Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bendika un Bricis kļūst par Latvijas čempioniem arī masu startā

Bendika un Bricis kļūst par Latvijas čempioniem arī masu startā
Ilmārs Bricis un Baiba Bendika
Foto: Baiba Broka

LETA. Baiba Bendika un viņas treneris Ilmārs Bricis, kurš 47 gados turpina arī sportista karjeru, sestdien Madonā kļuva arī par Latvijas čempioniem biatlonā masu starta distancē.

Sestdien dāmām 12,5 kilometru masu starta distancē Bendika pieļāva pa vienai kļūdai katrā no četrām šaušanas reizēm, taču tas neliedza pārliecinoši finišēt pirmajā vietā, par divām minūtēm un 52,6 sekundēm pārspējot Nataļju Kočerginu no Lietuvas. Tikmēr vēl teju minūti zaudēja pieredzējusī Lietuvas sportiste Diāna Rasimovičūte, abām lietuvietēm mērojot attiecīgi sešus un septiņus soda apļus.

Bendika sieviešu konkurencē šajās sacensībās bija vienīgā Latvijas pārstāve, trasē dodoties piecām sportistēm.

Savukārt vīriešiem 15 kilometru distancē ātrākais bija lietuvietis Karols Dombrovskis, kurš pieļāva vienu kļūdu šaušanā, finišu sasniedzot 39 minūtēs un 45,8 sekundēs.

Bricis mēroja piecus soda apļus, uzvarētājam zaudējot 24,1 sekundi, kamēr trešo vietu ieņēma Daumants Lūsa, kurš neaizvēra divus mērķus, finišā no Briča atpaliekot 4,8 sekundes.

Par Latvijas čempionu līdz ar to kļuva Bricis, Lūsam tika sudrabs, taču viņi bija vienīgie mājinieki septiņu dalībnieku konkurencē, jo Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Vladislavs Ņedaivodins un Reinis Koršunovs uz starta neizgāja.

Piektdien deviņu kilometru sprintā uzvarēja lietuvietis Vītauts Strolija, kurš masu starta palika ceturtais. Jau vēstīts, ka Bendika un Bricis piektdien ieguva Latvijas čempionu zelta godalgas sprinta distancēs.

Junioru konkurencē par Latvijas čempioniem masu startā tikmēr kļuva Edgars Mise un Jūlija Matvijenko. Mise piektdien bija ātrākais jau sprintā, kur juniorēm uzvarēja Krista Razgale.

Latvijas čempionātā nepiedalījās Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Izmantotie resursi:
LETA

Last home races done! ✔ Not fully happy about my season, but I know we did our best to make me as strong as never before in this Olympic season.. and you know I think we nailed that, but no doubt that I can do better and I'm still eager to succeed! ❇ Biathlon can bring you up and smash you down in the next day! Biathlon doesn't forgive mistakes, but that's the reason we love it! 💙 Thank you season 2017/2018 for all the lessons and emotions you gave me this year! 🙏 Ar uzvarām Latvijas un Lietuvas apvienotajā čempionātā sezona ir oficiāli noslēgta! ✔ Kopumā sezonu gribējās aizvadīt nedaudz labāk.. Tika smagi strādāts, lai šajā Olimpiskajā sezonā es būtu tik stipra kā vēl nekad, un es domāju tas mums lieliski izdevās! Bet nekas nebeidzās, un es zinu, ka es varu vēl daudz labāk!❇ Biatlons ir īsts karuselis un kļūdas nepiedod, bet tieši tāpēc mēs mīlam šo sportu! 💙 Paldies 2017/2018. gada sezona par emocijām un gūto pieredzi! Paldies visiem, kas atbalstīja un juta līdzi! 🙏 . 📸: @janisviksna @latvianbiathlonteam @madshus1906 @sportlandlv @blizeyewear #blizLatvia @swix_sport @dahlie.sportswear #LatvijasGāze #RīgasBrīvosta @sonycenterlatvia @milzu_cereal #GarminLatvia  #Pārgaujasnovads #LOV #LOK @ibu_biathlonworld #grateful #blessed #neverstopfighting #mylife #athlete #seasonend

