Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Haralds Pakers

Ķibermaņa un Bērziņa ekipāžas smagajā Vistlerā sāks pasaules čempionātu

Ķibermaņa un Bērziņa ekipāžas smagajā Vistlerā sāks pasaules čempionātu
Ralfa Bērziņa ekipāža pēc kritiena Vistlerā. Foto: Viesturs Lācis

Šonakt ļoti smagajā Vistleras trasē sāksies pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā, Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa ekipāžām aizvadot pirmos divus braucienus bobsleja divnieku sacensībās. Pirmā brauciena sākums plkst. 3:00.

Bobslejisti turpina savus startus Ziemeļamerikā, kas mūsu sportistiem līdz šim nebija paši veiksmīgākie. Ķibermanim Pasaules kausa posmā Leiksplesidā piektā, bet Kalgari sestā vieta, kamēr Bērziņš, kurš šoreiz Ziemeļamerikā startē vienīgi divnieku mačos, guva attiecīgi 19. un 25. vietu.

Ļoti veiksmīgi Pasaules kausa sezonas pēdējie divi posmi padevās kanādietim un šodien arī mājiniekam Džastinam Kripsam, tāpēc tieši šo iemeslu dēļ viņu var uzskatīt par vienu no pasaules čempionāta favorītiem. Šīs sezonas Latvijas pirmais numurs Ķibermanis piecos no pirmajiem sešiem sezonas posmiem divniekos bija trijniekā un sezonas noslēguma kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Tāpat viņš bija otrais arī četrinieku ieskaitē un absolūtajā ieskaitē.

Tiesa, tāpat pasaules čempionātā galvenie favorīti būs Vācijas sportisti - gan Niko Valters, kurš ar izcilo vācu tehniku ir spējīgs sasniegt augstākos rezultātus, gan arī šosezon pagaidām divniekos ne reizi neuzvarētais Frančesko Frīdrihu, kurš triumfēja arī iepriekšējā pasaules čempionātā.

Tomēr nedrīkst aizmirst par Vistleras trases smagumu. Pirmajā treniņu dienā tika piedzīvoti tuvu pie 20 kritieniem, abos braucienos finišu augšpēdus sasniedzot arī Bērziņa ekipāžai. Pēdējās divas treniņu dienas gan ekipāžām jau aizritēja sekmīgāk.

"Es tiešām nezinu, ko gaidīt, kad trasē dosies četrinieku kamanas, ja jau divnieki attīsta ātrumu 150 kilometru stundā," pieredzējušajais Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis telefonsarunā ar laikrakstu "Diena" pauda bažas par kamanu uzrādīto ātrumu trasē. Prūsis nepārmeta Bērziņam, kurš pirmo reizi pilotē kamanas Vistleras trasē. "Ko gan es viņam varu pārmest, ja pirmajā dienā krita 15 ekipāžas! Kamanas uz sāniem apvēla arī viens no favorītiem mājinieks Kripss."

Oskars Ķibermaņa un Matīsa Mikņa ekipāža pasaules čempionāta pirmajā braucienā startēs kā piektā, bet Ralfa Bērziņa un Dāvja Spriņģa - astoņpadsmitā. Pēc tam plkst. 4:30 sāksies otrais brauciens, bet naktī uz svētdienu tiks aizvadīts trešais un ceturtais brauciens. Šajā nedēļas nogalē sacentīsies arī bobslejistes un tiks aizvadītas komandu sacensības, bet skeletonisti un bobsleja četrinieki trasē dosies nākamnedēļ.

