Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Ralfs Bērziņš: "Pasaules kausā gribētos regulāri tikt pie otrajiem braucieniem"

Ralfs Bērziņš: "Pasaules kausā gribētos regulāri tikt pie otrajiem braucieniem"
Ralfs Bērziņš. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

21 gadu vecais Latvijas bobsleja pilots Ralfs Bērziņš, kurš decembra sākumā Siguldā debitēs Pasaules kausa izcīņā, portālam Sportacentrs.com norādīja, ka divu gadu laikā ir uzkrājis spēku un pieredzi, bet pirms starta Siguldā vismaz pagaidām īpašas emocijas neizjūt.

Pirms diviem gadiem 195 centimetrus garais Bērziņš uz bobsleju pārnāca no kamaniņu sporta un drīz vien piedzīvoja debiju Eiropas kausa apritē. Pagājuši divi gadi, Ralfs atzīst, ka ir uzkrāta pieredze un vasarās ieguldīts darbs. "Šajos divos gados ir paveikts daudz. Tas ir ietekmējis gan manu domāšanu, gan braukšanu."

"Kad pārgāju uz bobsleju, man nebija īstermiņa plānu. Nedomāju par to, ka pāris sezonas pabraukšu un tad skatīšos. Jau tobrīd centos skatīties tālākā nākotnē," skaidro Ralfs. "Eiropas kausos esmu uzkrājis pieredzi, dabūjis jaunas sajūtas dažādās trasēs. Tas nācis tikai par labu."

Bērziņš decembrī ieies vēsturē kā pirmais Latvijas bobsleja pilots, kurš savu debiju Pasaules kausa apritē piedzīvojis tieši Siguldā. "Nevarētu teikt, ka tas manī raisa kādas īpašas emocijas. Ir skaidrs, ka Pasaules kausa līmenis man būs kaut kas jauns. Taču sacensības ir un paliek sacensības. Uz visām jāgatavojas vienādi. Siguldas trase man nav tā mīļākā. Ir jāpierod pie ātrumiem. Pirms un pēc sezonas tur esmu braucis diezgan daudz. Braucieni ir sakrājušies."

"Šosezon gribētos, lai Pasaules kausā izdotos regulāri tikt pie otrā brauciena. Mērķis būtu aizvadīt divus stabilus braucienus, pēc kuriem pašam būtu prieks un gandarījums par savu sniegumu. Jā, nebūs Oskara Melbārža, taču, ja man ļoti vajadzēs viņa padomu, tad uzrakstīšu viņam un viņš atbildēs. Turklāt arī Oskars Ķibermanis nu jau ir pieredzes bagāts pilots. Nešaubos, ka viņš atbildēs uz visiem mani interesējošajiem jautājumiem," piebilst Bērziņš.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-11-01 19:24, pirms 5 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: būtu kauns ja netiktu pie otrā brauciena
Būtu patīkams pārsteigums, ja tiktu pie 2 brauciena.
Slēpts komentārs: Franko
, 2018-11-01 19:35, pirms 5 gadiem
cerams,ka par jauno rumāni šogad būs ātrāks
, 2018-11-01 20:07, pirms 5 gadiem
Franko rakstīja: Mūsējiem Siguldā jāizcīna ne tikai otrie braucieni, bet arī jābūt pirmajiem. Kā tas nākas, ka pašiem sava trase, bet runā par otro braucienu iespēju. Sliktam dejotājam arī olas traucē.
Vai bobslejā pasaulē maz orientējies?
, 2018-11-01 20:15, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Būtu patīkams pārsteigums, ja tiktu pie 2 brauciena.
[/quote]

[quote abrams_dabuujudarbugaterii]
būtu kauns ja netiktu pie otrā brauciena
Patiesība droši vien ir kaut kur pa vidu.

Nestartējot Melbārdim, Bērziņš tiks pie TOP līmeņa tehnikas un labiem stūmējiem. Tas vien vieš cerības, ka rezultāti varētu būt salīdzinoši labāki nekā pērn.
, 2018-11-01 20:17, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Vai bobslejā pasaulē maz orientējies?
Viņa jājamzirdziņš ir šī pasaule - РУССКИЙ МИР!
, 2018-11-01 20:18, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Patiesība droši vien ir kaut kur pa vidu.

Nestartējot Melbārdim, Bērziņš tiks pie TOP līmeņa tehnikas un labiem stūmējiem. Tas vien vieš cerības, ka rezultāti varētu būt salīdzinoši labāki nekā pērn.
Es arī ceru ka Bērziņš tiks pir 2 brauciena ik pa brīdim vai pat regulāri, bet nezinu kāds viņš ir. Grūti spriest uz ko ir spējīgs un cik daudz traucēs satraukums.
, 2018-11-01 20:52, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Es arī ceru ka Bērziņš tiks pir 2 brauciena ik pa brīdim vai pat regulāri, bet nezinu kāds viņš ir. Grūti spriest uz ko ir spējīgs un cik daudz traucēs satraukums.
Nu pērn bija diezgan švaks. Bet te komentāros zinātāji rakstīja, ka bobs galīgi neesot slīdējis. Un starti gan jau arī šosezon būs ātrāki.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.