A post shared by Baiba Bendika (@bendikabaiba) on Mar 31, 2018 at 5:11am PDT


, 2018-03-31 15:06, pirms 6 gadiem
Autor tad īsti kādās disciplīnās? Masu starts, iedzīšana???
, 2018-03-31 15:48, pirms 6 gadiem
Es tiešām nesaprotu kāpēc pārējie turpina biatlonistu karjeru...Bricis savā vecuma grupā varētu būt viens no labākajiem pasaulē, bet ja ''pensis'' ieliek gados krietni jaunākajiem diezgan regulāri tad tas nav normāli.
Domāju, ka naudu varētu novirzīt labāk nākotnes biatlona attīstībai nevis uzturēt nespējniekus. Neviens no viņiem reāli nebūs tuvu TOP 40 nekad. Ja noveicas tad kāds var ieslēpot 1x no 100 sacensībām TOP 40.
, 2018-03-31 16:17, pirms 6 gadiem
Jā, Latvijas čempis pulcē pasaules stiprākos biatlonistus. . .
, 2018-03-31 17:03, pirms 6 gadiem
Drausmas, izskatās, ka Briča vai Rastorgujeva līmeņa sportists būs jāgaida gadus 20.
, 2018-03-31 17:55, pirms 6 gadiem
hercus rakstīja: Autor tad īsti kādās disciplīnās? Masu starts, iedzīšana???
Visus rezultātus vari aplūkot šeit:
Smeceres sils
, 2018-03-31 18:08, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: Es tiešām nesaprotu kāpēc pārējie turpina biatlonistu karjeru...Bricis savā vecuma grupā varētu būt viens no labākajiem pasaulē, bet ja ''pensis'' ieliek gados krietni jaunākajiem diezgan regulāri tad tas nav normāli.
Domāju, ka naudu varētu novirzīt labāk nākotnes biatlona attīstībai nevis uzturēt nespējniekus. Neviens no viņiem reāli nebūs tuvu TOP 40 nekad. Ja noveicas tad kāds var ieslēpot 1x no 100 sacensībām TOP 40.
Gribēju Tevi sabārt par pārāk skarbo viedokli, bet taisnība jau Tev ir. Lūsam līdz šim augstākā vieta pasaules kausa posmā ir 70., bet Slotiņam un Patrijukam 71. Taču viņi ir mūsu labākie biatlonisti un viņiem ir jāstartē PK. Tuvākajos gados cerēt uz brīnumiem no junioriem nav pamata. Jau esmu rakstījis, ka Mise varētu nākamsezon izpildīt PK normatīvu. Meitenēm situācija ir cerīgāka. Ja visas turpinās sportot, tad pēc gadiem 3-4 mums varētu pat sanākt stafetes komanda dāmām.

Būtu interesanti palasīt intervijas, ko paši sportisti domā, kā vērtē aizvadīto sezonu, kādi ir viņu plāni. Ne tikai biatlonisti, bet arī visi pārējie ziemas sporta pārstāvji.
, 2018-03-31 23:58, pirms 6 gadiem
Nevēlos te sprediķot!!!Bet tādi meistari kā O.Maļuhins,I,Bricis un noteikti A.Rastorgujevs ir fenomens Latvijas biatlonā...Pēcāk nāk J.Nākums un G.Upenieks - kuri vienmēr sagaidījuši savu izdevību arī varēja tikt augstu..Diemžēl tagad ir vienkārši kosmoss ko tādu atrast starpa junioriem un jauniešim..Kas vainīgs?Lai biatlona federācija par to domā,bet fakts ir jau tagad saprotams....Ļoti-ļoti - žēl!!!
, 2018-04-01 00:01, pirms 6 gadiem
Vēl tagad atceros Nagano spēles-kā mūsējie mauca...Ar daudz kļūdām , bet ātrumi trasē bija fantastiski...
, 2018-04-01 00:07, pirms 6 gadiem
Un jā-atmiņai visiem!!!Toreiz pa kļūdu pielaistu mazāk J.Nākums un O.Maļuhins-Būtu zelts un sudrabs-kā arī I.Bricim tikai viena kļūda maāk(minūte nost)Un medaļa!!!Tāds lūk līmenis bija Latvijas biatlonam toreiz...Viela pārdomām!!!
, 2018-04-01 13:12, pirms 6 gadiem
sportafans36 rakstīja: Un jā-atmiņai visiem!!!Toreiz pa kļūdu pielaistu mazāk J.Nākums un O.Maļuhins-Būtu zelts un sudrabs-kā arī I.Bricim tikai viena kļūda maāk(minūte nost)Un medaļa!!!Tāds lūk līmenis bija Latvijas biatlonam toreiz...Viela pārdomām!!!
LPSR sistēmas produkti bija lieliskais 4nieks. + Cīruļa daži labi padomi.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.