Pasaules čempionāta bobslejā un skeletonā pirmās nedēļas kalendārs

DatumsLatvijas laiksSacīksteBrauciens
2. marts3:00Bobsleja divnieki1. brauciens
4:30Bobsleja divnieki2. brauciens
21:30Dāmu bobslejs1. brauciens
23:00Dāmu bobslejs2. brauciens
3. marts3:00Bobsleja divnieki3. brauciens
4:30Bobsleja divnieki4. brauciens
21:30Dāmu bobslejs3. brauciens
23:00Dāmu bobslejs4. brauciens
4. marts2:00Komandu sacensības

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-01 22:41, pirms 5 gadiem
vnk lieliski....3 teikumu raksts par PASAULES ČEMPIONĀTU

un vēl te atļaujas pukstēt,ka renei ir kāds "priviliģētais stāvoklis LV medijos
, 2019-03-01 22:41, pirms 5 gadiem
Vēlos nedaudz palabot jauno akadēmijas censoni

"Nedrīkst aizmirst arī par Niko Valteru, kurš ar izcilo vācu tehniku ir spējīgs sasniegt augstākos rezultātus, taču par neapšaubāmo un šosezon arī ne reizi neuzvarēto līderi cīņā par titulu var uzskatīt vācieti Frančesko Frīdrihu, kurš uzvarēja arī iepriekšējā pasaules čempionātā."

Teksts "nedrīkst aizmirst arī par Niko Valteru......." ir jāliek teikuma beigās, kad Frančesko Frīdrihs kā neapšaubāmais čempionāta favorīts tiek pieminēts sākumā. Tā būtu loģiskāk. Sīkums, protams.

Ķibermanim būs medaļa!
, 2019-03-01 22:42, pirms 5 gadiem
Vācieši (Lohners gan treniņos švaks izskatījās), visi trīs kanādieši, Ķibermanis, Vons, Hols. Andrianovam bobs labi skrien, bet vai spēs uzskriet pietiekoši labu startu.

Starta saraksts: https://www.ibsf.org/images/api/dow...
, 2019-03-01 22:44, pirms 5 gadiem
2 kritušie jau pirms mačiem...
Justin Olsen(San Antonio, Texas) was scheduled to compete, but he is not cleared to slide after fracturing his C6 vertebrae in a crash during official training yesterday

https://www.instagram.com/p/BucAkvi...
, 2019-03-01 22:47, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: vnk lieliski....3 teikumu raksts par PASAULES ČEMPIONĀTU

un vēl te atļaujas pukstēt,ka renei ir kāds "priviliģētais stāvoklis LV medijos
Atzīšos, ka nez kāpēc biju iedomājies, ka mači sākas tikai piektdien, bet nejauši pamanīju reklāmu LTV7.

Domāju, ka šis raksts (lai arī tik īss) daudziem būs noderīgs atgādinājums.
, 2019-03-01 22:51, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: 2 kritušie jau pirms mačiem...
Justin Olsen(San Antonio, Texas) was scheduled to compete, but he is not cleared to slide after fracturing his C6 vertebrae in a crash during official training yesterday

https://www.instagram.com/p/BucAkviBzrB/
Ui, tam nu gan šosezon neveicas! Kakļa skriemeļa lūzums - tas var būt gan briesmīgi (līdz pat paralīzei), gan nekas traks, jo tur ir ļoti daudz nianšu. Lai veseļojas!
, 2019-03-01 22:55, pirms 5 gadiem
Hm, tā bilde ar Bērziņa bobu augšpēdus gan tāda ne pārāk iedvesmojoša.
, 2019-03-01 23:03, pirms 5 gadiem
Šaušalīgi!
Stūmēju atlasē atbirs 25%
, 2019-03-01 23:19, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: 2 kritušie jau pirms mačiem...
Justin Olsen(San Antonio, Texas) was scheduled to compete, but he is not cleared to slide after fracturing his C6 vertebrae in a crash during official training yesterday

https://www.instagram.com/p/BucAkviBzrB/
Latviju tas muļķis nepieskaita "talented teams", bet Monako, Poliju un Holandi gan
, 2019-03-01 23:39, pirms 5 gadiem
3.00 naktī... arlabunakti. no rīta izlasīšu par rezultātiem
, 2019-03-02 00:17, pirms 5 gadiem
Banzai rakstīja: 3.00 naktī... arlabunakti. no rīta izlasīšu par rezultātiem
Ta ka piecelsies,vel nemaz rezultāti nebūs ielikti
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.