Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Bricis liek punktu karjerai un trenēs Lietuvas izlasi

Bricis liek punktu karjerai un trenēs Lietuvas izlasi
Ilmārs Bricis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pieredzējušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis nolēmis likt punktu aktīvajām sporta gaitām un nākamajai sezonai kā sportists vairs negatavoties, vēsta „Sporta Avīze+”. Bricis jau sācis darbu kā Lietuvas sieviešu izlases galvenais treneris.

41 gadu vecais sportists izteicies, ka galvenais iemesls šāda lēmuma pieņemšanai ir federācijas nespēja nodrošināt normālu treniņprocesu un gatavošanos līmenī, kas atbilstu Pasaules kausa prasībām. „120 latu mēnesī un 1000 patronas, ar ko pietiek kādiem septiņiem treniņiem,” Bricis nosauc to, ko viņam jaunajā sezonā solījusi nodrošināt Latvijas Biatlona federācijas vadība. „Gada laikā normāla komanda ir principā nolikvidēta,” federācijas lēmumu rezultātus novērtē Bricis. Pieredzējušais sportists gan pieļauj teorētisku iespēju, ka varētu noskriet stafetes posmu nākamās sezonas 3. Pasaules kausa posmā Hohfilcenē, lai Latvijas izlasei palīdzētu svarīgajā Nāciju kausa ieskaitē.

Bricis ar biatlonu nodarbojas kopš 1978. gada, pēc Latvijas neatkarības atgūšanas pārstāv Latvijas izlasi. Savas karjeras laikā sportists izcīnījis divas Pasaules čempionātu bronzas medaļas: 2001. gadā 20 kilometru distancē un 2005. gadā 10 kilometru sprinta distancē. Piedalījies sešās Ziemas olimpiskajās spēlēs (ar A. Orlovu dalīts rekords starp Latvijas sportistiem), viņa labākais sasniegumi ir 4. vieta iedzīšanā 2006. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā un 5. vieta 20 km distancē 1998. gada olimpiskajās spēlēs Nagano. Tāpat viņš ir divkārtējs Eiropas vicečempions 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās, pieckārtējs bronzas medaļas ieguvējs Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
Sporta Avīze +


