Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bjerndālens: "Neviens nav veicis tik daudz soda apļu kā es"

Andrejs Siliņš

Bjerndālens: "Neviens nav veicis tik daudz soda apļu kā es"
Ūle Einārs Bjerndālens
Foto: Scanpix Sweden

Izcilais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjerndālens, kurš izcīnījis 13 olimpiskās medaļās, pirms jaunās sezonas atklājis, ka tai gatavojies pēc citas programmas nekā pārējā Norvēģijas komanda, kā arī norādījis, ka novembrī gaidāmā Bjerna Ferija autobiogrāfija viņu nebaida.

"Lai šautu precīzi, man vajadzēja desmit gadus. Neviens nav veicis tik daudz soda apļus kā es. Varbūt tikai Larss Bergers varētu sacensties ar mani garām aizšautajos, ja turpinās karjeru līdz manam vecumam," 40 gadus vecais Bjerndālens atzīst, ka šaušanas uzlabošana prasījusi milzīgas pūles. Bjerndālens ziedojis 14 ieročus jaunajiem biatlonistiem. "Man noteikti nebūtu nācis par sliktu šāds ierocis jaunībā. Iespēja palīdzēt bērniem man nozīmē ļoti daudz. Norvēģijai ir daudz talantu un labu treneru, bet nav pietiekami daudz šauteņu. Ceru, ka šis ziedojums palīdzēs."

Bjerndālens norāda, ka viņa noslēpums ir treniņi augstkalnēs un attieksme pret tiem: "Ar pašreizējo treniņu metodiku man bijusi ļoti laba pieredze daudzu gadu garumā. Pirms Pasaules kausa es dodos augstkalnē viens pats, jo neviens cits to nevēlas. Esmu tā darījis jau 15 gadus. Es nebūtu izcīnījis pat medaļu bez šādiem treniņiem.[..] Pēdējais mēnesis bijis ļoti labs. Augstkalnes treniņi strādāja, un ķermenis jutās normāli. Vasarā un rudenī biju nedaudz lēnāks nekā parasti. Man kārtīgi jāpavada laiks līdz Pasaules kausam, bet domāju, ka līdz šim esmu izdarījis visu, kas bija vajadzīgs. Esmu uz pareizā ceļa."

Bjerndālens atšķirībā no citiem norvēģu biatlonistiem visu vasaru esot trenējies ar liektajām nūjām, atklāj sportists: "Jutos labi. Kad atgriezos pie parastajām nūjām, šķita mazliet neierasti. Liektās nūjas attīta citus muskuļus. Šis projekts attīstās. Nūja ir tuvu tam, lai būtu nevainojama. Tās arvien tiek attīstītas, bet domāju turpināt ar tām slēpot arī Pasaules kausa sezonas sākumā."

Novembrī gaidāma bijušā zviedru biatlonista Bjerna Ferija grāmata, kurā būšot arī pieminēts Bjerndālens: "Būtu ļoti labi, ja tur būtu iekļauti daži smieklīgi gadījumi, tādi noteikti ir bijuši. Man nav bail no tā, kas tur būs rakstīts. Viņš vienmēr saka to, ko domā. Ir dzirdēti gan nopietni, gan smieklīgi stāsti. Ferī ir slavens ar savu asprātību, viņš ir labs puisis. "

  +2 [+] [-]

, 2014-10-30 12:31, pirms 9 gadiem
ceru vēl redzēt nākamajā olimpiādē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-30 12:40, pirms 9 gadiem
mrcis rakstīja: ceru vēl redzēt nākamajā olimpiādē!
Nu nez vai......ja pareizi sapratu, tad grib beigt karjeru pēc pāris gadiem PČ Norvēģijā.

  +5 [+] [-]

, 2014-10-30 12:55, pirms 9 gadiem
vot tas ir čalis. 40 gados šitā maukt. Ceru, ka šogad izcels pasaules čempi

  +2 [+] [-]

, 2014-10-30 13:29, pirms 9 gadiem
krekersssss rakstīja: vot tas ir čalis. 40 gados šitā maukt. Ceru, ka šogad izcels pasaules čempi
Jānotiek kaut kam mistiskam, lai viņš uzvarētu pasaules čempionātā, bet varbūt kādu atsevišķu pasaules kausa posmu arī var uzvarēt.
Bet par to, ka viņa sasniegumi un līmenis, kādā viņš startē savos 40 gados, ir tiešām apbrīnojami, pilnībā piekrītu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-10-30 15:47, pirms 9 gadiem
Pēdējo 20-30 gadu laikā puisim pat uz veikalu bija jāiet ar pavadoni. Pie tādām diagnozēm un atļauto preparātu daudzuma par fizisku slodzi vispār bija jāaizmirst. Beigs kā Ārmstrongs.

     [+] [-]

, 2014-10-30 20:18, pirms 9 gadiem
Vai tad rakstās Bjerndālens???
Drīzāk Bjorndālens!! vai Bjoerndālens b ūtu pareizāk.
nav vienmer jāraksta kā izrunā!

Bjørndalen(orģināli )

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 20:35, pirms 9 gadiem
Buivols rakstīja: Pēdējo 20-30 gadu laikā puisim pat uz veikalu bija jāiet ar pavadoni. Pie tādām diagnozēm un atļauto preparātu daudzuma par fizisku slodzi vispār bija jāaizmirst. Beigs kā Ārmstrongs.
Tevi mērķa vietā šautuvē,kad Ūle Einārs piešaus šauteni un tad tu beigsi kā mērķis!

     [+] [-]

, 2014-10-30 21:49, pirms 9 gadiem
Bjōerndālens

Kas tas ir vecim 40
Paskatās lauku sporta spēlēs 45 gadīgi vīri izād jaunus spraunus 25gadniekus

kapēc ne PRO tā nevar būt

     [+] [-]

, 2014-10-31 02:57, pirms 9 gadiem
tads rakstīja: nav vienmer jāraksta kā izrunā!)
Un kāpēc šajā gadījumā nav?