paldies čaļiem un ltv7 par sporta svētkiem !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-03 15:58, pirms 11 gadiem
labāk neizmantoto iespēju sacīkstes tagad, nekā pēc gada, OS
, 2013-02-03 16:17, pirms 11 gadiem
Pareizi Prūsis minēja, ka sīkums par rezultātu (tādi PČ Melbārdim būs vēl 10 un vairāk), svarīgākais ir pārliecināties, ka jaunās kamanas vēl nenoslīpētas lido ātrāk kā vecie Miņina rati. Tas uz priekšdienām ir daudz svarīgāk un lietderīgāk kā augsta vieta čempionātā.
Un patīkami pārsteidz Ķibermanis, kurš būdams 19 gadus vecs visus četrus braucienus nobrauca kā pilots ar 10 gadu stāžu. Pēc braukšanas nemūžam nepateiktu ne to cik viņam gadu, ne to, ka šīs viņam bija tikai trešās sacensības pasaules kausa apritē.
, 2013-02-03 16:42, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Pareizi Prūsis minēja, ka sīkums par rezultātu (tādi PČ Melbārdim būs vēl 10 un vairāk), svarīgākais ir pārliecināties, ka jaunās kamanas vēl nenoslīpētas lido ātrāk kā vecie Miņina rati. Tas uz priekšdienām ir daudz svarīgāk un lietderīgāk kā augsta vieta čempionātā.
Un patīkami pārsteidz Ķibermanis, kurš būdams 19 gadus vecs visus četrus braucienus nobrauca kā pilots ar 10 gadu stāžu. Pēc braukšanas nemūžam nepateiktu ne to cik viņam gadu, ne to, ka šīs viņam bija tikai trešās sacensības pasaules kausa apritē.
nu ja , Ķibermanis visvairaak iepriecinaaja, jau pirmajaa PČ iebrauc gan 2kos gan 4kos 20niekaa tas jau ir ljoti atziistams rezultaats ,gan jau naakamsezon kad jau buus uzkraajis nedaudz pieredzi braucot veel pa nebrauktaam traseem, saaks konkureet ar Melbārdi, jo starta laiki abiem ir ljoti labi, atliek vieniigi braukshanu piesliipeet
, 2013-02-03 16:45, pirms 11 gadiem
Es pat teiktu, ka patenciāls ir milzīgs. Ķibermanīts ar savu crew uzkačās mazliet muskuļus nākamajos gados, tad jau arī viņiem tas starts būs kaut kur par 5 simtd. ātrāks, tāds pats kā Melbārdim. Melbārdis dabūja jaunu bobu, kas beigās slīd ļoti labi. Abiem vēl mazliet pieredzes visās trasēs un tad brīnumi var notikt - labākais būtu, ja abas ekipāžas būtu stabilas pirmajā sešiniekā.
, 2013-02-03 17:02, pirms 11 gadiem
Prieks,ka esam bobsleja elite..Malaci veci.. Ps.tik drusku parspileta liekas ta doma,ka tik straujs progress Oskariem bus vienmer..viena lieta ir,ka talantam ielauzties padsmitajas vietas..cita grutaka but stabili desmitnieka..un vel pavisam cita regulari but top3..atceramies tapat jauns un talantigs sita Guts,Maskalans ..par Mininu nemaz nerunasim.. Pss.Ceru,ka gan Melnbardis,gan Kibermanis spes progreset tik talu..ka ari socos piedalisies cina par sesinieku un tas jau bus fantastiski!!!
, 2013-02-03 17:39, pirms 11 gadiem
Viena lieta skaidra - mūsējiem mellu muti jāstrādā uz sasēšanos, lai dabūtu ieskrējienam adekvātu izejas ātrumu. Night train uz sasēšanos vien 3. vietu izsita.
, 2013-02-03 21:30, pirms 11 gadiem
Šaja trasē skaidri bija redzams, ka Tehnikas līmenim bija noteicošā loma...!!!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.