Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas vadošais bobsleja pilots Melbārdis, visticamāk, izlaidīs šo sezonu

Latvijas vadošais bobsleja pilots Melbārdis, visticamāk, izlaidīs šo sezonu
Oskars Melbārdis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis nākamo sezonu, visticamāk, izlaidīs, apstiprinājis Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Latvijas vadošais pilots iepriekšējās divas sezonas mocījies ar traumām. Pērn viņš guva muguras savainojumu, bet šosezon traumēja arī kāju. "Melbārdis šobrīd nav starp tiem, kuri varētu piedalīties Pasaules kausa posmos," preses konferencē ceturtdien sacīja Prūsis. "Viņš šonedēļ ir Vācijā uz medicīniskajām pārbaudēm. Pirmās atbildes gan ir labākas, nekā gaidījām, un, iespējams, pat nebūs vajadzīga operācija. Melbārdim šī būs atslodzes sezona, un nezinām, vai viņš startēs sezonas otrajā pusē. Pasaules kausa apritē šobrīd paredzētas vietas Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa ekipāžām."

Tāpat Prūsis apstiprināja, ka šobrīd ar komandu netrenējas arī pieredzējušais Daumants Dreiškens un Raivis Zīrups, kuri gan iepriekš paziņoja par karjeras beigšanu, kā arī Ugis Žaļims un Jānis Jansons. "Neredzu nekā traka, ja arī Melbārdis izlaidīs šo sezonu, jo bobslejā tas nav nekas ārkārtējs. Kā komanda būsim vājāka, bet viss darbs tiek pakārtots olimpiskajam ciklam," sacīja Prūsis.

Melbārdis šogad kopā ar Jāni Strengu izcīnīja bronzas godalgas divnieku sacensībās Phjončahanas olimpiskajās spēlēs, bet 2014.gada Soču spēlēs viņš tika pie sudraba četriniekos un piektās vietas divniekos. Vēlāk gan izrādījās, ka četriniekos uzvarējusī krievu ekipāža lietoja dopingu, kā rezultātā Melbārdis, Dreiškens, Strenga un Arvis Vilkaste tika kronēti par čempioniem. Savukārt divniekos divas Krievijas ekipāžas saņēma diskvalifikācijas un rezultātā Melbārdis un Dreiškens tika pie bronzas.

30 gadus vecais Melbārdis bobslejista karjeru iesāka kā stūmējs un bija plānojis startēt Vankūveras olimpiskajās spēlēs, tomēr pēc tam, kad neveselais Jānis Miņins, cenšoties atgriezties trasē, bija piedzīvojis smagu kritienu, kurā arī pats Melbārdis guva smadzeņu satricinājumu, ekipāža no sacensībām tika atsaukta. Pēc šīm sacensībām Melbārdis pievērsās pilota karjerai, un viņa izaugsme bijusi galvu reibinoša, kas jau pirms četriem gadiem sportistu ļāva saukt par vienu no labākajiem pasaulē.

Gaidāmās sezonas Pasaules kausa izcīņā būs astoņi posmi, no kuriem pirmais notiks no 3. līdz 6.decembrim Siguldā, Latvijas pilsētai uzņemot sacensības skeletonā un divas sacensības bobslejā divniekiem. Savukārt nākamajā posmā Vācijas trasē Vinterbergā notiks divas sacensības četriniekiem. Pasaules kausa posms Siguldā norisinājās arī 2004.gada februārī, sacensībām notiekot bobslejā sievietēm un skeletonā. Vīru sacensībās uzvaru toreiz svinēja Tomass Dukurs, kuram tā arī palikusi vienīgā zelta medaļa Pasaules kausa posmos.

Kopš 2006.gada IBSF Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos. Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc lemts, ka Latvijā norisināsies divas vīru divnieku sacensības. Sezonas turpinājumā notiks vēl divi etapi Vācijā, bobslejistus un skeletonistus uzņemot Altenbergas un Kēnigszē trasēm, janvāra vidū sportisti spēkosies Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-11-01 18:03, pirms 5 gadiem
Bobslejs.lv lapā Prūsis saka: "Ir jānostiprina iepriekš sarautais kāju muskulis, precīzāk, muskuļi tam apkārt, jāveic speciāli vingrinājumi, Oskars gatavojas pēc individuālas programmas."

Bet tas taču droši vien bija skaidrs jau pavasarī, ka ir jānostiprina apkārtējie muskuļi, ja jau ar sarauto neko nevar izdarīt? Kāpēc cer, ka tas nostrādās, ja jau tagad nav devis pietiekamu rezultātu?
, 2018-11-02 08:40, pirms 5 gadiem
Oskars mans puika! Ar visiem īkšķiem par viņu!
Patīkams pārsteigums, ka viņam tik tricārītis!

Sanāk, ka viņš bija tikai vēl tīnis, kad saskrējāmies veikalā!

Monstrs. Cerams, ka nepārdomās un atgriezīsies viens no labākajiem
ledus formulas pilotiem!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.