Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Prūsis arī meitenes aicina uz bobsleja jauno talantu atlasi

Prūsis arī meitenes aicina uz bobsleja jauno talantu atlasi
Sandis Prūsis
Foto: Edmunds Brencis, F64

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis nevēlas atņemt citiem sporta veidiem labākos atlētus, taču aicina izmēģināt bobsleju, kur ir labi panākumi. 8. septembrī plkst. 12.00 Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā notiks jauno bobslejistu testi.

Jau vairākus gadus Latvijas bobslejisti un skeletonisti ir labāko vidū pasaulē, ko apliecina arī nesen aizvadītās Ziemas olimpiskās spēles. Bobslejisti un skeletonisti regulāri spējuši cīnīties par augstām vietām pasaules mērogā, olimpiskās spēles un pasaules čempionātus ieskaitot. Bobslejisti vienīgie no Latvijas tika pie medaļām arī šī gada februārī aizvadītajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Lai būtu arī iekšējā konkurence un turpinājums nākotnē, atkal tiek meklēti jauni talanti bobslejā un skeletonā. Turklāt tagad tiek aicinātas pieteikties arī sportiskas meitenes, jo sieviešu bobslejs monobobā jau ir iekļauts nākamo 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu programmā.

"Pats galvenais, lai būtu vēlme sevi apliecināt visaugstākajā līmenī," saka Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. "Es negribu nevienam sporta veidam atņemt tos labākos kadrus, viss jāizlemj pašiem. Tomēr, ja apzināties savu līmeni kādā citā veidā un ja tā augstākā robeža ir tikai kvalificēšanās lielajām sacensībām, tad es aicinu izmēģināt bobsleju. Mums ir labas iestrādes, ir panākumi, federācija sekmīgi darbojas un to vajag izmantot, lai sasniegtu visaugstākos mērķus. Nekas jau sportā nav mūžīgs, kādreiz var beigties arī tie labie laiki bobslejā un es aicinu visus izmantot šobrīd labvēlīgo situāciju. Tas attiecas arī uz sportiskajām meitenēm, monoboba disciplīna ir samērā jauna, te vēl nav tādas īstas sistēmas un to vajag izmantot, šī disciplīna ir jau nākamo Ziemas olimpisko spēļu programmā."

Atlases testu programma:
- 30 m skrējiens gaitā
- bobsleja trenažiera stumšana
- tālums no vietas

Tiek aicināti spēcīgi, ātri un sevis apliecinoši jaunieši, vēlams no 16 līdz 26 gadu vecumam, augumā no 175 cm un vairāk. Būtu labi, ja kandidāti spētu veikt 30 metrus gaitā vismaz 3,20 sekundēs, tālumā no vietas spētu aizlēkt vismaz 2,75 metru tālu.

Jauno bobslejistu testi notiks 8. septembrī plkst. 12.00 Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā. Ierašanās, sagatavošanās un reģistrācija jau no plkst. 11.00.

Izmantotie resursi:
bobslejs.lv


, 2018-09-01 11:59, pirms 6 gadiem
Tikmēr Šveice paliek bez pilotiem
https://www.srf.ch/sport/mehr-sport...
, 2018-09-01 13:08, pirms 6 gadiem
obligāti personīgi vajag uzaicināt Grabusti un Spridzāni (Kovalu-Ozoliņu). kuras palikušas bez darba. Fiziskajā viņas "ieliks" visām, līdz Pekinai vēl laiks apgūt bobus.
, 2018-09-01 14:09, pirms 6 gadiem
Priecē ka arī par sieviešu bobsleju tiek domāts. OS būs vieninieki sievietēm.
, 2018-09-01 14:10, pirms 6 gadiem
Tikai monoboba latvietes aicina?nebus ne divnieki ne četrinieki?
, 2018-09-01 15:24, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: obligāti personīgi vajag uzaicināt Grabusti un Spridzāni (Kovalu-Ozoliņu). kuras palikušas bez darba. Fiziskajā viņas "ieliks" visām, līdz Pekinai vēl laiks apgūt bobus.
Grabuste man liekas ir baigi traumatiskā, diez vai viņa turēs to slodzi kas ir vajadzīga nodarbojoties ar bobsleju.
, 2018-09-01 15:25, pirms 6 gadiem
Roluxzz rakstīja: Tikai monoboba latvietes aicina?nebus ne divnieki ne četrinieki?
Sieviešu četrinieki nemaz nav, tas nekas ka ir viena amerikāniete ko IBSF uztaisīja par klaunu un kura brauc ar večiem! Smieklīgs pasākums!
, 2018-09-01 15:41, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Sieviešu četrinieki nemaz nav, tas nekas ka ir viena amerikāniete ko IBSF uztaisīja par klaunu un kura brauc ar večiem! Smieklīgs pasākums!
kāds vēl klauns???

ievērtē starta laikus
IBSF - International Bobsleigh and Skeleton...
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.