Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Karjeru noslēdzis titulētais bobslejists Hefti

Karjeru noslēdzis titulētais bobslejists Hefti
Beats Hefti (no labās) un Alekss Baumans
Foto: IBSF

Par karjeras beigām pavēstījis Šveices bobsleja veterāns Beats Hefti, kurš karjerā tika pie četrām olimpiskajām godalgām.

Kā pavēstījusi nacionālā federācija, Hefti karjeru noslēdzis 40 gadu vecumā. Viņš tika pie sudraba Soču olimpisko spēļu divnieku sacensībām, guva divas bronzas medaļas Turīnas Olimpiādē un vēl vienu bronzu arī Soltleiksitijas divnieku sacensībās.

Tāpat Hefti guva pa sešām pasaules un Eiropas čempionātu medaļām un piecas reizes triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā. Pirmo medaļu pasaules čempionātos viņš guva jau 1999. gadā kā Marsela Ronera četrinieku ekipāžas stūmējs, bet pēdējo 2016. gadā, kad kā pilots bija trešais divnieku sacensībās. Gan Sočos, gan pēdējās pasaules čempionāta godalgas izcīnīšanas laikā viņa stūmējs bija Alekss Baumans, kurš arī paziņojis par karjeras beigām.

No Šveices izlases karjeru noslēgusi arī pilote Sabina Hafnere, kura pirmoreiz karjeru beidza jau 2012. gadā, bet atgriezās pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur guva devīto vietu.

Izmantotie resursi:
Swiss Sliding says Goodbye to Beat Hefti,...


, 2018-05-01 17:01, pirms 6 gadiem
varēja vēl Korejā pacīnīties par medāli,ja tik tā federācija neizturētos pret viņu kā mēslu pēdējos gadus...
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.