, 2011-07-18 18:14, pirms 13 gadiem
vēl jau varēj kādu sezonu, bet nu visu cieņu!
, 2011-07-18 18:14, pirms 13 gadiem
Pēdējais no Zelta paaudzes.
Paldies par visu un izturību.
, 2011-07-18 18:17, pirms 13 gadiem
Liels paldies Tev par paveikto Latvijas biatloná! Cerésu, ka trenési Latvijá, bet sapratísu, ja izvélésies kádas citas valsts piedávajumu. Veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-18 18:28, pirms 13 gadiem
SKALS rakstīja: Ko var ņemties, tad aiziet tad neaiziet tad atkal aiziet kaut kāds sviests.
Ko tu vari nemties,ta tu izdzesies ta neizdzesies no shi portala,sviests kkads!
, 2011-07-18 18:35, pirms 13 gadiem
Aplausi Latvijas valstij, vai tad vienkārši nevar atņemt visu finansējumu sportam uzreiz? Citādi tādi kā Miņins, Bricis, Līduma, utt paši meklē nodrošinājumu savam startam, startē labi bet te daži p*impji vēl pēc tam atļaujas kritizēt. Tā arī vajag pateikt, ka nevajag, lai sportisti iet pārstāvēt citas valstis kurām vajag atpazīstamību un prestižu plašajā pasaulē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-18 18:41, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Pārsteidzoši, ka 1000 patronas pietiek veseliem 7 treniņiem! Sanāk, ka treniņā tik kādas 140 reizes šauj.
Protams, kā sportistam daudz gadi biatlonā pavadīti, tāpat vairs ilgi nestartētu, bet dzīve ar to nebeidzas - gan jau sasniegs arī jaunas virsotnes kā treneris!
Veiksmi, tev, Ilmār!
Jā, sasniegs jaunas virsotnes kā LIETUVAS valstsvienības treneris, tāpat kā Urbanovičš ar UKRAINAS komandu to jau ir sasniedzis. Prieks ka Latvijas sportisti pamet Latviju un pārstāv citas valstis, ieteiktu arī vieglatlētiem nemest plinti krūmos, piemēram Vasiļevskis un jaunais talants Sirmais lai tik skatās kur var vairāk nopelnīt, šajā žurku bedrē nav jāsitas tikai dēļ patriotisma vien.
, 2011-07-18 18:45, pirms 13 gadiem
zheel, cerejam jau uz Sochiem
, 2011-07-18 19:03, pirms 13 gadiem
Paldies, Ilmār, par laiku aktīvajā biatlonā! Žēl, ka šādi laiki spiež pieņemt negribētus lēmumus..
, 2011-07-18 19:04, pirms 13 gadiem
es jau nu Lietuvas Biatlona federācijas vīetā šo daiļ..ju (ņemot vērā viņa iepriekšējos sasniegumus daiļa dzimuma frontē) pa vakariem tomēr uzmanītu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-18 19:21, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Daudzi treneri sasniedz labus panākumus ārzemēs, tas pat trenerim ir lielāks gandarījums, ka viņu kā speciālistu ir pamanījuši kaut kur ārpus!
Skudriniek, es tādus purnus kā tevi ēdu brokastīs, šādi troļļi man ir labi pazīstami, troļļi kuriem ir pretīgs raksturs, tie kuri uzskata, ka invalīdam ir jāspēj sevi nodrošināt un nav jādzīvo uz valsts pabalstiem, tas tā piemēram. Bet kā reiz dzīvē viss nāk atpakaļ , tu tikai esi uzmanīgs ka nedabū ar to bumerangu pa kaklu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-18 19:28, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Skudriniek, es tādus purnus kā tevi ēdu brokastīs, šādi troļļi man ir labi pazīstami, troļļi kuriem ir pretīgs raksturs, tie kuri uzskata, ka invalīdam ir jāspēj sevi nodrošināt un nav jādzīvo uz valsts pabalstiem, tas tā piemēram. Bet kā reiz dzīvē viss nāk atpakaļ , tu tikai esi uzmanīgs ka nedabū ar to bumerangu pa kaklu.
nebrauc jau nu galīgi auzās. brīnums, ka vēl nepiesauc par paraugu Baltkrieviju, ko šķiet tu senāk pie katra raksta liki kā paraugvalsti Cilvēks vienkārši apgalvo, ka tas nebūt nav tas sliktākais variants, ka mūsu speciālsiti tiek novērtēti un pieprasīti arī ārzemēs. Un īstenībā jau tā tiešām ir kvalitātes zīme vairāk, nekā lieta par ko būtu tik ļoti jāsatraucas.
, 2011-07-18 19:29, pirms 13 gadiem
Ar šo varam atzīt Latvijas Biatlona Federāciju par impotentu, tizlu un kroplu savā visdziļākajā saknē. Aizejiet uz poda un noskalojiet sevi tā tālāk!

