Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Balodis un Matjuhins šaušanā guļus neprecīzi, turpinot krāt pieredzi IBU kausā

Balodis un Matjuhins šaušanā guļus neprecīzi, turpinot krāt pieredzi IBU kausā
Kirils Matjuhins. Foto: Latvijas Biatlona federācija

Norvēģijā IBU kausa pirmajā posmā Rūdis Balodis ieņēma 93. vietu, pieļaudams četras kļūdas, savukārt viņa komandas biedrs Kirils Matjuhins sacensības desmit kilometru sprintā vīriem noslēdza 100. vietā.

Rūdis Balodis pirmajā aplī uzrādīja 91. ātrāko laiku, bet neveiksmīga šaušana guļus - trīs kļūdas - 20 gadus veco sportistu atmeta uz 102. vietu. Šaušanā stāvus viņam tikai viens soda aplis, kas ļāva pakāpties pa vairākām pozīcijām uz augšu un finišēt 93. vietā. Slēpojumā Balodim 91. pozīcija, no ātrākā atpaliekot apmēram trīsarpus minūtes.

Kirils Matjuhins pirmo apli veicā ātrāk par Balodi, tomēr viņš šāva diezgan ilgi - 50,8 sekundes - un kļūdījās četras reizes, nokrītot uz 106. vietu. Arī otrajā aplī 18 gadus vecais sportists bija ātrāks par komandas biedru, bet šoreiz pēc šaušanas stāvus bija jāveic tikai viens soda aplis. Sacensības Matjuhins noslēdza 100. vietā, apsteigdams sportistus no Turcijas, Bosnijas un Hercegovinas, Dānijas, Serbijas, Lielbritānijas un Dienvidkorejas.

Sprintā uzvarēja mājinieks Fredriks Gjesbaks, kurš šāva nekļūdīgi, savukārt otro vietu izcīnīja šodienas ātrākais slēpotājs Sindre Petešens, bet trešais bija ceturtdienas sacensību uzvarētājs Lukass Fračers. Rītdien Šušenā norisināsies iedzīšana bez Latvijas sportistu dalības.

IBU kausa 1. posms (Šušena, Norvēģija)

10 kilometru sprints vīriešiem

V.SportistsValstsLaiks (s.a.)
1.F. GjesbaksNorvēģija23:01.3 (0)
2.S. PetešensNorvēģija+20.9 (2)
3.L.FračersVācija+28.1 (1)
93.R. BalodisLatvija+4:57.3 (4)
100.K.MatjuhinsLatvija+5:32.8 (5)

Startēja un finišēja 110 biatlonisti.