Paldies Bricim par visu sasniegto! Lai ir panākumi LT izlasei, kaut vistuvāko kaimiņu panākumi reizēm mēdz būt 2xsāpīgi, kavējoties atmiņās par mūsu zelta paaudzes panākumiem. Lai veicas!
, 2011-07-18 19:32, pirms 13 gadiem
davix rakstīja: nebrauc jau nu galīgi auzās. brīnums, ka vēl nepiesauc par paraugu Baltkrieviju, ko šķiet tu senāk pie katra raksta liki kā paraugvalsti Cilvēks vienkārši apgalvo, ka tas nebūt nav tas sliktākais variants, ka mūsu speciālsiti tiek novērtēti un pieprasīti arī ārzemēs. Un īstenībā jau tā tiešām ir kvalitātes zīme vairāk, nekā lieta par ko būtu tik ļoti jāsatraucas.
Bez Briča biatlons aizies dabīgā nāvē, tā jau Biatlona saimniecības naudas makā svilpo vējš. Ilmāra aiziešana notikusi piespiedu kārtā, tā pat kā tas savulaik bija ar Urbanoviču, vai viņi atgriezīsies, domāju ka nē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-18 19:44, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Aplausi Latvijas valstij, vai tad vienkārši nevar atņemt visu finansējumu sportam uzreiz? Citādi tādi kā Miņins, Bricis, Līduma, utt paši meklē nodrošinājumu savam startam, startē labi bet te daži p*impji vēl pēc tam atļaujas kritizēt. Tā arī vajag pateikt, ka nevajag, lai sportisti iet pārstāvēt citas valstis kurām vajag atpazīstamību un prestižu plašajā pasaulē.
Miņinu nevar likt vienā maisā ar citiem-tas ir viens iedomīgs tipiņš kurš grib vairāk kā citi. Miņins un cilvēciskas iezīmes ir 2 dažādas lietas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-18 21:05, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Jā, sasniegs jaunas virsotnes kā LIETUVAS valstsvienības treneris, tāpat kā Urbanovičš ar UKRAINAS komandu to jau ir sasniedzis. Prieks ka Latvijas sportisti pamet Latviju un pārstāv citas valstis, ieteiktu arī vieglatlētiem nemest plinti krūmos, piemēram Vasiļevskis un jaunais talants Sirmais lai tik skatās kur var vairāk nopelnīt, šajā žurku bedrē nav jāsitas tikai dēļ patriotisma vien.
Blogs: Baltkrievija – hokeja talantu sprādziena...
Labāk palasi šito un beidz te gudri dir**
, 2011-07-18 21:31, pirms 13 gadiem
nu tad paldies, par visiem priekiem, ko viņš ir devis un lai veicas trenera darbā
, 2011-07-18 22:00, pirms 13 gadiem
Nu ko, atliek turēt īkšķus par Leišu biatlonisitiem, potenciāls arī viennozīmīgi lielāks.
, 2011-07-18 22:31, pirms 13 gadiem
Paldies Ilmār par to,ka devi mums tik pozitīvu emociju Žēl,ka nākas tev aiziet tā,ka tie lohi nespēj nodrošināt profesionālu sportistu,kurš tikai domā par treniņiem un kā sasniegt labākas vietas sacensībās Lai veicas pie braļukām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-19 00:14, pirms 13 gadiem
Nesen (kādu mēnesi-pusotru atpakaļ) lasīju, ka Ilmārs paliks Latvijas izlasē. Žēl, ka pat viņam Biatlona federācija funkcionāri nav spējuši nodrošināt (augstākās klases sportistam!) (par junioriem te laikam var nedomāt - maize un ūdens...), Latvijas patriotam cienīgus darba un treniņu apstākļus.
Bet nu laikam tie finansiālie atvari sagrozījušies tiktāl, ka labāko Latvijas biatlonistu, kuram viņa vecumā nestāv klāt neviens jaunais, tie dzen aiziet no sporta...
Un te ir trekns fui LBF funkcionāriem, bet Ilmāram - viens milzīgs PALDIES!
Lai viņam veicas tālākajā dzīves ceļā!
Atgriežoties pie LBF - tur derētu kadru apvērsumu, ne mazāk, lai beidzot sāk strādāt tā izkurtējusī organizācccija!
, 2011-07-19 09:24, pirms 13 gadiem
nu ko - visu cienu Ilmaaram- veiksmi izturiibu stiprus nervus(laikam jau Lietuvaa vinjus mazaak neoodiis)
Latvijas biatlona federaacijai- veiksmi turpmaak- tagad nu jums laiks doties uz iiriju seenes lasiit jo biatlona kaa taada Latvijaa nau un laikam tuvaakos 15-20 gadus nebuus ar - paldies par sporta izniicinaashanu - lai jums veicas
, 2011-07-19 09:42, pirms 13 gadiem
nenoliedzami pēdējos 15 gados bijuši daudz patīkamu brīžu, medaļas PČ, Latvija vadībā stafetē pēc otrā posma (arī olimpiskajās spēlēs), otrā vieta 2006.gada martā Holmenkollenā un vēl daudz kas cits. Taču nevar noliegt pēdējās sezonas nav bijušas veiksmīgas. Pēdējās trīs sezonās tikai 2 reizes ir sanācis būt top20 (ieskaitot Vankūveras sprintu, kur laika apstākļi mūsu sportistam bija salīdzinoši labvēlīgi). Pēdējā reize, kad izdevās iekļūt labāko desmitniekā PK, bija pirms 5 gadiem. Vecums nenāk viens. Ja arī finanses atļautu kārtīgāk trenēties, ka kaut kas radikāli uzlabotos salīdzinājumā ar pēdējo gadu sezonām.
, 2011-07-19 11:31, pirms 13 gadiem
Paldies Ilmār!
Visu cieņu, daudz prieka mirkļus mums sagādāji!
Skumji, ka nākas tā aiziet, bet lai veicās turpmāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-19 18:16, pirms 13 gadiem
Upenieks
Nākums
Maļuhins

Tagad arii Bricis LV vairs laikam neredzeesim labaako 60 niekaa ja nu vieniigi Piksons shad tad izshaus!
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.